• onze waardering

Recensie: De vuurproef RECENSIE

Paardrij-superster Casey Blue heeft het allemaal: roem, haar kampioen-paard Storm en een vriendje dat zielsveel van haar houdt. Maar dan dendert Kyle haar leven binnen. Hij is niet alleen de meest gevraagde trainer van het land, maar ook de knapste. Dat gaat natuurlijk voor problemen zorgen… Maar wie is Kyle eigenlijk, en waarom is er zo weinig bekend over zijn verleden? Op het belangrijkste evenement van het jaar wordt duidelijk dat niet alleen de overwinning, maar zelfs Caseys leven op het spel staat.

De vuurproef is het derde deel in de trilogie ‘Storm’ van Lauren St John, een serie paardenboeken voor meiden vanaf 11 jaar. Spannend en goed geschreven, en vanwege de universele thema’s als liefde, vriendschap, familie en doorzettingsvermogen óók leuk voor niet-paardenliefhebbers.

Casey Blue is terug met haar voor 1 dollar aangeschafte slachtpaard Storm die zich tot een ware kampioen heeft ontpopt. Na het winnen van Badminton en het winnen van het Kentucky 3-daagse event is er een paar weken rust ingelast voor Casey en voor Storm. Na twee weken zoekt Casey een vervangend paard om mee te trainen totdat Storm weer hersteld is en in staat is om mee te doen aan het Burghley event. Ze krijgt lady Roxanne (Roxy) te leen en deze merrie blijkt vol pit te zitten met ook een verschrikkelijk verleden net zoals Storm. Hierbij leert ze de charmante trainer Kyle West kennen, maar wat zit hier achter en kan ze hem vertrouwen nu blijkt dat de werkrelatie met haar coach en beste vriendin mevrouw Smith een einde heeft bereikt? Kan ze net zoals haar idool Pippa Funnell een Grand Slam winnen?

Lauren St. John heeft weer een prachtig deel geschreven over Storm en zijn eigenaar Casey Blue. De personages zijn zo goed uitgewerkt dat je het gevoel hebt dat je op het terrein bent samen met Casey. Dit boek is afzonderlijk goed te lezen van de rest van de serie zonder dat je het gevoel hebt dat je wat mist, want de personages worden zo goed mogelijk beschreven in elk deel.

De schrijfster weet heel goed de precisie uit te leggen die je nodig hebt als je het vertrouwen wilt winnen van een paard of elk ander dier. Zoals het altijd met rust en respect te benaderen en het tijd geven. Je kunt niks afdwingen.

In De vuurproef komt Casey Blue haar aartsrivale Anna Sparks weer op het toneel en je leeft mee met de emoties van zowel Casey als Anna. Is Anna dezelfde persoon gebleven of is ze toch veranderd? De beslissingen die er worden genomen door alle personages worden goed beschreven zodat je meeleeft in het moment en je afvraagt wat er gaat gebeuren.

Dit keer heeft dit boek zich overtroffen doordat er meerdere fases in zitten van de liefde voor familie, vrienden en de trouwheid die je bij mensen verwacht maar die soms niet wordt waargemaakt. Het is een waardige opvolging op de andere delen want er worden meer dingen uitgelegd over het persoonlijke leven van alle hoofdpersonages en er worden hoofdstukken afgesloten. Het einde is mooi geschreven en het is waarschijnlijk met dit einde nog niet gedaan met het verhaal over Storm.

Dit boek is voor meiden vanaf 11 jaar prima te lezen, ook al ben je geen paarden-liefhebber.

Storm 3 - De vuurproef

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  'De vuurproef' is het derde deel in de trilogie 'Storm' van Lauren St John, een serie paardenboeken voor meiden vanaf 11 jaar. Spannend en goed geschreven, en vanwege de universele thema's als liefde, vriendschap, familie en doorzettingsvermogen óók leuk voor niet-paardenliefhebbers. De vuurproef Paardrijsuperster Casey Blue heeft het allemaal: roem, haar kampioenspaard Storm en een vriendje dat zielsveel van haar houdt. Maar dan dendert Kyle haar leven binnen. Hij is niet alleen de meest gevraagde trainer van het land, maar ook de knapste. Dat gaat natuurlijk voor problemen zorgen... Maar wie is Kyle eigenlijk, en waarom is er zo weinig bekend over zijn verleden? Op het belangrijkste evenement van het jaar wordt duidelijk dat niet alleen de overwinning, maar zelfs Caseys leven op het spel staat.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • 12 romantische fantasy series

 • Disney karakters die gebaseerd zijn op echte mensen

 • De leukste Lord of the Rings memes

 • Lucifer, Locke & Key en The Sandman zijn met elkaar verbonden

 • Film top 6: december 2021

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Storm 2 - Snel als de wind

 • Recensie: De wilde heks: De vuurproef

 • Recensie: The cage 3 - De vuurproef

Zoek in artikelen