• onze waardering

Recensie: De Melkfabriek RECENSIE

De Melkfabriek is een boek vol met praktische adviezen en ervaringsverhalen over het geven van borstvoeding. Waarom borstvoeding te gek is (en je je niet schuldig hoeft te voelen als het niet lukt). Er zijn genoeg boeken te vinden over borstvoeding. Maar wat dit boek zo bijzonder maakt is dat het een handleiding is om je te helpen met het voeden van je kindje, zonder dat het borstvoeding tot de heilige graal maakt, want flesvoeding is ook goed.

Het boek is geschreven door tv-presentatrice Sofie van den Enk en journaliste Eva Munnik. Beiden moeder en zij doen een boekje open over hun ervaringen met het geven van borstvoeding. Het boek is prachtig vormgegeven met een duidelijke hoofdstukindeling. Je kan het net zo makkelijk van voor naar achter lezen, als met een hoofdstuk beginnen wat je aanspreekt.

De ervaringsverhalen en persoonlijke details maken het boek zo bijzonder. Iedereen komt aan het woord: kraamverzorgsters, verloskundigen, lactatiekundige, onbekende moeders, maar ook bekende moeders zoals Nicolette van Dam en Aukje van Ginniken. Helemaal bijzonder is dat de mannen ook aan het woord komen! Het hoofdstuk tieten en testosteron is een korte handleiding voor het leven met een borstvoedende vrouw, waarin onder andere Jim Bakkum tips geeft aan andere vaders.

Daarnaast is het boek ook een ondersteuning als de borstvoeding niet lukt. Er lijkt toch een soort taboe te heersen op het geven van flesvoeding. Sofie en Eva benadrukken dat je je hier echt niet schuldig over hoeft te voelen. Er is zelfs een hoofdstuk over flesvoeding opgenomen in het boek, waar je zonder schuldgevoel naartoe mag bladeren.

De Melkfabriek is een enorm interessant, uniek, grappig en onmisbaar boek voor iedere (aanstaande) moeder. Ook leuk om te lezen als je nog geen kinderen hebt, maar meer over borstvoeding wilt weten.

De melkfabriek

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Boeken over borstvoeding zijn er zat. Maar boeken over borstvoeding met zowel humor als relativering én respect voor flesvoeding zijn schaars. Daarom schreef tv-presentator Sofie van den Enk samen met co-auteur Eva Munnik De melkfabriek. Het is een handboek voor borstvoeding: alles wat je als (aanstaande) moeder moet weten over het voeden van je baby staat erin. Met ervaringsverhalen van Sofie (die haar twee kinderen borstvoeding gaf), van Mireille, een zeer ervaren en relativerende kraamverzorgster, en van andere BN'ers. Zelfs de man van Sofie komt aan het woord. Het is het eerste boek over borstvoeding met een hoofdstuk over flesvoeding, waarnaar je te allen tijde zónder schuldgevoel (maar dan ook ECHT) mag doorbladeren. Want hoe mooi borstvoeding ook is, flesvoeding is ook helemaal goed! Doe vooral waar je je als moeder het best bij voelt - dat is dé boodschap van De melkfabriek.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De terugkeer van de tovenares - Chris Colfer

 • Een zee van tijd - Eva Nagelkerke

 • Recensie: Jurassic World: Dominion

 • Maxton Hall College - Mona Kasten

 • Kruiden kweken koken - Kruiden Claus en Michiel van Colenberghe

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: De wereld rond in 10 jaar - de beste tips en trips uit 10 jaar 3 op reis

Zoek in artikelen