• onze waardering

Recensie: Hemsley + Hemsley – lekker en snel voor elke dag RECENSIE

Jasmine en Melissa Hemsley zijn experts op het gebied van gezond eten. Ze zijn de privé chef-koks van beroemdheden die slank en gezond willen blijven. Door middel van hun kookboeken willen ze mensen helpen om door goed te eten een energieker en gelukkiger leven te leiden.

Hemsley + Hemsley – lekker en snel voor elke dag is hun tweede kookboek. Het is een prachtig, dik kookboek geworden met veel informatie over de Hemsley en Hemsley filosofie en in totaal 140 recepten. Wat als eerste opvalt is de prachtige vormgeving van het boek. De recepten zijn overzichtelijk opgeschreven en voorzien van prachtige, kleurige foto’s van het eten. Deze foto’s doen je gegarandeerd watertanden.

De Hemsley en Hemsley filosofie houdt in dat eten lekker, voedzaam en duurzaam moet zijn. Hun motto is: ‘Goed eten, goed humeur, goede spijsvertering, goede gezondheid!’. Ze leggen in de eerste pakweg twintig pagina’s van dit boek uit welke vijftien regels je in gedachten moet houden om dit te bereiken. Deze regels hebben zij geformuleerd aan de hand van jarenlange studie- en praktijkervaring. Ze geven naast deze informatie ook praktische tips, want ze vinden het belangrijk dat hun manier van eten haalbaar is voor iedereen. Ze geven weekmenu’s, één reset menu om mee te beginnen en twee weekmenu’s vol gerechten waar zij zelf vaak op terugvallen. Daarnaast raden zij een ‘zondagse kooksessie’ aan. In deze drie uur durende sessie kan je alvast een aantal gerechten maken die je in de komende week zult gaan eten. De recepten in het boek zijn ingedeeld in categorieën die aansluiten bij de eetmomenten uit het weekmenu. Zo kan je dus naar verloop van tijd je eigen weekmenu’s samenstellen. Alle gerechten zijn vrij van suiker en koolhydraten.

Voor deze recensie maakte ik twee gerechten uit Hemsley + Hemsley – lekker en snel voor elke dag. Ik begon met de Marokkaanse meditatiestoofpot met linzen, groenten en Marokkaanse kruidenmix.

Het gerecht is eenvoudig te maken, maar het kost best wat tijd om alle groenten te snijden. De stoofpot werd uiteindelijk wat wateriger dan verwacht, de smaak was daardoor ook wat flauw. Daarnaast is het een te licht gerecht om de naam stoofpot te kunnen dragen. Een uur na het eten van deze stoofpot zochten we naar snacks om niet hongerig naar bed te hoeven gaan. De koolhydraten die worden weggelaten worden in dit gerecht te weinig aangevuld. De volgende dag verwerkte ik daarom de restjes in de couscous.

De lasagne van courgette en cannellinibonen was wat dat betreft beter in balans. Plakken courgette worden in dit gerecht als lasagnebladen gebruikt, de bonen en de kaas zorgen voor de nodige vulling. Dit is een heerlijke lasagne die zeker vaker op tafel zal komen te staan.

De gerechten waren op zich niet moeilijk te maken, maar echt ‘lekker en snel voor elke dag’ zijn ze niet. De enige manier waarop eten volgens de Hemsley en Hemsley filosofie ‘lekker en snel voor elke dag’ is, is wanneer je alles tijdens een lange kooksessie op zondag klaarmaakt. Dit komt vooral omdat koolhydraten worden gemeden. Het alternatief voor de boterham die je nu als lunch meeneemt is een zelfgebakken lijnzaadbolletje. Deze bolletjes zijn op zich in een half uurtje klaar, maar je moet het wel weer even doen. Afgezien van de tijd die het kost om de gerechten te maken is dit een geweldig kookboek vol inspirerende, gezonde recepten. Als je de uitdaging aangaat om het Hemsley en Hemsley dieet te volgen zal je zeker worden beloond met een gezonder lichaam.

Lekker en snel voor elke dag

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Genieten van lekker eten, daar gaat het Jasmine en Melissa Hemsley om. Simpel om te maken, heerlijk om te delen en toevalligerwijs ook nog eens goed voor je. In 140 recepten - gebaseerd op natuurlijke, onbewerkte producten en rijk aan voedingsstoffen - laten de zusjes Hemsley zien hoe eenvoudig lekker en gezond eten eigenlijk is. Door het accent te leggen op een eenvoudige basis en het gebruik van slechts enkele ingrediënten is dit nu voor echt iedereen haalbaar.
  De mooie foto's en het enthousiasme van Jasmine en Melissa loodsen je moeiteloos
  door de gevarieerde recepten. Daarnaast staat het boek vol met praktische tips voor het maken van een weekplanning, koken voor kinderen, bouillon maken en nog veel meer.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Netflix hits en de bijbehorende boeken

 • De slechtste romantische relaties die ontstonden in tv-series

 • 10x dezelfde kostuums die in verschillende films zijn gebruikt

 • Top 10 Nederlandse romcoms

 • Wat doet de cast van The Santa Clause nu?

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: East by west

 • Recensie: Eat happy

Zoek in artikelen