• onze waardering

Recensie: Cake in een mok RECENSIE

Steeds vaker zie je het voorbij komen: 'de mugcake', het handige cakeje in een mok dat binnen slechts enkele seconden klaar is. Ze bestaan zelfs kant en klaar in een zakje waar je alleen maar wat melk bij hoeft te doen en een kind kan de was doen. Het nadeel van deze kant-en-klare zakjes is alleen dat er maar enkele verschillende smaken bestaan. Met Cake in een mok maakt Mima Sinclair een einde aan deze ellende en ben je meteen 40 leuke, lekkere en gevarieerde recepten rijker. Zij belooft je dat je in minder dan 10 minuten met eenvoudige ingrediënten, een magnetron en een mok een lekkere éénpersoons-traktatie op tafel kunt zetten. Zo kun je bijvoorbeeld 'Rocky road' of 'Baileys on the rocks' mugcakes maken, maar ook een wortelcake of zelfs gluten- of eivrije chocoladecake maken. Dit receptenboekje is mooi geïllustreerd, heeft een duidelijke uitleg en is origineel. 

In de inleiding in Cake in een mok wordt er ingegaan op de belangrijkste onderdelen (de mok en de magnetron) en waar deze aan moeten voldoen. Eigenwijs als ik ben en met de bakervaring die ik heb, was ik ervan overtuigd dat ik deze stappen wel over kon slaan dus zocht ik direct een receptje uit waarvan ik de ingrediënten in huis had en ben aan de slag gegaan. Het werd een chocolade- en pindakaas-mugcake. Vol vertrouwen wachtte ik ongeveer 2,5 minuut tot ik de magnetron open kon doen maar daar trof ik één ravage van chocolade en pindakaas aan. Mijn mok was overduidelijk te klein, misschien had ik toch even de moktest moeten doen...

Take twee werd een 'Schwarzwalder torte'. Ingrediënten: vooral chocolade en kersen met een toefje slagroom om het af te maken. Deze keer besloot ik vooraf toch maar een moktest te doen en was ik best verbaasd over de grootte die de mok volgens Sinclair moet hebben. Elk recept is namelijk gebaseerd op een mok van 350 ml! Het maken was zo gebeurd, maar je moet niet te ongeduldig zijn want het is voor de smaak wel belangrijk dat de verschillende ingrediënten goed smelten anders heb je eigenlijk alleen maar meer werk om dit goed te krijgen. Met de magnetron is het even zoeken hoe lang het cakeje erin moet, dit was toch wel wat langer dan in het boek stond wat er waarschijnlijk aan ligt dat de magnetron al wat ouder is, maar dit keer geen slagveld maar een overheerlijk cakeje. 

Ik heb ervan genoten, maar wat me opviel is dat de cakejes behoorlijk machtig zijn en dus snel vullen. Ik heb zelfs maar de helft van het cakeje opgegeten hoewel ik over algemeen toch normale porties eet. Halveer de recepten dus gerust als je iets uit dit boek gaat 'bakken'. Mocht je dan achteraf toch niet genoeg hebben dan heb je een excuus om nog een ander lekker receptje uit te proberen!

Cake in een mok

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  'De nieuwe cupcakes', maar dan veel gemakkelijker en in de magnetron te maken. Leuk om tussendoor te doen, met kinderen, of gewoon voor jezelf. En een cake is klaar in 10 minuten!

  Cake in een mok biedt 40 snelle recepten, weinig afwas gegarandeerd. Met een introductie over hoe je een cake in een mok maakt (simpel en snel), wat je nodig hebt (vrij weinig) en welke soorten mokken het beste werken. Gevolgd door de recepten, gerangschikt op thema"s zoals Klassiekers (Wortelcake, Driedubbele chocoladecake), Fun Cakes (Halloween, Valentijn) en zelfs Happy Hour (Pina Colada cake, Guinness cake). Het perfecte cakeboek voor singles, studenten, gezinnen met jonge kinderen of gewoon voor iedereen die zin heeft in een snelle, grappige cake in een mok!
   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen - Maranke Rinck

 • Hoe verjaag je een monster? - Jana Bauer

 • Toestanden - Tsitsi Dangarembga

 • Split Second - Caja Cazemier

 • Vermoorde onschuld - Angela Marsons

Gerelateerde artikelen

 • De oude Sabrina reageert op reboot van Sabrina the Teenage Witch

 • De internet dater

 • Recensie: De magie van vogels

Zoek in artikelen