• onze waardering

Recensie: IJzerlegendes RECENSIE

Gevaarlijke fae, wonderlijke wezens, actie, spanning, humor en tijdloze liefde. Dit is de wereld van The Iron Fey. Een spannende serie over een meisje die in aanmerking komt met een magische wereld. Tussen de boeken van de serie schreef schrijfster Julie Kagawa korte verhalen. Hierin kom je meer te weten over de levens van Meghan, Ash en Puck. Eindelijk zijn deze drie gebundeld in een boek: IJzerlegendes.  

 

Het boek is gemaakt voor fanatieke lezers die meer achtergrond informatie willen bij de serie The Iron Fey. De verhalen lopen tussen verschillende boeken en ook al zijn ze als één gebundeld zou ik aanraden om ze los tussen te delen te lezen.

 

De verhalen geven een erg leuk beeld over hoe het er normaal gesproken in NimmerNimmer aan toe gaat. Kagawa weet weer nieuwe wezens in beeld te brengen en we komt interessante informatie over de personages te weten:  waar Puck woont en een bijzonde voorspelling die wijst naar de volgende serie van Kagawa: Call of the forgotten over Megans broertje Ethan. Als je de boeken al hebt gelezen is het dan ook erg leuk dat je nieuwe informatie over ze te weten komt.

 

Het bijzondere aan IJzerlegendes is dat je steeds vanuit een ander ik-persoon leest. De meerderheid van The Iron Fey serie is geschreven vanuit Meghan, met uitzondering van het laatste deel. Dit boek brengt de drie hoofdpersonages aan bod, Meghan, Ash en Puck. Dit zorgt voor een goede afwisseling en laat je nog meer meeleven me de karakters. Voornamelijk Puck is erg verrassend en waar hij bekend om staat; grappig.

 

Toch heeft het boek een minpuntje. De verwarring van: de verhalen tussen verschillende delen en wisseling van Ik-persoon, is best wel groot. Het beste is om de verschillende verhalen tussen de boeken door te lezen of helemaal los.

 

Ik ben erg positief over het boek en zou het zeker aanraden voor mensen die meer over de serie te weten willen komen. Het boek is erg wisselt en heeft veel grappige elementen. Ooit van plan om zelf naar NimmerNimmer te gaan, maak dan gebruik van de handige survivalgids achterin.

De IJzerlegendes

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Gevaarlijke fae, wonderlijke wezens, actie, spanning, humor en... een tijdloze liefde. Dat is de wereld van The Iron Fey.

  Nadat Meghan aan de dodelijke IJzerfae is ontsnapt, moet ze haar belofte aan Ash inlossen. Voordat ze naar het ijzige Winterhof afreizen, wil ze nog één ding doen. Iets waarmee ze per ongeluk de aandacht trekt van een oeroud en levensgevaarlijk wezen. Of Meghan en Ash ooit aankomen in het Winterrijk, lees je in De overtocht - winter.
  In De overtocht - zomer is Puck de enige die Ash kan helpen om in het hol van de leeuw, het Zomerhof, te komen. Dat doet hij dus, maar of hij de neiging kan weerstaan om zijn rivaal een enorme streek te leveren, is nog maar de vraag.
  Wanneer Meghan in De voorspelling naar Elysium gaat, een belangrijke bijeenkomst van alle hoven, heeft ze het idee dat alles goed is gekomen. Dan doet een orakel haar een duistere voorspelling die alles verandert...

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Deze titels verdwijnen binnenkort van Netflix

 • Young adult top 6: december 2021

 • Snelle Sam: De klapper - Olav Mol

 • Lekker gelukkig - Carolina van Dorenmalen

 • Zwarte zwaan - Gideon Samson

Gerelateerde artikelen

 • YA fantasy boeken series

 • De IJzerkoning

 • De IJzerkoningin

 • Onsterfelijk

 • Recensie:De Verloren Prins

Zoek in artikelen