• onze waardering

Recensie: Een onbeminde vrouw RECENSIE

De hoofdofficier van Justitie jaagt zich een hoop hagel door het hoofd en een vrouw lijkt van een toren te zijn gesprongen. Oliver von Bodenstein wordt samen met zijn nieuwe partner Pia Kirchhoff opgetrommeld om de zaken te onderzoeken. De hoofdofficier heeft duidelijk zelfmoord gepleegd, maar het lijk van de vrouw doet het tweetal twijfelen aan de doodsoorzaak. Al snel wordt duidelijk dat het om moord gaat en dat het slachtoffer, Isabel Kerstner, een web aan intriges om zich heen gespannen heeft. Isabel laat weinig mensen achter die om haar zullen rouwen en een hoop mensen blijken een motief te hebben om haar uit de weg te ruimen. 

Een onbeminde vrouw is het eerste boek met het speurders duo Bodenstein en Kirchhoff in de hoofdrol. Het is echter niet het debuut van Nele Neuhaus. Eerder schreef ze het onvertaalde Unter Haien over de investeringsbankier Alex Sontheim en bracht dat uit in eigen beheer. Een onbeminde vrouw mag dan het eerste boek zijn in Neuhaus’ populaire reeks, het is vreemd genoeg wel pas vertaald nadat recentere delen reeds uitkwamen. De Nederlandstalige lezer kon immers in 2011 al kennismaken met Bodenstein en Kirchhoff in "Sneeuwwitje moet sterven" over een vrouw die van een voetgangersbrug op een voorbijrijdende auto valt. De delen die daarop nog volgden zijn sindsdien ook in ons taalgebied uitgebracht. Deel één en twee werden hierbij een beetje over het hoofd gezien. Gelukkig verschijnt nummer twee, "Moordvrienden", nog in augustus. Een onbeminde vrouw is een leuk extraatje voor wie Bodenstein en Kirchhoff al kende, zij zullen de volgende delen wellicht beter vinden. Neuhaus is dan ook alleen maar gegroeid als auteur. Toch kan het boek tegelijkertijd ook een mooie start zijn voor wie nog niets van haar heeft gelezen. 

Nele Neuhaus laat in haar boek een ingewikkelde plot op de lezers los. Er zijn tal van mogelijke verdachten die iets te maken kunnen hebben met de dood van Isabel. Het verhaal bevat veel wendingen en dat maakt het niet gemakkelijk om de gebeurtenissen op de voet te volgen. De lezer is gedwongen om tot op het einde mee te blijven zoeken naar de dader. De auteur heeft goed nagedacht over de rol van alle personages in het grote geheel, maar op het einde wordt het een beetje rommelig wanneer de eindjes aan elkaar moeten worden geknoopt. Een onbeminde vrouw bevat voldoende spanning en speelt zich af in de vrij originele setting van de paardenstallen en de paardenkliniek. Ook speelt de wereld van beleggingen en investeringen een kleine rol. Af en toe ligt de nadruk in het boek iets te veel op de gesprekken tussen de onderzoekers en niet genoeg op de actie. Nele Neuhaus heeft echter een vlotte schrijfstijl en ze weet haar speurders Bodenstein en Kirchhoff voldoende bagage mee te geven om ze menselijk en geloofwaardig te maken. De schoonheidsfoutjes in haar eerste boek uit de reeks worden de auteur graag vergeven, gezien de verhaallijn ook de doorwinterde thrillerlezer lang zal doen raden naar de ontknoping.

Een onbeminde vrouw

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Door een lading hagel uit zijn eigen jachtgeweer komt de Frankfurtse hoofdofficier van justitie op een snelle, maar weinig fraaie manier om het leven. De mooie jonge vrouw die levenloos onderaan een uitkijktoren in de Taunus ligt, heeft zo weinig verwondingen dat een val eigenlijk niet de doodsoorzaak kan zijn. Hoofdinspecteur van de recherche Oliver von Bodenstein en zijn nieuwe collega Pia Kirchhoff zijn het met elkaar eens: bij de eerste dode was het zelfmoord, bij de tweede was het moord. Algauw wemelt het van motieven en verdachten. Maar wat heeft de officier van justitie de dood in gedreven?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De monsterdokter 2: De beestachtige bedreiging - John Kelly

 • De grote race - Ruby Coene 

 • Het Zwarte Koninkrijk - Szczepan Twardoch 

 • Deze Young Adult boeken worden regelmatig verbannen 

 • Luna, Schaduw van de Maan - Lies Vervloet

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Moordvrienden

 • Recensie: Het woud

 • Recensie: Moederdag

Zoek in artikelen