• onze waardering

Recensie: De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen RECENSIE

Andy en Terry hebben hun boomhut opnieuw uitgebreid met 13 verdiepingen. Ze hebben er onder meer een verjaardagskamer, een televisiestudio en een uilenhuis aan toegevoegd. Ze hebben wel wat last van mieren, maar daar kan buurvrouw Jill gelukkig wel mee helpen, dus is het niks waar ze zich zorgen over moeten maken. Er is echter nog één klein probleempje: Terry is vergeten de bouwaanvraag in te dienen en de inspecteur keurt de hele boomhut af. Om te voorkomen dat de hut afgebroken moet worden, reizen Andy en Terry terug in de tijd om alsnog een vergunning te krijgen. Natuurlijk loopt dat onvermijdelijk mis. Het duo maakt een reis door de hele menselijke geschiedenis en verder.
 

De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen is alweer het vijfde deel in deze grappige boekenreeks van de Australische auteurs Andy Griffiths en Terry Denton. Andy houdt zich vooral bezig met de teksten, terwijl Terry de illustraties maakt. De boeken over de boomhut zijn over de hele wereld geweldig populair. Wat ze zo heerlijk maakt is de combinatie van humor en absurditeit met elementen die ze aan onze werkelijkheid en cultuur ontlenen.
 

Het concept van de boomhut prikkelt de fantasie. Als lezer kan je het zo gek niet bedenken of het is er. Welk kind wil er nou geen hele verdieping met botsauto’s, een lollyshop of de gekste roetsjbanen ter beschikking hebben? De trip die Terry en Andy samen met inspecteur Bubbelspul door de geschiedenis maken is hilarisch. Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen kunnen zeker genieten van alles wat er gebeurt. Terry en Andy blijken namelijk niet alleen verantwoordelijk voor het redden van al het menselijk leven op aarde, de introductie van muurschilderingen en het verwoesten van een bekend Egyptisch bouwwerk, maar er zijn ook leuke verwijzingen naar klassiekers als De Tijdmachine Van HG Wells en de film Ben Hur.
 

De tekst in de boeken is redelijk beperkt en de pagina’s staan bol van de illustraties. Toch is het geen prentenboek, maar een echt leesboek waarbij de illustraties een feest voor het oog zijn. De tekeningen hebben meer weg van cartoons en bevatten een hoop grappige tekstballonnen. De pinguïns die steeds blijven opduiken zijn dolkomisch en onderaan elke pagina staat een nieuwsflits door televisiestation WAAN-ZNN die je een leesupdate geeft of in één zin probeert samen te vatten wat je net gelezen hebt.
 

De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen is goed voor uren lees- en kijkplezier. Meegaan op de trip van Andy en Terry betekent van begin tot einde grinniken, gieren en in een deuk liggen van het lachen. Andy en Terry hebben meteen ook al aangekondigd dat ze van plan zijn om nog eens 13 verdiepingen bovenop de boomhut te bouwen. Er komt dus zeker nog een deel bij in de boomhut-reeks en dat kan alleen maar worden toegejuicht: hoera!

De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Hilarisch samenspel van gekke tekst en nog gekkere tekeningen
  De waanzinnige boomhut van Andy en Terry heeft nu 65 verdiepingen! Hij is uitgebreid met een dierentrimsalon, een verjaardagskamer waarin het altijd jouw verjaardag is (ook al is het dat niet), een ruimte vol met ontploffende oogbollen, een lollyshop, een drijfzandbak, een mierenboerderij, een tijdmachine, en WaanCNN: een tv-zender die je 24 uur per dag op de hoogte houdt van de laatste boomhutnieuwsberichten, de laatste plannen en de laatste roddels. Dus waar wacht je nog op? Kom naar boven!

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Recensie: Sex Education - seizoen 3

 • Dit weten we over Fantastic Beasts 3

 • Deze films en series verschijnen in oktober op Netflix

 • Emily in Paris seizoen 2 onthult eerste beelden

 • Populaire boeken die in oktober 2021 verschijnen

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen

 • De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen - Andy Griffiths

 • De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen - Andy Griffiths en Terry Denton

 • Recensie: Hoe schrijf ik zelf een waanzinnig boek

 • De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen – Andy Griffiths en Terry Denton

Zoek in artikelen