• onze waardering

Recensie: Explosief vermoord RECENSIE

Tijdens het onderzoek naar de moord op een rijke zakenman, ontvangt inspecteur Eve Dallas een geheimzinnig pakketje. Het blijkt een disk te zijn met een onheilspellende boodschap. De boodschap is afkomstig van de gewelddadige groepering Cassandra. Zij zijn erop uit New York plat te bombarderen wanneer niet voldaan wordt aan hun eisen. Ter demonstratie plaatst Cassandra een bom in een verlaten gebouw van Eve’s partner Roarke. Gelukkig vallen er geen slachtoffers, maar de boodschappen blijven komen en de acties gaan van kwaad tot erger. De aanslagen worden steeds heftiger en zo ook het aantal slachtoffers. Wie er achter Cassandra zit blijft een raadsel… Wel raken er steeds meer mensen in de zaak verstrikt. Lukt het Eve haar stad van de ondergang te redden?

Nora Roberts schrijft onder het pseudoniem “J.D. Robb” de boeken over Eve Dallas, Inspecteur Moordzaken in New York. Explosief vermoord is de negende thriller in de reeks. Ook zijn er al zes novelles verschenen met Dallas in de hoofdrol. Inmiddels heb ik al verschillende boeken in deze reeks gelezen. Deze boeiden mij vanaf de eerste pagina’s, maar dat was bij Explosief vermoord niet het geval. Ik had wat moeite om in het verhaal te komen en kon de verschillende gebeurtenissen niet meteen aan elkaar koppelen. Het boek komt, ten opzichte van de andere delen, wat traag op gang. Gelukkig maakt de auteur dat uiteindelijk zeker goed. Ze komt op een gegeven moment met de verrassende wendingen die de lezer van haar is gewend. Dat maakt dat je het verhaal zeker wilt uitlezen. Ook leest dit boek, net als de andere delen, weer heerlijk weg. Of het inhoudelijk echt zo fantastisch is, betwijfel ik. Maar de boeken van J.D. Robb zijn gewoon fijn voor tussendoor en makkelijk te volgen. Als je er meerdere hebt gelezen, ontdek je wel al snel een patroon: ze zijn allemaal een beetje hetzelfde. Creatief wil ik de auteur dan ook niet noemen, maar de toekomstige digitale wereld die ze schetst, blijft dat wel. De meest bizarre digitale uitvindingen komen aan bod. Ben je benieuwd naar Explosief vermoord? Dan hoef je gelukkig niet eerst de andere delen te lezen. De boeken zijn los van elkaar te lezen.

Eve Dallas 9 - Explosief vermoord

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een terrorist maakt New York onveilig door op willekeurige plekken bommen tot ontploffing te brengen, met talloze doden en gewonden tot gevolg. Hij stuurt inspecteur Eve Dallas brieven waarin hij belooft korte metten te maken met de corruptie in de stad, de eerste explosies waren nog maar het begin. Eve stort zich met de haar zo kenmerkende inzet en overgave volledig op het onderzoek. Het is háár stad, háár verantwoordelijkheid. Deze gestoorde maniak mag niet nog meer slachtoffers maken. Maar dan verhoogt haar angstaanjagende tegenstander de inzet...

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De gezelligste herfstfilms

 • Alle nieuwe kerstfilms in 2021 de volledige gids

 • Duistere beelden The Batman naar buiten gebracht

 • De beste Halloween outfits gebaseerd op je favoriete serie of film

 • Spin-offs van bekende series die je misschien nog niet kent

Gerelateerde artikelen

 • Maak kennis met inspecteur Eve Dallas in de politieserie van J.D. Robb

 • Boekerij zoekt leespanel voor nieuwe politieserie {afgelopen}

 • Recensie: Vermoord uit wraak

 • Recensie: Weet je nog?

 • Recensie: Rechtvaardig vermoord

Zoek in artikelen