• onze waardering

Recensie: In de val RECENSIE

In de Val” begint met de wereld die wordt geteisterd door een dodelijk virus, dat veel slachtoffers maakt en iedereen is in paniek. Op het platteland van Maine is het Sanctum gebouwd, een zelfvoorzienend appartementencomplex dat diep onder de grond ligt. Een luxe vesting voor de rijken en paranoïde doomsday preppers, waar ze de Apocalyps in stijl kunnen uitzitten.

Als het virus ook de Verenigde Staten heeft bereikt, trekken een aantal families, die een appartement hebben gekocht in het Sanctum, nogal gehaast en snel in het complex. Helaas blijkt dan, dat het Sanctum nog niet af is en ook eigenlijk helemaal niet zo luxueus. Echter nood breekt wet en de deuren worden gesloten.

De families blijken echter een bijzondere verzameling mensen te zijn. Ze hebben allemaal bepaalde problemen en geheimen en ze vormen totaal geen eenheid, eerder het tegenovergestelde. Als de manager van Sanctum, Greg Fuller, dan ook nog eens overlijdt, zitten de bewoners helemaal in de problemen. De buitendeur kan niet open, aangezien Greg de enige was, die de code wist. En dan begint de ellende pas echt, als er een voor een mensen worden vermoord…

S.L. Grey’s “In de Val “ is spannend en verveelt geen moment. Boven ieder hoofdstuk staat de naam van de persoon die de gebeurtenissen vertelt en deze personen geven gedurende hun verhaal een beeldende en zeer levendige beschrijving van hun eigen situatie, karakter en  de mensen om hen heen en je leert ze goed kennen.

S.L. Grey is een pseudoniem voor twee Amerikaanse auteurs: Sarah Lotz  en Louis Greenberg, die thrillers schrijven in de trant van Stephen King en persoonlijk vind ik dat hen dat met “In de Val” weer goed gelukt is. De opbouw van het verhaal en de spanning die steeds meer naar voren wordt gebracht is heel goed. Het verhaal zit, ook omdat steeds verteld wordt vanuit de optiek van een ander personage, vol verrassende wendingen. Iedere keer zit het net weer even anders als dat je denkt en zo blijft het zo spannend, dat je door wilt blijven lezen. Het einde is een totale verrassing en ik moet bekennen, dat ik dat niet vaak meer heb. Vaak heb je op het einde van een boek toch wel een goed idee van wat er aan de hand is, maar hier zat ik dus totaal in de verkeerde richting te denken. Fantastisch!

In de Val” is een sterke, duistere en zeker een ietwat claustrofobische thriller. Heel goed geschreven en ook nog spannend en verrassend.

In de val

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De Sanctum is een zelfvoorzienend appartementencomplex dat op een diepte van 15 meter is gebouwd op het platteland van Maine. Het is een luxe vesting voor de rijken en de paranoia, waar ze in stijl op de ondergang van de werld kunnen wachten. Als er een allesvernietigend virus Amerika bereikt, haasten diverse families zich naar het complex. Onder hen bevinden zich mensen die zich al lang en breed hebben voorbereid op een einde-der-tijdenscenario. Ieder van hen draagt geheimen met zich mee.Zodra de deuren dicht zijn en er iemand overlijdt, realiseren ze zich echter dat de grootste bedreiging misschien wel samen met hen onder de grond gevangenzit...

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Alles wat beweegt - Susan Smit

 • De terugkeer - Tina van Dijk

 • Het Wilde Eiland 2: Vuurlicht - Karen Swan

 • Ze kwamen ons halen - Martine Letterie

 • 12 Nederlandse YA auteurs om te volgen

Gerelateerde artikelen

 • Fictie top 6: september 2020

 • Recensie: Het appartement

 • In de val - Karen Rose

Zoek in artikelen