• onze waardering

Recensie: Jippie! Een humeurig sprookje RECENSIE

Prinses Super woont in Jippie, een land waar iedereen altijd vrolijk is, maar dat is Super juist niet. Ze heeft vaak een ochtendhumeur, is wel eens jaloers en heeft een hekel aan de kleur geel. Dingen waar niemand anders last van heeft. Als graaf JORIS!! haar ten huwelijk vraagt, is prinses Super ten einde raad. Hoe kun je in hemelsnaam trouwen met iemand die áltijd vrolijk is? Gelukkig heeft Super een maand de tijd om een andere echtgenoot te vinden. Iemand die net als zij ook af en toe humeurig is. Met haar lakei Rolf reist ze naar het buurland Grom, waar iedereen juist altijd chagrijnig is. Maar of ze daar nu een jongen vindt waarmee ze wil trouwen…

Jippie! Een humeurig sprookje is het allereerste kinderboek van Sanne Rooseboom en daarmee zet ze zichzelf zeker op de kaart. De kleurrijke cover geeft al aan wat je kunt verwachten: een erg vrolijk verhaal met een iets minder vrolijke prinses. Ik merkte dat het even duurde voordat ik in het verhaal zat. Zo waren de vele r’s in de uitspraken van lakei Rolf storend. Gelukkig liet hij deze al snel achterwege. Ook de naam “JORIS!!” stoorde mij ietwat in het begin, maar het verhaal erachter was dan weer ontzettend grappig. Daarna las het boek als een trein. Sanne Rooseboom geeft het welbekende prinsessenverhaal een verrassende wending. En het is ook heel herkenbaar: hoe vervelend is het als iedereen om jou heen vrolijk is en jij baalt? Dan wil je toch het liefste, net als prinses Super, samen met iemand balen? Zodra Supers tocht naar Grom begint, wordt het boek nog leuker. De altijd chagrijnige inwoners van het buurland zorgen voor komische situaties. Zeker als prinses Super probeert om ze aan het lachen te maken. De tegenstelling ‘vrolijk-chagrijnig’ komt dan goed uit de verf. Jippie! Een humeurig sprookje is voorzien van mooie zwart-wit illustraties door Annet Schaap. Het boek is niet alleen leuk om zelf te lezen (7+), maar ook om voor te lezen. In september verschijnt het tweede kinderboek van Sanne Rooseboom: Het Ministerie van Oplossingen (voor 10+).

jippie! een humeurig sprookje

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Prinses Super is een humeurig meisje, en dat terwijl ze in Jippie woont, een land waar iedereen altijd blij is. Omdat ze in Jippie wel van een feestje houden, moet de prinses al vroeg besluiten met wie ze zal trouwen later, zodat de 'verloving' alvast groots gevierd kan worden. Maar Super vindt alle jongens in haar land veel te vrolijk. Dan hoort ze van het koninkrijk Grom, waar iedereen altijd vreselijk chagerijnig schijnt te zijn. Daar bevindt zich vast een goede huwelijkskandidaat! Ze gaat op reis, maar in Grom is iedereen nog veel humeuriger dan Super. Om humeurig van te worden! Gelukkig vindt ze er een jongen die een buitenbeentje is, omdat hij weleens vrolijk is. Eindelijk iemand met wie ze lekker kan klagen, maar gelukkig niet over alles!

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Recensie: Reminiscence

 • Recensie: Sex Education - seizoen 3

 • Dit weten we over Fantastic Beasts 3

 • Deze films en series verschijnen in oktober op Netflix

 • Emily in Paris seizoen 2 onthult eerste beelden

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Het Ministerie van Oplossingen en het veel te volle huis

 • Jippie! en de Onderwaterpiraten - Sanne Rooseboom

 • Het Ministerie van oplossingen en de Zilverjongen - Sanne Rooseboom

Zoek in artikelen