• onze waardering

Recensie: De Dark Elements 1 - Witheet RECENSIE

De Dark Elements 1 - Witheet is deel één in een nieuwe trilogie. 

 

De zeventienjarige Layla woont bij de Wachters. Layla is half demon en half wachter en hierdoor wordt ze niet helemaal geaccepteerd door de Wachters. Met uitzondering van Zayne met wie ze samen is opgegroeid. Hij is haar beste vriend en ze is hartstikke verliefd op hem. Maar Layla kan moeilijk een romantische relatie beginnen met iemand want als ze iemand zoent zuigt ze zijn ziel op. Hierdoor heeft ze nog nooit iemand gezoend. Totdat ze Roth ontmoet ,een demon. Demonen hebben geen ziel en daarom zou het geen probleem zijn om met de knappe en mysterieuze Roth te zoenen. Maar dan blijkt Layla het middelpunt te zijn van een kwaad plan en is Roth degene die haar beschermt. Maar kan ze hem vertrouwen...

 

Jennifer L. Armentrout is bekende met haar romantische young adult-series zoals ‘Ga voor mij’ en ‘IJskoud’. Witheet is een nieuwe fantasie-young adult-serie, waarvan we er ondertussen wel meerdere kennen. Maar laten we eerlijk zijn, het blijft heerlijk om te lezen. Ook hier heerst het bovennatuurlijke en is er de keuze tussen twee liefdes. Oftewel dit boek valt perfect in het rijtje met boeken zoals Twilight en de Fallen-serie. Maar begrijp me niet verkeerd, dit is niet iets slechts! Ik weet wat ik krijg als ik aan dit boek begin en soms heb ik ook gewoonweg zin in zo’n soort boek. En ook Witheet voldoet aan de verwachtingen. Een onzeker meisje, een mysterie en twee mooie mannen, heerlijk! Witheet is het eerste deel in de nieuwe serie The Dark Elements en het boek leest heerlijk weg. Vooral voor de fans van het Young Adult-Fantasie-genre mag dit boek niet missen op je to-read-lijstje. 

 

 

Layla is een goed personage en je leeft echt met haar mee. Soms wil je schreeuwen dat ze iets niet moet doen en je bent steeds gespannen als ze met Roth is want ja, hij is toch een demon. En we kennen allemaal wel het bekende scenario want maar één van de liefdes gaat winnen: wordt het Roth of Zayne? Dus wie gaat er op een gegeven moment de mist in? Maar naast de romantische perikelen is het boek ook spannend met demon-aanvallen, persoonlijke ontdekkingen en een zoektocht om een mysterie op te lossen. Dit zorgt ervoor dat dit boek alles heeft om lekker weg te lezen en je precies te geven wat je verwacht bij dit boek. Ik heb nu al zin in deel twee!

De Dark Elements 1 - Witheet

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (4 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wachters en demonen bestrijden elkaar...

  De Dark Elements deel 1

  Normaal zijn, is eigenlijk alles wat de zeventienjarige Layla wil. Maar haar gave om een ziel weg te nemen door iemand te kussen maakt haar voor altijd anders dan de Wachters, bij wie ze is opgegroeid. Voor hen moet ze haar donkere, demonische kant wegstoppen. Vooral voor Zayne, de zó niet bereikbare jongen op wie ze al sinds een eeuwigheid stiekem verliefd is.
  Dan ontmoet ze Roth, een zondig lekkere demon, die haar dingen vertelt die ze liever niet had geweten. Hoewel ze beseft dat ze beter uit zijn buurt kan blijven, twijfelt ze. Toegegeven, misschien ook wel omdat dat verboden-te-kussengedoe helemaal geen issue is met hem. Hij heeft immers geen ziel...

  Wanneer Layla ontdekt dat niemand minder dan zijzelf het middelpunt vormt van een duivels plan, kan ze niet anders dan Roth vertrouwen. Doet ze daar goed aan of zal deze deal met de duivel op een ramp uitlopen?
   

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Chicklit.nl young adult boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Recensie: The Princess Switch 3: Romancing the Star

 • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Schreeuw om middernacht - Benjamin Read en Laura Trinder

Gerelateerde artikelen

 • Gezocht: filmhuis recensenten

 • Recensie: Mein blind date mit dem leben

 • National Treasure tv-serie in de maak bij Disney+

Zoek in artikelen