• onze waardering

Recensie: Julius Zebra - Rollebollen met de Romeinen RECENSIE

Het eerste deel van de Julius Zebra-serie met zwart-wit illustraties en allerlei weetjes over het Romeinse Rijk. Wanneer zebra Julius stiekem wegloopt van zijn familie, wordt hij gevangengenomen door Romeinse soldaten. Samen met het slimme wrattenzwijn Cornelius en de nukkige leeuw Milus wordt hij opgesloten in een kleine, benauwde wagen en gaat hij op weg naar Rome. Eenmaal in Rome aangekomen blijkt dat Julius, samen met de andere dieren, moet vechten tegen gladiatoren. Is Julius wel sterk genoeg en wat staat hem allemaal te wachten in deze vreemde stad?

Gary Northfield begint met een nieuwe grappige kinderserie. Een koppige, naïeve, bange zebra die in de wereld van de romeinen belandt. Het boek leest heerlijk voor met een makkelijk taalgebruik en op elke bladzijde illustraties. Het doet me erg denken aan de Geronimo Stilton met tekstwolkjes, uitroeptekens, plattegronden en hoofdletters. Je kinderen weten niet waar ze moeten kijken in dit vrolijke boek.

Een groot voordeel aan Julius Zebra – Rollebollen met de Romeinen is dat je kinderen er ook nog wat van leren. Julius is een naïeve zebra, die erachter komt hoe hard de wereld is en hoe erg je vrienden nodig hebt. Het speelt zich af in de Romeinse tijd en je leert hoe zij leefden en hoe hard het eraan toe ging in de arena. Desalniettemin, wordt al het leed wat er in het boek gebeurd op een grappige en spannende manier verteld, dat je er alleen maar om kan lachen. Achterin in het boes is een woordenlijst waar alle moeilijke romeinse woorden worden uitgelegd. Na dit boek kunnen je kinderen uitblinken in de geschiedenisles.

Het enige minpuntje aan het boek is dat het verhaal doorloopt in de illustraties. Hierdoor moet je echt doorlezen in de tekeningen. Dit is aan het begin een beetje wennen, maar verder is het niet heel storend. Het zorgt er wel voor dat je veel plaatjes hebt om naar te kijken.

Julius Zebra - Rollebollen met de Romeinen is een humoristisch en leerzaam boek. Gary Northfield zorgt dat je met je kinderen kan lachen, terwijl je ze een geschiedenisles geeft. Het is een gezellig boek waar je zo doorheen bent. Wij wachten met met smart op de nieuwe grappige avonturen van Julius Zebra.

 

Julius Zebra 1 Rollebollen met de Romeinen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Julius Zebra - Rollebollen met de Romeinen van Gary Northfield, het eerste deel van de Julius Zebra-serie, is grappig, spannend en informatief, met zwart-wit illustraties en allerlei weetjes over het Romeinse Rijk.

  De jonge en eigenwijze zebra Julius wordt samen met zijn vriendje Cornelius, een wrattenzwijn, door soldaten ontvoerd en naar Rome gebracht. Daar moet hij al vechtend zijn hachje redden in de gevaarlijkste arena aller tijden: het Colosseum! Rollebollen met de Romeinen is voor jongens en meisjes vanaf zeven jaar.

  'Een hilarisch en superspannend avontuur. Je wilt niet meer stoppen met lezen.'
  The Guardian

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De gezelligste herfstfilms

 • Alle nieuwe kerstfilms in 2021 de volledige gids

 • Duistere beelden The Batman naar buiten gebracht

 • De beste Halloween outfits gebaseerd op je favoriete serie of film

 • Spin-offs van bekende series die je misschien nog niet kent

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Julius Zebra - Bonje met de Britten

 • Recensie: Julius Zebra – Gedonder met de Grieken

 • Julius Zebra gigagrappig moppenboek - Gary Northfield

 • Derek het schaap 1 - Een zoem voor jou - Gary Northfield

Zoek in artikelen