• onze waardering

Recensie: Droombeeld RECENSIE

Het lot lijkt Maartje van Duiven te tarten wanneer ze van de ene vervelende situatie in de andere belandt. Eerst ontdekt ze dat haar man al enige tijd een affaire blijkt te hebben met een andere, onbekende vrouw. De dag erna wordt ze op klaarlichte dag overvallen in haar eigen huis en terwijl ze van dit drama bekomt staat de politie alweer voor haar deur om een hele nieuwe reden.

Terwijl Maartje haar best doet het hoofd boven water te houden lijkt de hulp uit alle hoeken te komen. Iedereen wil er voor haar zijn en haar door deze moeilijke, chaotische periode heen helpen. Alleen is het erg moeilijk te weten wie ze kan vertrouwen en wie niet. Zeker met alles wat er zich nu rondom haar lijkt af te spelen…

Loes den Hollander begint Droombeeld met een mysterieuze brief geschreven aan Maartje van Duiven. Het is de eerste brief van een reeks brieven die door het boek heen opduiken. Als lezer intrigeert je dat meteen. Wie is de mysterieuze briefschrijver? Wat is zijn bedoeling? Wanneer krijgt Maartje deze brieven te lezen? Enz.

Door die manier van schrijven heb je als lezer het gevoel dat je aan de zijde van het slachtoffer staat. Je krijgt geen beeld vanuit de dader(s). Enkel de ervaringen vanuit Maartje worden gedeeld en dit zorgt ervoor dat je een soort “band” met het hoofdpersonage krijgt. Je wil het samen met haar oplossen.

Maar de schrijfster gunt ons niet veel tijd om dingen uit te zoeken want ze laat de ene spannende gebeurtenis de andere opvolgen. Het verhaal zit vol verrassende en spannende gebeurtenissen en tegelijk wordt er nog eens extra spanning opgebouwd naar het einde toe.

De personages in het boek zijn erg gedetailleerd uitgewerkt. Toch blijven ze ook nog geheimen met zich mee dragen die je pas op het einde van het boek ontdekt. Het verhaal zelf is eigenlijk vrij compact. Maartje verblijft hoofdzakelijk in haar huis en maakt alles ook vanaf die plek mee. Toch maakt dit aspect het verhaal zeker niet saai. Loes den Hollander blijkt een meester te zijn in het op het verkeerde spoor zetten van de lezers.

Als je denkt de onbetrouwbare persoon gevonden te hebben doet de uitspraak van een ander personage je mening weer helemaal veranderen. Tot op het einde van het boek had ik niets door. Net als Maartje liep ik er met open ogen in!

Toch lijkt niet alles opgelost te zijn aan het einde van het verhaal. Ik bleef nog met enkele vragen zitten waar ik als lezer geen antwoord op kreeg. Het leuke hiervan is dat je jezelf er dagen later nog op betrapt bezig te zijn met het verhaal.

Droombeeld is een thriller die tot een categorie behoort waarvan ik er nog niet veel gelezen heb. Meestal zijn ze erg uitgebreid met veel verschillende personages. Maar dit boek was heel compact met enkele uitgewerkte personages die zorgden voor oneindig veel spanning en mysterie.

Droombeeld was vernieuwend, anders en toch heel spannend op z’n eigen manier. Loes den Hollander wist duidelijk goed waar ze mee bezig was. Zo uitgebreid de gebeurtenissen en avonturen van een vrouw beschrijven die vaak haar huis niet eens verlaat vraagt om veel talent.

Droombeeld

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De nieuwe ijzingwekkende thriller van Loes den Hollander. De 20e thriller van de ongekroonde koningin van het genre! Nadat ze op klaarlichte dag in haar huis wordt overvallen, verandert het leven van Maartje van Duiven. Ze komt terecht in een achtbaan van ongeloof, verbijstering en angst. Maartje durft nog maar weinig mensen te vertrouwen en zoekt naarstig naar antwoorden. Maar daarbij ziet ze een belangrijk detail over het hoofd.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De 10 leukste beroemde vriendschappen in Hollywood

 • Boeken die niemand ooit lijkt uit te krijgen

 • 10x het beste van Ryan Reynolds

 • Dit weten we over Fantastic Beasts 3

 • De 7 ergste momenten in de Bachelor franchise

Gerelateerde artikelen

 • 10 x boekenthrillers die je afgelopen jaar niet hebt mogen missen

 • Zwijgrecht

 • Bodemloos

 • Halloween special: 5x Regelrechte nagelbijters

 • Recensie: Schijnvertoon

Zoek in artikelen