• onze waardering

Recensie: Wine Up! RECENSIE

Wine Up! is het tweede boek met bekentenissen van vrouwen met een fantastisch rotleven. Veel meer fantastisch dan rottig momenteel, want de populariteit van hun blog stijgt nog elke dag en de dames zijn zelfs de inspiratie geweest voor de serie Bitterzoet op Linda.TV!

 

Het succes komt vooral door de herkenbaarheid. De blogs verschijnen onder drie namen: Anna, Caro en Esmee. Alle drie begin veertig, en hoewel er natuurlijk overeenkomsten zijn in hun levens zijn er beslist ook verschillen. En daarmee spreek je, zoals het bij de serie Sex and the City bijvoorbeeld ook ging, een hele grote doelgroep aan. Bijna elke vrouw herkent zich wel in één van hen, en anders toch wel in één van hun anekdotes. Zélfs als je geen veertig bent, geen kinderen hebt en wijn je gestolen kan worden.

 

In het eerste boek, Geen gezeur, meer wijn, was er afwisseling tussen korte verhalen, lijstjes en spreuken. Deze afwisseling ontbreekt in Wine Up!, dit keer is alleen gekozen voor columns. Dat is jammer, maar toch maakt dat dit boek beslist niet minder leuk. Door de drie verschillende vrouwen en hun belevenissen wordt het nergens saai en de schrijfstijl is vlot en buitengewoon komisch. En in sommige columns zitten gelukkig nog steeds wat grappige lijstjes verstopt! De boodschap is onveranderd: veel vrouwen willen perfect zijn en alles perfect doen, terwijl dat gewoon niet haalbaar is. En dan is het soms fijn om te lezen over anderen waarbij, net als bij jou, ook de hele tijd van alles misgaat en over hoe zij daar op een luchtige manier tegenaan kijken.

 

De columns gaan over daten en dumpen, over scheiden en over nieuwe liefdes, over kinderen en over hoe die kinderen hun moeder soms schaamteloos voor joker zetten, over alle dagelijkse verplichtingen die moeten worden verzacht met de nodige wijntjes, over jaloezie, over ouder worden maar je nog hartstikke jong voelen, maar vooral ook over vriendschap. Mieke Kosters en Yvanka van der Zwaan hebben weer een hilarisch stukje leesvoer afgeleverd. Ook zeer geschikt voor drukbezette meiden en vrouwen trouwens, want door de korte verhalen is het niet nodig om lang achtereen je aandacht bij het boek te houden. Een aanrader!

Wine up!

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Vroeger dachten ze altijd: met veertig zijn we af. Dan heb je het helemaal gemaakt, heb je gehoorzame kinderen, veel tijd voor jezelf en je relatie. Nooit meer luiers. Nooit meer onzeker. Meer tijd. Meer geld. Top. Niets blijkt minder waar: je carrière is nog steeds niet af, je kinderen luisteren helemaal niet meer, iedereen gaat scheiden of vreemd of heeft een burn-out. Seks staat nog altijd op een laag pitje. Je ouders worden nu écht oud. En dan beginnen je tieten te hangen en moet je ook nog een leesbril. Lang leve het fantastische rotleven van een veertiger. Welkom in de wereld van Anna (42), Caro (41) en Esmee (40).

  Wine-up.nl groeide in korte tijd uit tot een populair vrouwenblog met honderdduizend bezoekers per maand en tienduizenden volgers. Anna, Caro en Esmee zijn nu ook te zien in Bitterzoet, de nieuwe komische dramaserie op LINDA.tv

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Top 10 Assepoester verfilmingen

 • Deze films en series verschijnen in november op Netflix

 • Einde in zicht voor Grey's Anatomy

 • De gezelligste herfstfilms

 • Alle nieuwe kerstfilms in 2021 de volledige gids

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Skinnyminds

 • Recensie: van XL naar S

 • Recensie: Ik ken mezelf en ben slank

 • Het geheim van slanke mensen

 • Interview met Yvanka van der Zwaan over 19% Kans op Geluk

Zoek in artikelen