• onze waardering

Recensie: De zoon van Artan - Het geheim van de draak RECENSIE

Wolf en de andere ruiters worden plots aangevallen door een draak tijdens de jacht op een everzwijn. De paarden slaan als een speer op de vlucht maar helaas sneuvelt er toch een ruiter. Artan, Wolf’s vader, besluit er niet bij te blijven zitten en vertrekt meteen met enkele op drakenjacht. Als hij na enkele dagen niet terugkeert vrezen Wolf en zijn moeder Rune voor het ergste. Net op dat moment duikt, de broer van Wolf’s moeder op en besluit hij hen te helpen in deze moeilijke tijd. Alleen blijkt zijn hulp van een andere aard te zijn dan ze verwacht hadden…

Je begint te lezen en zit meteen in een verhaal dat je niet los wil laten. Wolf wordt aangevallen door een mysterieuze draak, van Artan ontbreekt na zijn vertrek elk spoor en het is duidelijk dat Sieg van begin af aan niet te vertrouwen is.

De personages zijn goed uitgewerkt. Vooral Wolf is een veelzijdig personage die een sterke en gevoelige kant heeft. Hij is duidelijk de zoon van een kasteelheer/ridder en staat boven de “gewone” bevolking maar toont ook meermaals zijn goede hart aan de mensen die onder hem staan.

Als (volwassen) lezer heb je meteen door dat er iets niet pluis is met Sieg. Zijn verschijning is te toevallig. Hoewel ik moet zeggen dat ik even misleid was door het feit dat hij Rune’s broer is maar dat heeft blijkbaar weinig te betekenen.

Guido Kees heeft een geweldige manier van schrijven. De zoon van Artan - Het geheim van de draak spreekt echt tot de verbeelding, tijdens het lezen speelt het boek zich als een film af in je hoofd. Dat is in mijn ogen een erg belangrijke eigenschap van een kinder- of jeugdboek.

Ook bestaat het boek bijna enkel en alleen uit spannende gebeurtenissen. Wolf belandt van het ene avontuur in het andere, maakt nieuwe vrienden en gaat intussen ook nog op zoek naar zijn vader.

Ik ging zo op in het verhaal dat ik binnen no-time op de laatste pagina was beland en het boek opeens was uitgelezen. Net in een spannend stuk krijg je te horen dat het vervolg te lezen is in deel twee. Van een cliffhanger gesproken!

Achter het geheim van de draak ben ik trouwens nog niet, daardoor zit er niets anders op dan deel twee ook te lezen. Wat ik dan ook uiteraard ga doen eens hij verschenen is!

De zoon van Artan - Het geheim van de draak, was een genot om te lezen. Hoewel ik al enkele jaren niet meer tot het doelpubliek behoor kon dit boek me erg bekoren. Ik zou het zelfs durven aanraden aan mijn vrienden! Dit boek gaat zeker jonge mensen aanzetten tot lezen, daar twijfel ik geen seconde aan.

De zoon van Artan

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Ga mee op avontuur in de middeleeuwen
  De burcht waar Wolf woont, wordt geteisterd door een verschrikkelijke draak. De vader van Wolf, ridder Artan, trekt eropuit om het monster te bestrijden. Maar hij verdwijnt spoorloos. Wolf neemt het heft in eigen handen en gaat op zoek. Tijdens zijn gevaarlijke tocht krijgt hij hulp uit een onverwachte hoek. Een smidszoon, een bosmeisje en een echte wolf sluiten zich bij hem aan. Kunnen ze de draak verslaan? En vindt Wolf zijn vader terug? Een meeslepend verhaal vol wapengekletter, drakengebrul en hoefgetrappel.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

 • Legendes & Lattes - Travis Baldree

 • De Rode Woestijn - Paula Isphording

 • Ochtendgloren - Corina Bomann

 • Nora schrijft haar eigen verhaal – Annabel Monaghan

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: De zoon van Artan 2 - De drakenmeester

Zoek in artikelen