• onze waardering

Recensie: Salades in a Jar RECENSIE

Salades in a jar is zoals de titel al doet vermoeden een kookboek vol met saladerecepten geserveerd in een potje. Deze trend is komen overwaaien uit de Verenigde Staten zoals wordt vertelt in de inleiding. Daarin worden ook wat basisregels uitgelegd: begin met de saus en werk van zware naar lichte ingrediënten. Het opbouwen van salades in laagjes ziet er leuk uit en het vervoeren in een (al dan niet glazen) pot is praktisch. Het boek is opgebouwd in de hoofdstukken: hartige sausjes, vegetarisch, vlees & gevogelte, vis & zeevruchten, zoete sausjes en nagerechten. Deze indeling maakt de recepten makkelijk vindbaar en het geheel overzichtelijk.

De recepten zijn overzichtelijk beschreven en vormgegeven. Bij de recepten die ik gemaakt heb vond ik de tijdsinschatting niet altijd kloppen. Vaak had ik langer nodig om iets schoon te maken en snijden waardoor de volgorde niet altijd logisch was. Maar dit is goed te ondervangen door het recept van te voren even door te lezen en je volgorde aan te passen. De meeste ingrediënten zijn goed te vinden in de gemiddelde supermarkt of gemakkelijk te vervangen voor iets meer gangbaars. De recepten zijn sowieso gemakkelijk aan te passen voor de meer creatieve, lees eigenwijze, kok of kokkin.

Voor deze recensie heb ik gekozen voor de Thaise rundvleessalade en de Eton Mess met rode vruchten.

Zoals op de foto wel is te zien begreep ik meteen waarom in het boek een tekening staat in plaats van een foto. Door het warme vlees besloeg het glas namelijk meteen. Maar dat mag de pret niet drukken. Deze salade was erg gemakkelijk om te maken. Ik zou bij deze wel meer van tevoren voorbereiden in plaats van het recept precies volgen. Ik kwam namelijk een beetje in tijdnood met het schoonmaken en snijden tussendoor. Het eindresultaat was erg lekker en snel klaar. Het serveren in een pot ziet er leuk uit maar erg praktisch eet het niet. Een volgende keer zou ik dit recept op een bord maken omdat je dan beter de smaken met elkaar kunt mengen. 

De Eton Mess met rode vruchten was nog gemakkelijker te bereiden dan het vorige recept. Het bleek alleen nogal een uitdaging om meringues te vinden in de supermarkt. Daarom heb ik deze vervangen voor bastongekoeken, ook erg lekker! Bij dit recept was het serveren en eten uit ‘het potje’ wel een aanrader. Het ziet er leuk uit en is relatief snel te bereiden wat erg handig is als je bijvoorbeeld gasten hebt. 

Salades in a jar van Bèrengére Abraham is zeker een aanrader voor de saladeliefhebber. Er zijn veel lekkere combinaties en er is voor ieder wat wils, of je nou vegetariër bent of juist van vlees houdt.

Salades in a jar

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het principe is simpel: in plaats van je salade klaar te maken in een bord, schik je de ingrediënten op creatieve wijze in mooie, gekleurde laagjes in een doorzichtige glazen pot. Het resultaat is verbluffend kleurrijk, heerlijk lekker én praktisch. Neem de laagjessalade mee naar het werk, verras je vriendinnen met deze originele lunch of geef ze als gezond cadeau. De salades zijn gemakkelijk op voorhand klaar te maken en kunnen enkele dagen bewaard worden in de koelkast. De recepten en foto's in 'Salades in a jar' zijn een streling voor het oog en de smaakpapillen.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

 • Campinggasten – Liz Ouwens

 • Escape from a game 1: Het geheim van spookeiland - Dustin Brady

 • Liefde in het spel - Elena Armas

 • Voor altijd regen - Meke Levenga

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Met andere woorden

 • 10 grappige valentijnfilms op Netflix

 • Recensie: South Park The Fractured But Whole | 4 hartjes

Zoek in artikelen