• onze waardering

Recensie: Een verloren liefde RECENSIE

In augustus 1942 trouwt Stella, een jonge dame opgegroeid in een armenhuis, in een buitenwijk in Noord - Londen met dominee Charles Thorne. Ook in het Verenigd Koninkrijk zijn in die tijd duidelijk de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog merkbaar, zo wemelt het in Londen van de Amerikaanse piloten. Wanneer Stella nog maar twee maanden getrouwd is, besluit dominee Thorne zich vrijwillig te laten uitzenden naar Afrika als legerkapelaan en blijft Stella alleen achter. Het huwelijk is tot dan toe totaal niet wat ze ervan verwacht had en om haar zinnen te verzetten gaat ze met haar vriendin Nancy en een stel yanks een avondje uit dansen. Wanneer het hele gezelschap naar buiten gaat, is een van de yanks nogal dwingend naar Stella toe maar zij verzet zich. In de strijd verliest ze echter haar horloge wat ze de volgende dag gaat zoeken, hierbij ontmoet ze Dan (ook een Amerikaanse piloot) en sindsdien is haar leven niet meer hetzelfde. Dan en Stella raken hopeloos verliefd op elkaar en krijgen een liefdesrelatie, maar zal Dan de oorlog overleven en kunnen ze samen gelukkig worden?

Het is 2011: Jess Moran heeft niet echt een gelukkige jeugd gehad en begeeft zich niet in de beste lagen van de bevolking als ze besluit om haar agressieve vriendje in de steek te laten en er vandoor te gaan. Ze heeft echter geen enkele plaats om naar toe te gaan en besluit in blinde paniek in te breken in een verlaten huis. Wanneer ze hier een tijdje verblijft, valt er een brief op de mat. Hij is van ene Dan die niet lang meer te leven heeft en op zoek is naar zijn verloren liefde Stella. Jess besluit op onderzoek uit te gaan en raakt steeds meer betrokken bij de levens van Stella en Dan. Zal het haar lukken om Stella en Dan, op tijd, weer bij elkaar te brengen?

Dankzij haar debuut Een verloren liefde zal Iona Grey niet lang een onbekende blijven in schrijversland. Een verloren liefde is een meeslepend liefdesverhaal dat zich eigenlijk in twee dimensies afspeelt, desondanks is het echter geen moment verwarrend. Eerlijk gezegd vond ik dit juist ook wel origineel, het verhaal lijkt hierdoor niet zo snel op andere oorlogsverhalen en het laat je ervaren dat liefde van alle tijden is. 
Grey weet de gevoelens van de hoofdpersonen te vangen en op zo'n manier op papier te zetten dat het als lezer bijna lijkt of je erbij bent en het ook meemaakt. Het is niet moeilijk om je te verplaatsen in de verschillende hoofdpersonen en je wilt graag weten hoe het afloopt: wanneer en waarom zijn Stella en Dan elkaar uit het oog verloren? Zal Jess Stella op tijd vinden om haar naar Dan toe te leiden? En hoe zit het met het liefdesleven van Jess? Tijdens het lezen heb ik geen moment een idee gehad waar het verhaal naar toe ging en bleef ik geboeid door het verhaal. Ik had moeite om het boek neer te leggen en had het, ondanks dat het best een dik boek is, binnen no time uit.
Wat mij betreft is Een verloren liefde dan ook echt een aanrader en ben ik heel benieuwd naar de toekomstige verhalen van Iona Grey!

Een verloren liefde

 • Auteur:

  Iona Grey
 • Verschenen:

  29 maart 2016
 • Uitgave:

  ISBN 9789026137266
  Uitgever De Fontein
 • Uitgever:

  De Fontein
 • Genre:

  Roman
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een heerlijke roman waarin twee verhaallijnen verweven worden: in WO2 wordt een jonge, getrouwde Engelse vrouw onmogelijk verliefd op een Amerikaanse soldaat. Na de oorlog komt hij terug voor haar, belooft hij - maar in de oorlog worden zoveel beloftes gedaan... In het heden vindt een jonge Engelse vrouw een schuilplaats in een verlaten huis, maar vindt dan de briefwisseling uit de oorlogstijd tussen de twee hoofdpersonen uit de andere verhaallijn - en gaat op onderzoek uit naar hoe hun verhaal afgelopen is.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Netflix hits en de bijbehorende boeken

 • De slechtste romantische relaties die ontstonden in tv-series

 • 10x dezelfde kostuums die in verschillende films zijn gebruikt

 • Top 10 Nederlandse romcoms

 • Wat doet de cast van The Santa Clause nu?

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Vampire Diaries seizoen 5

 • Recensie: De bedrieger

 • Saffierblauw

Zoek in artikelen