• onze waardering

Recensie: Healthy is Funky RECENSIE

Healthy is Funky is een gezond vegetarisch kookboek waar een uitgebreid aanbod van recepten te in vinden is. Van ontbijt tot soep, snacks, salades, pasta’s, pizza’s, desserts en smoothies, je vindt het er allemaal in terug. Niet alleen is het vegetarisch, maar het maakt het ook mogelijk voor mensen met een lactose- en/of glutenallergie om heerlijke gezonde recepten te kunnen bereiden. Het boek is dus voor bijna iedereen bruikbaar!

Hoewel ik niet zo’n fan ben van vleesvervangers kan ik toch zeggen dat veel gerechten in het boek me aanspreken. Mich Baron maakt niet alleen gebruik van tofu en sojaburgers maar biedt originele recepten aan waarmee je zelf andere vleesvervangers kan bereiden zoals linzenburgers en rode bonen-burgers.

Omdat ik ’s morgens niet graag zwaar ontbijt, leken de cookies met havermout, chocolade, noten bessen of rozijnen ideaal te zijn voor mij. Ik besloot om twee versies te maken. Één soort met noten en chocolade en één soort met noten en rozijnen. Verder eet ik zeer graag chips ’s avonds. Groentechips heb ik al ooit eerder op een feestje gegeten maar nog nooit zelf gemaakt, het was dan ook leuk om dit zelf eens uit te testen.

Recept 1: Cookies

Het recept bevat ingrediënten die bijna iedereen in huis heeft. Je kan deze lekkere koekjes dan ook eenvoudig en snel maken zonder je nog eerst naar de winkel te moeten haasten. Omdat ik gek ben op noten besloot ik een combinatie te maken van koekjes met noten en zwarte chocolade en koekjes met noten en rozijnen. Je kan dan op het moment zelf kiezen of je zin hebt in bitter of zoet.

De stappen voor het maken van de koekjes zijn duidelijk en simpel. Het deeg was iets zachter dan omschreven in het boek maar dit zorgde niet voor problemen. Toen de koekjes klaar waren hebben we ze natuurlijk meteen geproefd en ze waren heerlijk. Al kan je er (helaas) niet meer dan één van eten want ze zorgen meteen voor een verzadigd gevoel, wat dan weer erg handig is als ontbijt!

Recept 2: Groentechips

Het recept voor groentechips ziet er simpeler uit dan het is. Helaas mislukten de chips bij mij de eerste twee keren. Ik had ze te dun gesneden waardoor ze meteen verbrand werden in de oven. De tweede keer probeerde ik hetzelfde in de microgolfoven maar hier werden ze dan weer te droog.

Onder het motto driemaal is scheepsrecht, sneed ik de groentes nu dikker. Ik koos voor aardappel, zoete aardappel en pastinaak. Rode biet vond ik enkel gekookt in de supermarkt dus die kon ik helaas niet gebruiken. Nadat ze uit de oven kwamen vond ik de groentechips vrij vettig. Ik heb ze na het kruiden dan ook een tijdje op een velletje keukenrol laten “uitlekken” zodat ze verder opdroogden. Toen ze droog waren smaakten ze erg lekker.

Het enige nadeel van dit recept is dat je vrij lang bezig bent om een kleine portie chips te maken. Het is leuk om als snack te presenteren maar als je grote hoeveelheden wilt maken ben je hier vrij lang mee bezig.

Dit boek krijgt van mij 4 hartjes. Het is een mooi vormgegeven boek dat jonge mensen aanspreekt. Vegetarisch koken is weer helemaal hip dus originele recepten die zorgen voor vernieuwing aan tafel zijn zeker welkom. Hoewel ik niet alles uit het boek even graag eet, ben ik er wel van overtuigd dat je alles eenvoudig kan aanpassen naar eigen smaak. Healthy is Funky is in mijn ogen dan ook een aanrader om in huis te hebben.

Healthy is Funky

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Mich Baron, de Funky Lady achter de Instagram-account
  @healthyisfunky, dacht altijd dat een gezonde levensstijl iets
  was voor gezondheidsfreaks met te veel tijd en sportfanaten
  met een duur fitnessabonnement. Totaal niet te combineren
  met een drukke, stressy baan en een beperkt budget. Tot ze
  de grote kracht van gezonde voeding, wat meer beweging en
  voldoende nachtrust ontdekte. Uit haar persoonlijke zoektocht
  distilleerde ze 10 Funky Rules die niet alleen je smaakpapillen
  laten dansen, maar je hele lichaam meenemen op een Funky
  roadtrip waarvan je gaat stralen aan je binnenkant én buitenkant.
  Uit haar keukenexperimenten selecteerde ze de beste
  recepten, die vaak plantaardig, glutenvrij en lactosevrij zijn.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Deze titels verdwijnen binnenkort van Netflix

 • Young adult top 6: december 2021

 • Snelle Sam: De klapper - Olav Mol

 • Lekker gelukkig - Carolina van Dorenmalen

 • Zwarte zwaan - Gideon Samson

Gerelateerde artikelen

 • Ammonite trailer met Kate Winslet en Saoirse Ronan

 • Kerstfilms op Netflix met mooie mannen

 • Recensie: Suikerkind

Zoek in artikelen