• onze waardering

Recensie: Mijn pure keuken 1&2 RECENSIE

Pascale Naessens is de vrouw van de welbekende Paul Jambers en is jarenlang model geweest. In België zijn haar kookboeken Mijn pure keuken deel 1 en 2 een waar begrip en ik was dan ook nieuwsgierig naar haar 'pure' manier van koken. Allereerst is het een heel mooi boek om te zien: dik en met veel foto's, maar tussendoor ook tekst met uitleg over haar manier van eten.

Pascale heeft de overtuiging dat gezond eten ligt in het maken van goede voedselcombinaties: door overvloed zijn we alle voedingsstoffen door elkaar gaan eten, maar door alles door elkaar te eten maak je bepaalde dingen juist minder verteerbaar. Wanneer je de juiste voedingstoffen combineert, wordt het daarentegen juist beter verteerbaar. Zo geeft ze in Mijn pure keuken 1&2 het voorbeeld dat fruit eten na de warme maaltijd niet goed is, het fruit komt in een warme brei in je maag terecht en gaat hierdoor juist gisten.

Het belangrijkste uitgangspunt in Mijn pure keuken 1&2 is dat je koolhydraten (brood/aardappelen/pasta/rijst) en proteïne (vlees/vis/kaas) beter niet kunt combineren met elkaar en groente en fruit en koolhydraten en fruit ook niet. Dit betekent dus dat in de meeste maaltijden in Mijn pure keuken koolhydraten gecombineerd worden met groente of proteïne gecombineerd worden met groente dus bijvoorbeeld pasta met groente en zonder vlees of vis en vlees met groente zonder bijvoorbeeld aardappelen.

Zelf vond ik dit wel even een bijzondere manier van eten, maar weet ik niet of ik het altijd op deze manier zou kunnen. Bij mijn rijst, pasta of aardappelen eet ik toch wel graag vlees of vis en andersom. Op zich kan ik me wel vinden in de visie van Pascale dat alles door elkaar eten niet goed is en bewerkt voedsel allerlei stoffen bevatten die niet goed voor ons zijn, maar me er zo op toe leggen dat ik voor het overgrote deel zo zou eten kan ik me toch niet echt voorstellen. Een voordeel van deze methode is echter wel dat je er ook goed mee af kan vallen zonder dat je calorieën hoeft te tellen of iets moet laten staan. Daarnaast zijn de recepten in het boek op het eerste gezicht misschien wat ongewoon, toch zijn ze erg lekker! Zo heb ik appeltaartjes met appel, bladerdeeg, suiker en wat boter gemaakt en een ontbijt met gebakken bananen, room en walnoten.

Hoewel Mijn pure keuken 1&2 je er misschien niet toe aanzet om altijd volgens de visie van Pascale te eten, is het een interessant en leerzaam kookboek dat je op een andere manier na leert denken over eten en wat er nu wel en niet gezond voor je is. Wat mij betreft is Mijn pure keuken daarom een interessante aanvulling van je kookboekencollectie!

Mijn pure keuken #2

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Heerlijk gezonde, mediterraan getinte gerechten die toch eenvoudig en snel te bereiden zijn
  Wij willen het allemaal: gezellig genieten van lekker eten, niet verdikken, gezond blijven en weinig werk. Met mijn pure keuken kan het. Eten hoeft geen strijd te zijn tegen de calorieën. Volop genieten, zonder schuldgevoel, zonder te verdikken. Het is een bevrijding. Elke hap die je eet is goed voor je lichaam. Eindelijk kun je eens ten volle genieten van alle smaken. Je krijgt voldoening op zoveel vlakken. Dit is pas genieten! Het eenvoudige geheim zit hem in de pure keuken. De basis zijn goede voedselcombinaties en goede vetten eten. Het is geen dieet maar een manier van eten die je gezondheid ten goede komt. Je voelt je opgewekter, krijgt meer energie en het werkt afslankend. Iedereen kan er zo aan beginnen en er meteen de voordelen van ondervinden. Het succes van het eerste boek Mijn Pure Keuken van Pascale Naessens was overweldigend. Pascale blijft ook in het najaar haar kookfilosofie trouw: goede voedselcombinaties, de juiste vetten en gezonde ingrediënten. Het nieuwe boek bevat tientallen feestelijke herfst- en wintergerechten, die toch het hele jaar door kunnen smaken.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De gezelligste herfstfilms

 • Alle nieuwe kerstfilms in 2021 de volledige gids

 • Duistere beelden The Batman naar buiten gebracht

 • De beste Halloween outfits gebaseerd op je favoriete serie of film

 • Spin-offs van bekende series die je misschien nog niet kent

Gerelateerde artikelen

 • Puur genieten

 • Achter de schermen bij Chicklit.nl: september

 • Recensie: Puur genieten 2

 • Recensie: Puur Pascale 2

 • Recensie: Nog eenvoudiger

Zoek in artikelen