• onze waardering

Recensie: Magisterium 1 RECENSIE

Als Callum Hunt, net als vele andere kinderen, de ijzerproef moet doen, heeft hij maar een doel: falen. Callum heeft al van jongs af aan van zijn vader geleerd dat magie en alles er omheen vreselijk is en is dan ook vastbesloten de proef niet te halen en niet naar het Magisterium te hoeven. Dit is een ondergrondse toverschool vol magie. 

Het lot heeft echter andere plannen en Call wordt toch uitgekozen om direct naar het Magisterium te vertrekken, waar hij samen met leeftijdsgenootjes Tamara en Aaron onder het regime van Meester Rufus valt. Ze delen een kamer en de lessen en voor het eerst in zijn leven heeft Call vrienden. De lessen van Meester Rufus zijn eigenlijk best leuk, dus waar probeerde zijn vader hem eigenlijk voor te waarschuwen? En waarom stuurt zijn vader een briefje naar Meester Rufus met de vraag om Call's krachten te binden? Al snel komt Call voor grotere uitdagingen te staan dan hij ooit had kunnen bedenken en begint het avontuur.

Het Magisterium is het eerste boek in de serie die Holly Black en Cassandra Clare samen hebben geschreven. Beiden zijn gevierd schrijvers in de wereld van de fantasy en dus de verwachtingen zijn bij vele liefhebbers ook erg hoog. Een vergelijking met Harry Potter is in eerste instantie onvermijdelijk. Een eenzame jongen, een beetje een sulletje, die naar een toverschool wordt gestuurd en ontdekt dat hij grootse krachten heeft. Toch stoort het me niet en blijkt dit verhaal hele andere wendingen te hebben dan het verhaal van Harry Potter. En hé, er is geen patent aangevraagd op verhalen die zich afspelen in toverscholen, toch? Magisterium neemt je mee in de wereld van de ondergrondse school, meesters in de magie, elementwezens en duistere krachten. De schrijfstijl is erg beeldend en de prachtige vertrekken van de school worden mooi beschreven; ik loop als het ware mee door de gangen met de leerlingen. De spanning wordt langzaam opgebouwd tot aan de laatste hoofdstukken, met een onverwachte plotwending die maakt dat ik niet kan wachten om verder te gaan met het tweede deel!

Magisterium 1 - De ijzerproef

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (2 stemmen)
  • Omschrijving:

    De 12-jarige Callum Hunt is van jongs af aan opgegroeid met drie regels:
    1: Vertrouw nooit een tovenaar
    2: doe nooit mee aan de IJzerproef
    3: Ga nooit naar het Magisterium

    De meeste kinderen zouden er alles voor overhebben om mee te doen aan de IJzerproef. Callum Hunt niet. Al zijn hele leven heeft zijn vader hem gewaarschuwd voor magie. Als Callum slaagt voor de IJzerproef, wordt hij toegelaten tot het sinistere Magisterium, dat kinderen opleidt tot machtige tovenaars. Dus doet hij zijn best te falen. Maar het Magisterium lijkt een duistere connectie met zijn verleden én zijn toekomst te hebben, en de IJzerproef is slechts het begin van alle grote uitdagingen die Callum te wachten staan...

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • Shadowhunters krijgt geen nieuw seizoen

  • Boeken zoals Harry Potter

  • Shadowhunters feiten die je nog niet wist

  • Tattoo's geïnspireerd door boeken

  • 5 onthullingen over de laatste afleveringen van Shadowhunters

Zoek in artikelen