• onze waardering

Recensie: Het spiralize kookboek RECENSIE

Het spiralize kookboek is een kookboek dat zich volledig wijdt aan het gebruik van de spiraalsnijder. Er staan eenvoudige recepten in voor dagelijks gebruik maar door het mooie effect van de spiraalsnijder kunnen ze ook perfect gebruikt worden om klaar te maken voor een etentje.

Ontbijt, lunch, snacks, desserts en drankjes, je kan met dit boek op elk moment van de dag je spiraalsnijder bovenhalen en een vrolijk gerecht op tafel toveren.

Wat me eerst opviel was dat het boek een stuk dunner was dan ik had verwacht. Toen ik het doorbladerde viel me wel op dat het eenvoudig en praktisch is. Het bevat geen tientallen recepten rond één onderwerp maar het bevat diverse unieke recepten die je kan maken zoals in het boek staat of waarvan je de basis kan gebruiken en de ingrediënten aanpast naar eigen smaak.

Het is dan ook eenvoudig om de recepten snel terug te vinden in het boek en je krijgt de keuze om zelf te experimenteren of je kunt zonder te moeten nadenken het recept volgen.

Ik had al een spiraalsnijder in mijn bezit voor ik het boek in mijn handen kreeg. Dit bleek niet zo handig te zijn. Het model spiraalsnijder dat ik gebruikte was niet zo uitgebreid als degene die in het boek gebruikt werd. Grote en dikke stukken groenten kreeg je moeilijk of zelfs niet gesneden met mijn spiraalsnijder. Om ten volle van het boek te kunnen genieten raad ik dan ook aan om eerst het boek te kopen en daarna pas een passende spiraalsnijder.

Het recept voor de appelgalette en de pizza spraken mij het meest aan dus die besloot ik uit te testen!

Recept 1: Appelgalette

Het recept bevat vrij weinig ingrediënten en al helemaal geen moeilijk te vinden producten dus de kans dat je het gebak in 1,2,3 op tafel kan toveren zonder een voorgaand uitstapje naar de supermarkt is erg groot.

Je kan het deeg zelfs 2 dagen op voorhand maken en in de koelkast bewaren dus dat zorgt er voor dat je het gebak snel in de oven kan steken voor je vrienden op bezoek komen, ook al heb je die dag weinig tijd.

Het gebak is eenvoudig te maken. Deeg maken, appels door de spiraalsnijder, bestrooien met rietsuiker en in de oven plaatsen. Zoals we weten van warm appelgebak is ook deze appelgalette heerlijk met een bolletje vanille ijs. Voor mijn vrienden en mezelf was het alvast een geslaagd gerecht!

Recept 2: Pizza

Het pizza recept is vrij simpel waardoor je het kan aanpassen naar eigen smaak. Voor dit recept heb je echt de spiraalsnijder, die in het boek gebruikt wordt, nodig. Met een andere spiraalsnijder kan je niet alle groentes die op de pizza liggen in spiraalvorm gebruiken.

Ik gebruikte de spiraalsnijder vooral voor de courgette. Afhankelijk van wat je op je pizza wil leggen, kan je ook andere groenten in spiraalvorm snijden.

Ook dit recept was vrij eenvoudig te bereiden, het had niet meer ingrediënten dan elke andere pizza. Het is vooral belangrijk om de juiste materialen in je bezit te hebben.

Het is een mooi boek met eenvoudige recepten die je elke dag kan gebruiken. Met een gewone spiraalsnijder kan je helaas een aantal recepten niet maken waardoor het boek al een stuk minder interessant wordt voor mensen die reeds een spiraalsnijder bezitten (die niet dezelfde is als die in het boek). Voor mensen die nog een spiraalsnijder moeten aanschaffen kan het dan weer een verrijking zijn. Je ontdekt niet alleen heerlijke recepten maar leert ook de verschillende manieren waarop de spiraalsnijder gebruikt kan worden.

Het spiralize kookboek

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Caloriearm, glutenvrij en low carb!

  Snelle en makkelijke recepten voor ieder moment van de dag.


  Spaghettislierten van gezonde groenten in plaats van pasta? Mooie 'krullen' van komkommer, courgette en rettich op je bord? Door groenten in slierten te snijden zet je in een handomdraai een calorie- en koolhydraatarme maaltijd op tafel, terwijl je voor je gevoel geniet van een goed gevuld gerecht.

  Het spiralize kookboek bevat ruimt 45 makkelijke en smakelijke recepten waarmee je snel een gezonde maaltijd met veel groenten kunt bereiden. Door de stapsgewijze instructies en de heldere foto's is dit boek ook ideaal voor wie nog geen ervaring heeft met een spiraalsnijder (spiralizer). De groenteslierten en krullen zijn niet alleen lekker en gezond, maar zien er ook nog eens uitnodigend uit op je bord.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Virgin River seizoen 4 en 5 bevestigd

 • 16x de leukste musical films

 • You seizoen 3 trailer: Joe heeft een nieuwe obsessie

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Bloemen van steen van Ilaria Tuti

 • Recensie: Dune

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: De Griekse Mythen

 • Luke Wilson wil terugkeren in Legally Blonde 3

 • Let’s Boost!

Zoek in artikelen