• onze waardering

Recensie: Hannah Maes - Hij is terug RECENSIE

Hoofdinspecteur Hannah Maes woont samen met haar man Koen en haar twee kinderen Kobe en Roos in haar ouderlijk huis. Ondanks hun drukke banen weten Koen en zij hun gezin toch draaiende te houden. Maar Hannah heeft de laatste tijd steeds meer het gevoel dat ze het alleen moet doen. Koen is veel op zakenreis en komt ’s avonds laat thuis. Dan ontdekt ze een sms in zijn telefoon die haar aan het twijfelen brengt over hun relatie.

Maar ook op het werk loopt het niet helemaal zoals Hannah het wil. Sinds hun collega Charles ziek is, is hun sectie zwaar onderbezet. Hannah, Barbara en Bob doen wat ze kunnen het lijkt maar niet te lukken om grip op hun caseload te krijgen. En dan komt er een zaak binnen waar een aantal tienermeisjes bij betrokken zijn. Wie is de dader? En hoe zorgen ze ervoor dat er niet meer meisjes slachtoffer worden. Het valt Hannah steeds zwaarder om naar haar werk te gaan en de dag door te komen. Een burn-out lijkt dan ook niet ver weg.

Als klap op de vuurpijl ontvangt Hannah een aantal dreigmails en -brieven van iemand uit haar verleden. In eerste instantie besteed ze hier niet veel aandacht aan maar als haar kinderen in gevaar blijken komt ze in actie. Omdat ze alles op haar eigen manier wil aanpakken laat ze haar collega’s hier in eerste instantie buiten. Maar dat zou haar nog weleens duur te kunnen komen staan.

Hij is terug is het vervolg op de succesvolle Code 37 serie van Tille Vincent die reeds verfilmd is. Ook dit verhaal is weer bloedstollend spannend. Ondanks haar rauwe randje is Hannah Maes een hoofdpersoon die ieder in zijn hart zal sluiten. Op haar eigen onnavolgbare, soms wat lompe wijze weet ze steeds weer de moeilijkste zaken op te lossen. Dat ze hier niet alleen vrienden mee maakt wordt in dit verhaal pijnlijk duidelijk.

Het verhaal speelt zich wederom af in Gent en omgeving. Als lezer wordt je meegenomen in de beschrijvende stijl van Tille Vincent. Zeker als je de tv-serie hebt gezien komt het verhaal sterk tot leven. Compleet met Belgisch accent. Dat laatste is even wennen als Nederlander maar als je terugdenkt aan de tv-serie zit je er zo weer in. Tille Vincent weet de spanning steeds zo hoog op te voeren dat het onmogelijk is om het boek weg te leggen. Alles bij elkaar is Hij is terug zeker een aanrader en ik kan niet wachten tot de volgende Hannah Maes!

Hannah Maes - Hij is terug

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een razend spannend vervolg op Code 37 De wereld van hoofdinspecteur Hannah Maes wordt abrupt op zijn kop gezet wanneer ze een verdacht bericht vindt in haar mailbox. Iemand lijkt uit op wraak. Hannah gaat op zoek naar de afzender, maar hij is ongrijpbaar. De sporen die hij achterlaat, komen alsmaar dichter bij haar persoonlijke leven en jagen Hannah de stuipen op het lijf: hij heeft het op haar gezin gemunt! Wanneer hij aan haar kinderen raakt, slaan bij Hannah alle stoppen door. In plaats van haar collega's van de Gentse sectie Zeden te helpen bij een afpersingszaak, neemt ze het recht in eigen handen. De gevolgen zijn niet te overzien...

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Populaire boeken die in oktober 2021 verschijnen

 • Grey's Anatomy en Station 19 crossover trailer onthult een bruiloft en de terugkeer van een oude bekende

 • Smash - Margje Woodrow

 • Fantastic Beasts 3 titel, plot en releasedatum onthuld

 • Het lied van de mistral - Olivier Mak-Bouchard

Gerelateerde artikelen

 • Noor - Tille Vincent

 • Recensie: Dilemma - Anna

Zoek in artikelen