• onze waardering

Recensie: Foodsisters - Gezonde, lekkere & makkelijke recepten zonder suiker RECENSIE

De twee zussen Janneke en Amande hebben een eigen blog genaamd Foodsisters. Janneke is gediplomeerd diëtist en samen met haar zus noemen ze zichzelf health coaches. Een van hun paradepaardjes is hun 'low sugar-challenge' waar al honderden lezers aan meegedaan hebben. Tijd om een boek erover te schrijven, moeten ze gedacht hebben. In dit vrolijk uitziende boekje willen ze laten zien hoe makkelijk het is om suikers in je eten te vermijden. Natuurlijk komt er eerst een uitleg wat suiker is en waarom je het uit je dieet zou moeten weren. Verwacht geen hele belerende lezing, er wordt in vier pagina's uitgelegd wat suiker is, hoe het met de zogenaamde 'gezonde' vervangers als honing en agavesiroop zit, de voordelen van minder suiker en tips om het te vermijden. Ben je als lezer dan nog niet overgehaald, dan hebben de Foodsisters twee pagina's gevuld met ervaringen van mensen die aan de 'low sugar- challenge' hebben meegedaan.

Maar suiker zit bijna overal in en lijkt dan ook niet te vermijden, denk je misschien wanhopig. Hoe pak je dit aan zonder dat de moed je in de schoenen zinkt? Weekmenu's! Janneke en Amande hebben twee weekmenu's voor je samengesteld en alle recepten zijn in het boek te vinden. Geen zin om je aan een heel weekmenu te houden? Dan zijn ook alle recepten los te gebruiken en vind je achter in het boek allemaal andere recepten voor alle eetmomenten van de dag. Verwacht geen hele moeilijke, uitgebreide recepten, wat voor de één een verademing is maar voor de doorgewinterde foodie een teleurstelling. Dat er een recept nodig is voor een chocoladesmoothie die letterlijk bestaat uit banaan, (soja)melk, cacaopoeder en vanille, die je vervolgens in de blender gooit, snap ik nog niet helemaal.

Persoonlijk heb ik weinig vernieuwende recepten gezien, de gezonde chocolademousse gemaakt van avocado en banaan kende ik al maar had ik nog nooit gemaakt. Tijd om het te proberen, maar het was een gematigd succes. Het is toch wel even wennen om chocolademousse zonder suiker te eten. Het Italiaanse wentelteefje viel beter in de smaak en zal ook in mijn kookrepertoire opgenomen worden.

Als je je weg nog aan het vinden bent in de wereld van gezond eten en je wilt proberen minder suikers te eten, dan is Foodsisters een goed begin. De recepten zijn niet ingewikkeld, de ingrediënten makkelijk verkrijgbaar en met behulp van de weekmenu's hoef je zelf weinig denkwerk te verrichten. Ben je al langer bezig met gezond eten dan biedt dit boek je hoogstwaarschijnlijk weinig nieuws. Het zal even wennen zijn en je zal even moeten doorzetten, want het smaakt toch allemaal net even anders. Maar dan kom je er pas achter hoe dingen echt smaken en zal je tandarts je dankbaar zijn. 

Foodsisters

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Dat pondje extra komt niet altijd doordat je te veel eet, maar door het kiezen van de verkeerde voedingsmiddelen. Suiker bijvoorbeeld, dat zit stiekem overal in. Het is dus best nog lastig om een gezonde, smakelijke en simpele maaltijd op tafel te zetten.

  Foodsisters Janneke en Amande zijn twee zussen met een passie voor gezonde voeding. Hun missie is: een gezond gewicht voor iedereen haalbaar maken, ook als je een drukke baan of een gezin hebt. In dit boek vind je vele simpele en gevarieerde recepten die in een mum van tijd op tafel staan en bij iedereen in de smaak zullen vallen. De handige weekmenu's zijn goed vol te houden, ook als je een onverbeterlijke zoetekauw bent.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Deze actrices verborgen hun zwangerschap niet op tv

 • Zo had de Harry Potter cast eruit moeten zien volgens de boeken

 • Deze acteurs vonden het vreselijk om elkaar te zoenen

 • Deze artiest maakt van Disney karakters echte mensen

 • Deze films en series verschijnen in juni op Netflix

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: I am not okay with this - seizoen 1

 • Recensie: Schoolfeest

 • Kings, Queens and In-Betweens - Tanya Boteju

Zoek in artikelen