• onze waardering

Recensie: Harry Potter. Wonderlijke Wezens. Kleurboek voor volwassenen RECENSIE

Tegenwoordig is er een ruime keuze aan kleurboeken voor volwassenen: vrolijke mandala’s, mooie kersttaferelen, pittoreske landlevens, imposante middeleeuwse kunst en zelfs David Bowie kun je inkleuren. Nu is het Harry Potter. Wonderlijke Wezens kleurboek voor volwassen uitgekomen, een kleurboek specifiek gericht op de buitengewone beesten uit de tovenaarswereld (een keuze die Hagrid vast enorm zou waarderen). Eerder verscheen ook al het Harry Potter kleurboek voor volwassenen waarin je naar hartelust de huisemblemen en karakters uit de boeken kon inkleuren.

Het kleurboek nodigt je uit om heerlijk ontspannen te kleuren zonder je druk te maken om de juiste proporties: de gevarieerde lijntekeningen met wisselende afbeeldingen vormen de basis. De echte perfectionisten zouden zich nog druk kunnen maken om de juiste kleurcombinaties maar ook daar helpt het kleurboek je mee. Achterin het kleurboek staat namelijk een aantal ingekleurde tekeningen die je als inspiratie kunt gebruiken.

De onderwerpkeuze van Wonderlijke Wezens moet je wel liggen. Onder andere slangen, meermensen, spinnen, dementoren en terzielers vullen dit kleurboek en die krijgen niet altijd de populariteitsprijs. Net zoals Ron heb ik het niet zo op spinnen maar met de kleurplaten van de feniks, draken, faunen en huiselven Dobby en Knijster ging ik maar al te graag aan de slag. Ik heb Knijster ingekleurd, terwijl ik Stevie Wonder ‘Isn’t she lovely’ op de achtergrond aan had staan, een zeer goede combinatie. Het aanbod in het kleurboek is divers genoeg om voor ieder wat wils te hebben.

Een nadeel van het vorige Harry Potter kleurboek waren de dunne pagina’s waardoor als je met stiften kleurde het doordrukte naar de volgende pagina. Dit kleurboek heeft wat dikkere pagina’s, dus dat probleem is verholpen.

Het Harry Potter. Wonderlijke Wezens kleurboek is een leuk kleurboek voor de liefhebber van monsters, beesten, wezens en natuurlijk Harry Potter.

Harry Potter kleurboek voor volwassenen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het Harry Potter kleurboek voor volwassenen staat vol met prachtige kunstwerken uit de archieven van Warner Bros. Het geeft fans de kans om zelf de levendige decors en geliefde karakters uit de wereld van J.K. Rowling kleur te geven.

  De magische wereld van Harry Potter zit vol met stralende kleuren. Van de wapens van de vier afdelingen van Zweinstein tot de extravagante waren uit de Tovertweelings Topfopshop. Ontdek de gedetailleerde illustraties en ontwerpen die gebruikt zijn bij het maken van de Harry Potter films, de magische wezens, de iconische scènes en prachtige rekwisieten die gebruikt zijn tijdens de opnamen. Vul de wonderlijke lijntekeningen uit de wereld van de tovenaars met kleur, waaronder Zweinstein, Het Verboden Bos, Het Lokaal voor Verweer tegen de Zwarte Kunsten en het onvergetelijke laatste gevecht tussen Harry en Voldemort. Het is uniek en interactief: Harry Potter kleurboek voor volwassenen is een perfect collecter's item voor alle fans van de blockbuster saga.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Top 10 Nederlandse romcoms

 • Wat doet de cast van The Santa Clause nu?

 • De beste aankomende films van 2021 en 2022

 • Nieuwe serie van de makers van Downton Abbey aangekondigd

 • Eternals komt naar Disney+

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Doors

 • Bubbels

 • Dagen zonder jou - Elvira Sastre

Zoek in artikelen