• onze waardering

Recensie: Ik verdrink zonder jou RECENSIE

De eenentwintigjarige Oz is een ongrijpbaar karakter. Daardoor heeft hij aan vrouwelijke aandacht absoluut geen gebrek, maar voor hemzelf is het ingewikkeld. Hij weet niets over zijn vader en kan daar maar moeilijk mee leven, en heeft een moeder die om de haverklap wil verhuizen waardoor Oz nergens de kans kreeg om te aarden. Geen makkelijke jeugd dus, en dat leidde tot erger. Tot drugs, vechten, een tijdje in de jeugdgevangenis doorbrengen, en tot het zoeken van manieren om de pijn van dit alles niet meer te voelen. Tijdens zijn studie ontmoet hij de zeventienjarige Kylie, die alles is wat hij niet is. Rijk, keurig, aardig… en ze prikt zonder moeite dwars door het masker van Oz heen. Zij is een van de weinige mensen die hem écht leert kennen zoals hij is.

Ze worden verliefd, maar Oz kan het idee niet loslaten dat hij niet goed genoeg is voor haar. Dat ze beter verdient. Toch valt hij als een blok voor Kylie. Haar vader herkent veel van hemzelf in Oz. Aan de ene kant heeft hij daardoor begrip voor de jongen, maar aan de andere kant maakt hij zich grote zorgen om zijn dochter. Ondertussen worden Oz en Kylie steeds closer, geholpen door hun gezamenlijke passie voor het maken van muziek. Wat niet helpt, is de jaloezie van de beste vriend van Kylie, Ben. Hij kan het niet uitstaan dat Kylie voor Oz heeft gekozen en kan zijn emoties maar moeilijk in bedwang houden. De grote vraag in Ik verdrink zonder jou is of het de liefde tussen Oz en Kylie lukt om alle problemen te overwinnen…

Ik verdrink zonder jou is een typische Young Adult roman, met alle ingrediënten die daarbij horen. Maar behalve de vanzelfsprekende hoofdrol voor het liefdesverhaal, is er méér. Een moeilijk thema als automutilatie (zelfbeschadiging) wordt bijvoorbeeld niet uit de weg gegaan, en ook wordt door het hele verhaal heen duidelijk dat de schrijfster naast een passie voor schrijven, ook een grote passie voor muziek heeft. Uitzonderlijk in dit genre is dat Jasinda Wilder kiest voor een wisselend perspectief tussen Oz en de vader van Kylie. De aanleiding daarvoor is dat lezers van de eerdere boeken uit deze serie, haar vader Colt al kennen. Maar ook zonder dat je de eerdere twee delen uit deze reeks hebt gelezen is dit boek heel goed te volgen en begrijpen. Omdat het zich een jaar of twintig later afspeelt dan de andere delen staat dit boek eigenlijk bijna op zichzelf. Het einde is ontroerend, romantisch maar zeker ook verrassend, omdat dan ook de perspectieven van Ben en Kylie nog aan bod komen. Al met al beslist een must-read voor liefhebbers van dit genre!

Ik verdrink zonder jou

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Oz Hyde is een bad boy. Hij rijdt op een motor, rookt, is roekeloos en heeft een verleden vol problemen. Zijn moeder en hij verhuizen elke paar jaar dus hij heeft nog nooit een echt thuis gehad. Hij heeft dan ook nog nooit een echte betekenisvolle relatie kunnen of willen hebben. Dan ontmoet hij Kylie. Voor Kylie zou hij alles doen. Hij probeert bij haar uit de buurt te blijven, omdat hij vindt dat hij niet goed genoeg is voor haar. Kylie weigert echter om Oz op te geven. Maar kan ze hem nog redden? Of is het al te laat?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Top 10 Nederlandse romcoms

 • Wat doet de cast van The Santa Clause nu?

 • De beste aankomende films van 2021 en 2022

 • Nieuwe serie van de makers van Downton Abbey aangekondigd

 • Eternals komt naar Disney+

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Ik verdrink in ons

Zoek in artikelen