• onze waardering

Recensie: Harde leugen RECENSIE

Harde leugen is het tweede deel uit de Hacker-serie. Erica Hathaway stelt haar hart steeds meer open voor de knappe en succesvolle Blake Landon. Alleen op werkgebied probeert ze nog zoveel mogelijk onafhankelijk te blijven: haar bedrijf is en blijft van haar. Maar een onbekende groep hackers heeft het nog altijd op haar bedrijf gemunt, en Blake zou daar wel eens de oorzaak van kunnen zijn. En dan komt Erica mede door haar verleden ineens voor een onmogelijke keuze te staan die zowel haar eigen leven als dat van Blake voorgoed zou kunnen veranderen. Hoe ver zal Erica hierin durven gaan?

 

In Harde leugen zijn Erica en Blake eindelijk samen en dat is te merken. Waar Erica als het haar bedrijf betreft nog steeds de teugels stevig in handen houdt, is daar in de slaapkamer weinig van te merken. Sterker nog: het contrast werd me op een gegeven moment wel erg groot. Er blijft weinig van Erica over als ze met Blake in bed ligt: weg is de sterke, onafhankelijke vrouw. Hoe vaak Blake ook benoemt dat ze dit wel is. Erica’s trauma uit het verleden speelt begrijpelijkerwijs meerdere malen op, zeker als ze in bed een steeds heftigere kant op gaan. Wat ik niet zo goed kon volgen, is hoe haar trauma ook binnen een paar seconden weer volledig vergeten kon zijn door Blake’s stem of aanraking. Ik vond het niet heel geloofwaardig.

 

In het begin van het boek wist ik dus niet goed wat ik moest denken. Vooral omdat de verhaallijn ten onder leek te gaan aan de seksscènes. Maar gelukkig bewijst Meredith Wild dat je soms even door moet zetten. Ineens besluit Erica namelijk om het heft in eigen hand te nemen wat de aanvallen op haar website betreft. Bovendien komen ook oude bekenden weer terug, die ons meenemen in nog meer onverwachte wendingen. Sommige gebeurtenissen zag ik écht niet aankomen. Wild weet de spanning er goed in te houden. Zo blijken sommige personages uit het eerste deel niet helemaal wie we dachten dat ze waren en komen we ook een aantal nieuwe personages tegen die het Erica niet altijd makkelijk maken.

 

De schrijfstijl van Meredith Wild is nog altijd erg fijn. Dat, in combinatie met de plotselinge wendingen, deed me het boek dan ook in één ruk uitlezen. Er gebeurt ontzettend veel en ik vind het knap dat Erica uiteindelijk steeds de kracht in zichzelf weet te vinden om met de problemen die ze tegenkomt om te gaan. Ik vond het einde net iets te mooi afgewikkeld, dus ik ben heel benieuwd hoe zich dat in het derde deel, Harde lust, gaat ontvouwen!

Harde leugen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Blake Landon. Sexy, woest aantrekkelijk, onbereikbaar: hij is de ultieme fantasie van elke vrouw. Blake is miljardair, befaamd hacker en krijgt altijd alles wat hij wil. Wanneer Erica Hathaway hem tegenkomt, krijgt ze hem niet meer uit haar hoofd. Maar de timing is verre van perfect.

  Erica is hard op weg naar een succesvolle carrière. Met een ijzersterk business plan op zak moet ze alleen nog de juiste investeerder vinden. Wat ze nooit had verwacht gebeurt: ze valt als een blok voor de charmes van haar onweerstaanbare investeerder.

  Ook Blake raakt in de ban van Erica’s charme, intelligentie en ambities, en al snel wil Blake niet alleen haar bedrijf,hij wil Erica helemaal.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

 • De beterweter – Marc-Uwe Kling

 • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

 • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

 • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Harde liefde

 • Recensie: Hard lijf

 • Recensie: Harde lust

 • Recensie: Harde les

Zoek in artikelen