• onze waardering

Recensie: Bij Audrey Hepburn thuis RECENSIE

Luca Dotti, de tweede zoon van wijlen actrice Audrey Hepburn, schreef een fantastisch boek over zijn moeder, een verhaal over het leven van deze opmerkelijke vrouw, verpakt in een kookboek:

Bij Audrey Hepburn Thuis; Herinneringen aan mijn moeders keuken.

Het is geen kookboek en het is geen biografie, het is beiden. Het boek is een genot om te lezen én leuk om de recepten te proeven. Persoonlijk ben ik een enorme kookboeken verzamelaarster, maar ik ben ook een enorme fan van Audrey Hepburn. Ik heb diverse biografieën van haar gelezen en wat opvalt, is dat de auteurs altijd haar leven keurig netjes beschrijven, maar nooit de essentie van de vrouw zelf blootleggen.

Audrey Hepburn is half Nederlands en half Brits; ze heeft de oorlog doorgebracht in Nederland en de Hongerwinter mee gemaakt. Ze was een talentvolle klassieke danseres, werd een fantastische actrice; trouwde tweemaal, met Mel Ferrer en Andrea Dotti. Ze kreeg twee zonen. Audrey Hepburn was een echte Hollywood ster, maar met Europese klasse. Ze was een absoluut stijl icoon. Ze woonde het liefst in Zwitserland en op latere leeftijd was ze samen met de Nederlandse acteur Robert Wolters. Ze was ook ambassadrice voor Unicef en stierf helaas veel te jong aan kanker.

Dat is de buitenkant van Audrey Hepburn, die zoveel mensen wel kennen. Luca Dotti heeft met zijn boek ons een kijkje gegeven in het werkelijke leven van Audrey Hepburn. Gewoon hoe de vrouw thuis was. Hoe ze met haar kinderen om ging en met de mensen om zich heen. Wat ze leuk vond om te doen en wat niet en met name van wat voor eten zij hield.

Eten was duidelijk heel belangrijk voor Audrey Hepburn (wat wil je ook als je een hongerwinter mee hebt gemaakt en later met een Italiaan trouwt)  en aan alle gerechten die in het boek behandeld worden, zit een persoonlijke herinnering van Luca Dotti, die hij met ons deelt, waardoor wij de persoon Audrey Hepburn veel beter begrijpen.

De cover van het boek laat ons de bijna bekendste foto van Audrey Hepburn zien, als Holly Golightly van Breakfast at Tiffany’s en in het boek staan erop bijna iedere bladzijde ook foto’s. Het is echt een prachtig boek.

De recepten zijn geweldig. Sommige heel eenvoudig. Anderen weer van culinair niveau. Ik heb een eenvoudig recept uitgekozen om te maken. Simpelweg: de kalfsschnitzels, oftewel de ‘Scaloppine a la Milanese al limone’. Luca Dotti noemt het: "Schnitzels; Thuiskomen”. Ik heb dit gemaakt, omdat er stond, dat de familie Hepburn/Dotti de schnitzels in grote getale klaarmaakte en dan koud liet worden, want koud zijn ze het lekkerste en laat dat nu net iets zijn wat ik ook vind! Snoepen van koude kalfsschnitzels, alleen met citroen erover gedruppeld, is voor mij werkelijk een plezier. Heerlijk.

Al met al is dit boek van Luca Dotti “Bij Audrey Hepburn Thuis” een uniek boek over deze unieke vrouw en ook nog eens een heel goed receptenboek. Een absolute aanrader!

Bij Audrey Hepburn thuis

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Bij Audrey thuis biedt een unieke kijk in het leven van een van 's werelds meest iconische filmsterren. Luca Dotti, de zoon van Audrey Hepburn, verzamelde in dit prachtige, persoonlijke kookboek herinneringen, brieven, tekeningen en heel veel foto's. Waaronder meer dan 250 nooit eerder gepubliceerde privéfoto's. En natuurlijk bevat Bij Audrey thuis haar favoriete recepten: chocoladecake met slagroom, de gerechten uit eigen moestuin, het lievelingsgerecht van modeontwerper Givenchy, en de pasta met ketchup die favoriet was bij haar kinderen. Een uniek kook- en kijkboek en een musthave voor Hepburn-fans.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Nieuwe serie van de makers van Downton Abbey aangekondigd

 • Eternals komt naar Disney+

 • Het Sanatorium - Sarah Pearse

 • Recensie: A Boy Called Christmas 

 • De huilende molenaar - Arto Paasilinna

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Wind River

 • Monster High: Friday Night Frights/Why Do Ghouls Fall In Love (DVD)

 • Recensie: Bzzz

Zoek in artikelen