• onze waardering

Recensie: Delicious. Hét Groenteboek RECENSIE

Groente zijn hip, we moeten met z´n allen meer groenten eten en Delicious. Hét Groenteboek helpt je daarbij. Delicious is bekend als maandelijks tijdschrift maar heeft ook een kookboekenreeks waarvan dit boek een onderdeel is. In een klein, handzaam vierkant formaat met veel afbeeldingen en leuke tekeningen, probeert dit boek de lezer enthousiast te maken om met groenten aan de slag te gaan. De foto´s zijn prachtig en laten zien hoe divers groenten kunnen zijn. In dit boek vind je niet je standaard gekookte groenten maar allerlei verschillende bereidingswijzen van allerlei soorten groenten. Honderd recepten zijn onderverdeeld in diverse groente-categorieën en verschillende gerechten als soep, dips, bij-, tussen-, lunch- en hoofdgerechten. Met dit boek heb je geen reden meer om niet aan je dagelijkse portie groenten te komen.

De recepten zijn zeer verrassend en laten zien dat er zoveel meer mogelijk is met groenten dan alleen koken, stomen of wokken. Hoewel groenten de hoofdrol spelen is het niet per se een vegetarisch kookboek. Er zijn ook recepten met vlees en vis en er worden ook tussendoor suggesties gedaan om vlees of vis aan het gerecht toe te voegen. Laat je als carnivoor dus zeker niet afschrikken door de titel Delicious. Hét Groenteboek maar als vegetariër ook niet door de recepten met vlees of vis. Het kookboek blijft toch overwegend vegetarisch.

Voor mensen die groenten moeilijk vinden geeft Delicious in hoofdstuk 1 enkele tips, tricks en tools. Ze geven achtergrondinformatie over de verschillende groenten en voor enkele groenten geven ze tips over het schoonmaken zoals voor artisjokken, asperges en schorseneren. Hoe maak je nou de beste groentebouillon, hoe doe je dat nou met gedroogde peulvruchten en hoe maak je de perfecte puree? Delicious. Hét Groenteboek laat het je allemaal zien. Naast deze tip, tricks en tools wil het groentekookboek de lezer ook wijzen op de seizoenskalender van groenten. Zo leert Delicious. Hét Groenteboek de kok over de wondere wereld van groenten.

Ondanks dat de recepten soms enigszins avontuurlijk aandoen, blijken ze in de praktijk niet moeilijk te maken. Ik ging voor een klassieker en een nieuw gerecht; de paddenstoelenrisotto met venkelzaad en de geroosterde venkel, sjalotten en lente-ui met venkelzaad. Beiden waren verrukkelijk en blijven zeker in mijn kookrepertoire.

Delicious. Hét Groenteboek is inderdaad hét groenteboek dat niet in je boekenkast mag ontbreken. Met de vele verrassende en interessante recepten laat Delicious zien dat groenten niet saai zijn maar juist heel divers en inspirerend gebruikt kunnen worden. Het werd nog nooit zo leuk om je bordje met groenten op te eten.

Delicious. Hét groenteboek! Van kiemen tot peulvruchten. 100x groen van het seizoen – dip, soep, bij-, tussen-, lunch- en hoofdgerechten

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Van gevulde tot geroosterde groenten van het seizoen. delicious.' nieuwste boek gaat over koken met alles van het land: van boontjes, lof en sla tot pompoen, paddenstoelen en veel meer. Groenten zijn veelzijdig, elk seizoen heeft een prachtig ander aanbod en je kunt er eindeloos mee variëren. delicious. geeft je verrassende recepten voor al dat heerlijks dat je vers op de markt koopt of uit je eigen moestuin oogst. Of je nu gaat voor een eenvoudige winterstamppot, een uitgebreide groentesalade of -quiche of juist een uitgesproken groente klassiek wil laten stralen: dit boek biedt inspiratie voor iedereen. De echte groentekoks onder de culi-vrienden van delicious., onder wie Yolanda van der Jagt, Janneke Philippi en Kirsten Eckhart, geven samen hun beste recepten. Daarnaast biedt delicious. watertandend lekkere fotografie plus héél veel tips en basisinformatie over het kopen, schoonmaken en bereiden van groenten. delicious. is hét tijdschrift over eten en koken en alles wat het leven lekker maakt. Met maakbare recepten van bekende koks en interviews met spraakmakende foodies. Met verhalen over mensen met een passie voor eten, met dat ene speciale adres en prachtige fotografie.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De meest gekeken Netflix series in 2021

 • 12 romantische fantasy series

 • Disney karakters die gebaseerd zijn op echte mensen

 • De leukste Lord of the Rings memes

 • Lucifer, Locke & Key en The Sandman zijn met elkaar verbonden

Gerelateerde artikelen

 • De gezelligste herfstfilms

 • Column: Zag je die piemel?

 • Huis van Aarde en Bloed - Sarah J. Maas

Zoek in artikelen