• onze waardering

Recensie: Food sisters RECENSIE

Foodsisters bevat originele en verrassende recepten die ook nog eens enorm gezond zijn. Je kan zelf experimenteren met de suikervrije gerechten of voor een houvast kiezen en je baseren op de handige weekschema’s.

Ontbijt, middag, lunch of snack. Je vind het er allemaal in terug. En voor je begint aan je gezondere leven kan je eerst de handige tips en ervaringen van mensen lezen zodat je helemaal overtuigd bent om aan een gezonder, maar daarom zeker niet drukker, leven te beginnen.

Het boek Foodsisters begint met een algemene uitleg over gezonde en suikervrije voeding. Dingen die je moet weten over suiker, handige vuistregels en ervaringen van mensen die het al eerder probeerden. Je krijgt dus eerst alle info die je nodig hebt voor de weekplannen en recepten worden voorgesteld.

In het boek wordt er gewerkt met weekplannen. De recepten staan dus volgens de weekplanning ingedeeld in het boek en dus niet per categorie. Achteraan staan er wel enkele extra recepten die wel onder hun categorie zijn verdeeld. Voor mensen die de weekplanning niet volgen is het minder handig om snel een gerecht terug te vinden maar hiervoor kunnen ze terecht in de index achteraan het boek.

Ik koos er voor om avondeten en een handig tussendoortje voor op het werk te maken.

Recept 1: Groentetaco

Omdat ik erg van de Zuid-Amerikaanse keuken hou was ik dan ook blij dat ik heerlijk uitziende taco’s in het boek terug vond. Deze passen ideaal bij het mooie zomerse weer en geven je alvast een leuk vakantiegevoel.

Zoals aangegeven in het boek zijn de meeste gerechten eenvoudig te maken en snel klaar. Dit gelde ook voor de groentetaco’s. Het meeste werk zat in het zuiver maken en snijden van de groenten maar als je echt geen tijd hebt kan je deze tegenwoordig zelfs voorgesneden vinden in de winkel.

Eens de tacovulling klaar was moest je de schelpen enkel nog vullen en met kaas bedekken voor ze in de oven konden. Het was voor mij de eerste keer dat ik vegetarisch gehakt gebruikte maar het was een positieve ervaring. De taco’s smaken niet erg anders dan de standaard taco’s die ik ken maar ze waren wel overheerlijk!

Recept 2: Groene mango smoothie

In Foodsisters zijn verschillende recepten voor milkshakes en smoothies te vinden en ze zien er allemaal even smakelijk uit. Ik koos bewust voor een groene smoothie met spinazie omdat ik als tussendoortje zelden voor groenten kies terwijl dit net enorm gezond is!

Omdat het ontbijt voor mij nogal eens zwaar op m’n maag kan liggen kies ik de laatste tijd niet enkel voor een smoothie als tussendoortje maar ook voor een smoothie als ontbijt.

De smoothie was binnen 5 minuten klaar en smaakte erg lekker. Ik verwachtte een typische rauwe groenten smaak maar de mango en yoghurt zorgden voor een verzachtend effect waardoor de smoothie alsnog heerlijk zoet was.

Dit boek krijgt van mij 5/5 hartjes. Het is een handig boek geschreven vanuit de ervaring van professionele voedingsdeskundigen. Je begint niet zomaar aan één of ander dieet maar krijgt eerst de nodige info die jou op een begrijpbare manier uitlegt waarom suiker laten nu net zo goed is. De weekmenu’s zijn heel divers opgesteld. Er zit veel variatie in en als je een gerecht minder graag hebt kan je dit altijd vervangen door een ander gerecht of het licht aanpassen naar eigen smaak. Janneke en Amande konden mij alvast overtuigen om suiker voortaan weg te laten!

 

Foodsisters

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Dat pondje extra komt niet altijd doordat je te veel eet, maar door het kiezen van de verkeerde voedingsmiddelen. Suiker bijvoorbeeld, dat zit stiekem overal in. Het is dus best nog lastig om een gezonde, smakelijke en simpele maaltijd op tafel te zetten.

  Foodsisters Janneke en Amande zijn twee zussen met een passie voor gezonde voeding. Hun missie is: een gezond gewicht voor iedereen haalbaar maken, ook als je een drukke baan of een gezin hebt. In dit boek vind je vele simpele en gevarieerde recepten die in een mum van tijd op tafel staan en bij iedereen in de smaak zullen vallen. De handige weekmenu's zijn goed vol te houden, ook als je een onverbeterlijke zoetekauw bent.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Top 10 Nederlandse romcoms

 • Wat doet de cast van The Santa Clause nu?

 • De beste aankomende films van 2021 en 2022

 • Nieuwe serie van de makers van Downton Abbey aangekondigd

 • Eternals komt naar Disney+

Gerelateerde artikelen

 • Dag 41: Beantwoord de vraag & win!

 • Mad Max Furiosa spin-off in de maak

 • Yes! Dit is de eerste 'Avengers: Endgame' trailer

Zoek in artikelen