• onze waardering

Recensie: Vijf dagen op Skye RECENSIE

Heerlijke romantische wegzwijmelboeken en clichés – ze lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Botsende karakters, jaloerse familieleden of exen, vervelende herinneringen aan relaties in het verleden. Altijd zijn er hindernissen die overwonnen moeten worden voordat de geliefden elkaar in de armen kunnen nemen. De ingrediënten zijn bekend, de grote vraag is vervolgens of een schrijver deze zo kan opdienen dat je het boek niet wilt wegleggen tot je de laatste pagina bereikt hebt. Gelukkig beschikt Carla Laureano over deze gave, wat Vijf dagen op Skye tot een zeer plezierige leeservaring maakt.

Hospitality consultant Andrea Sullivan staat op het punt promotie te maken als een aanvaring met een klant met losse handjes roet in het eten gooit. Om toch nog kans te kunnen maken op het felbegeerde stapje hoger op de carrièreladder, moet Andrea haar zonvakantie op Tahiti inruilen voor een reisje naar het koude Schotland. Daar moet ze chef-kok James MacDonald binnenhalen als klant. Na zes restaurants, vier kookboeken en een tv-programma wil hij het hotel van zijn familie nieuw leven inblazen. Andrea verwacht een arrogante tv-ster en is dan ook niet verbaasd dat James vanaf het eerste moment openlijk met haar flirt. Toch kan ze niet voorkomen dat ze langzaam haar hart verliest, zowel aan Schotland als aan James.

Vijf dagen op Skye moet even op gang komen. Ook de vertaler had hier duidelijk last van met zinnen als “[hij] liet de rest van de post zonder te kijken op het haltafeltje vallen om met dezelfde vaart van de tafel op de grond te vallen.” Laureano overspoelt de lezer met allerlei details en hersenspinsels van beide hoofdpersonen. Ze zitten beiden duidelijk niet op een relatie te wachten en het reisje naar Skye is gewoon werk. Doordat de hoofdstukken om en om vanuit Andrea en James geschreven zijn, duurt het ook even voor je de hoofdpersonen leert kennen. Maar eenmaal aangekomen in Schotland schroeft Laureano het tempo terug. Vanaf dat moment komt het verhaal pas echt goed op gang.

Gelukkig blijven de gevatte gesprekken tussen Andrea en James die Vijf dagen op Skye vanaf het eerste begin pit geven. Natuurlijk wordt er gezwijmeld, maar zowel Andrea als James geeft zich niet zomaar gewonnen. Vooral Andrea is zeker niet het type dat smachtend op de man van haar dromen zit te wachten. Daar heeft ze zo haar redenen voor, maar het duurt even voordat ze dit aan James (en aan de lezer) durft op te biechten. Ook James is gevormd door eerdere relaties en door de media-aandacht voor zijn persoon. Cliché of niet, juist dat ze beiden een verleden hebben geeft de vrolijke romantiek een wat diepere laag.

Skye is trouwens het verrassende derde hoofdpersonage in Vijf dagen op Skye. James neemt Andrea mee naar de meest prachtige uitzichtpunten, oude kastelen en ongerepte natuur. Met Google bij de hand val je net als Andrea voor het ruige Schotse landschap. Precies die combinatie van een fijne omgeving, charmante personages en romantische spanning maakt dat je Vijf dagen op Skye in één ruk wilt uitlezen. Een absolutie aanrader voor de liefhebbers van romantiek.

Vijf dagen op Skye

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In 'Vijf dagen op Skye' zet de glimlach van een knappe Schot Andrea's leven op de kop. Andrea Sullivan is blij met haar baan als hospitality consultant, maar ziet op tegen haar nieuwste opdracht: het binnenhalen van een grote klant in Schotland. Het eiland Skye overtreft al snel haar verwachtingen. Net als de man op wie ze indruk moet maken: James MacDonald. James is een gepassioneerde kok, maar na zes restaurants, vier kookboeken en een tv-programma, is hij de kritiek die samengaat met het leven als publiek persoon een beetje zat. Andrea en James ontdekken dat God ze uitnodigt voor een dieper leven... en ware liefde.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

 • Legendes & Lattes - Travis Baldree

 • De Rode Woestijn - Paula Isphording

 • Ochtendgloren - Corina Bomann

 • Nora schrijft haar eigen verhaal – Annabel Monaghan

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: De lekkerste soepen

 • VIP readers over: Mag ik je nummer even?

 • Deze Disney-theorie beweert dat Aladdin en Belle en het Beest verbonden zijn!

Zoek in artikelen