• onze waardering

Recensie: De aantrekkingskracht van foute mannen (het monsterverbond) RECENSIE

Het komt maar al te vaak voor: vrouwen die keer op keer als een blok vallen voor die spannende man met een fout, duister randje. Ze hebben geen oog voor alle lieverds op de wereld die hen op handen zouden dragen. In De aantrekkingskracht van foute mannen (het monsterverbond) legt Carolien Roodvoets uit hoe dit kan. Aan het begin van het boek maakt Roodvoets een duidelijk statement. Dit boek gaat namelijk niet over problematische mannen. Problematische mannen kunnen ook heel lastig zijn om mee samen te leven, maar zij hebben wel dóór dat ze problematisch zijn en zijn ook bereid om te proberen daaraan te werken. De écht foute man ziet dat heel anders. Die is eerder van mening dat alles altijd aan iets of iemand anders ligt. Niet aan hém, ben je gek!

Er zijn vele soorten foute mannen, je kunt ze echt niet allemaal over één kam scheren. Zo is er de heel dwingende man, de narcistische man, de psychopaat, de emotioneel niet ontwikkelde man, de zeer jaloerse man, de man met bindingsproblemen, de verslaafde man en tenslotte nog de gewelddadige man. De zeer uitvoerige uitleg over deze fijne heren wordt afgewisseld met anekdotes en verhalen uit de praktijk van de schrijfster. Ook zijn er natuurlijk tips om deze mannen te herkennen.

De aantrekkingskracht van foute mannen (het monsterverbond) is een erg volledig, duidelijk boek: Roodvoets draait nergens omheen. Het is echter geen boek dat makkelijk weg leest. Het boek is merkbaar geschreven door een therapeute en de verschillende soorten heren worden dan ook op professionele en vakkundige wijze geanalyseerd en beschreven. Voor mensen die gelukkig niet te maken hebben (gehad) met de foute man, zou ik dit boek dan ook niet direct aanraden. Het is eerder ‘vakliteratuur’ voor mensen die zichzelf steeds weer terugvinden in relaties met dit type man. Of mensen zo'n relatie achter de rug hebben, dat het nog aan het verwerken zijn, en meer willen lezen over wat hen in hemelsnaam is overkomen. Voor hen zal het boek zeer herkenbaar zijn, want doordat het boek zo uitgebreid is komen zo’n beetje alle types en alle denkbare situaties erin voorbij. Het boek geeft heldere inzichten, die gebruikt kunnen worden om herhaling in de toekomst te voorkomen.

De aantrekkingskracht van foute mannen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Foute mannen; waarom voelen vrouwen zich zo vaak aangetrokken door mannen die niet goed voor hen zijn? Gezins- en relatietherapeute Carolien Roodvoets portretteert in dit boek zeven typen 'foute mannen'. Uiteraard heeft ze ook aandacht voor de vrouwen die als het ware een abonnement hebben op foute mannen en als gevolg daarvan keer op keer hun relatie zien stranden. Hoe herken je een foute man en voorkom je dat je er opnieuw voor valt? In haar boek probeert relatietherapeute Carolien Roodvoets foute mannen in een aantal herkenbare categorieën onder te brengen, om zo de problematiek van uitzichtloze relaties inzichtelijk te maken.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Geweldige realistische boekentaarten

 • 12 goede lange thriller boekenseries

 • 7x "Nep relatie wordt meer" tienerfilms

 • De beste Scifi op Disney+

 • The Originals feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

Gerelateerde artikelen

 • Dit is de nieuwe swingende 'Trolls World Tour' trailer

 • Lanzarote lover

 • Het meer van de maan - John August

Zoek in artikelen