• onze waardering

Recensie: Het officiële Game of Thrones kleurboek RECENSIE

Kleurboeken voor volwassenen worden steeds populairder. Naast mandala’s zie je ook steeds vaker dat kleurboeken worden ontworpen na aanleiding van een populaire film of tv-serie. Na Het officiële Harry Potter kleurboek is er nu ook ‘Het officiële Game of Thrones kleurboek’. Game of Thrones is een Amerikaanse fantasy-televisieserie die is gebaseerd op de boeken uit de serie van schrijver George R.R Martin. De illustraties zijn van Yvonne Gilbert, John Howe, Levi Pinfold, Adam Stower en Tomislav Tomic. Het boek bevat 45 illustraties die helemaal zijn nagemaakt van elementen uit de geliefde serie. Zo heb je een kleurplaat van het schild van House Stark of van personage Irri. Dompel je onder in een wereld waar bruiloften rood zijn, vuur groen is en schulden in goud worden betaald.

De kaft van het kleurboek is erg mooi vormgegeven. Je ziet een van de kleurplaten die half is ingekleurd. In het boek vind je kleurplaten van personages, omgevingen en schilden. De kleurplaten zijn zo echt mogelijk gemaakt en dat hebben de illustratoren prima gedaan. Als ik de tekeningen zie herken ik het ook echt uit de serie. Wat wel jammer is, is dat er veel verschillende illustratoren zijn. Hoe een kleurplaat eruit ziet, hangt af van de illustrator. Je merkt heel erg dat er verschillende tekenstijlen in het boek zitten. Sommige kleurplaten zijn heel gedilateerd getekend, andere hebben hele fijne lijntjes en sommige zijn nou juist weer heel simpel met dikke lijnen. Persoonlijk vind ik dat een beetje slordig staan. Ik zie liever alles in één stijl.

Ik geef ‘Het officiële Game of Thrones kleurboek’ vier hartjes. De kleurplaten zijn mooi en realistisch gemaakt. Ik herken de serie ook echt in de kleurplaten. Een minpuntje vind ik dat veel verschillende illustratoren tekeningen hebben gemaakt. Je ziet dat de tekenstijlen heel erg van elkaar verschillen. Gelukkig zijn ze allemaal wel heel mooi! Het kleurboek is ook zeker een aanrader voor mensen die Game of Thrones niet volgen, maar gewoon op zoek zijn naar een kleurboek met wat stoerdere fantasy-tekeningen. Voor liefhebbers is dit kleurboek wel echt een mooie aanwinst. 

Het officiële A Game of Thrones-kleurboek

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Ervaar het epische verhaal van George R.R. Martin als nooit tevoren in dit unieke kleurboek met vijfenveertig exclusieve illustraties!
  Dompel je onder in een wereld waar bruiloften rood zijn, vuur groen is en schulden in goud worden betaald; weergegeven in prachtige illustraties van de bekende illustratoren Yvonne Gilbert, John Howe, Tomislav Tomic, Adam Stower en Levi Pinfold. In Het officiële A Game of Thrones-kleurboek komt de door George R.R. Martin tot in detail opgebouwde wereld tot leven.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Recensie: The Princess Switch 3: Romancing the Star

 • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Schreeuw om middernacht - Benjamin Read en Laura Trinder

 • Ontluiken - Nora Roberts

 • Deze titels verdwijnen binnenkort van Netflix

Gerelateerde artikelen

 • Kitsch en Go

 • Het kleine café in Kopenhagen - Julie Caplin

 • Recensie: Geachte Mr. Knightley

Zoek in artikelen