• onze waardering

Recensie: Verborgen RECENSIE

Als Will Trent en Sara Linton worden opgeroepen voor een nieuwe zaak lijken ze in hun eigen persoonlijke nachtmerrie te belanden. Iemand lijkt te spelen met Wills verleden en zet daardoor ook de nodige spanning op zijn relatie met Sara.

Het slachtoffer blijkt een neergestoken ex-politieagent te zijn. Alleen is er veel meer bloed aanwezig dan dat van de agent alleen. Door het pakhuis heen loopt een spoor van een zwaargewonde vrouw die spoorloos verdwenen is. Aan de hoeveelheid bloed te zien heeft ze nog slechts drie uur te leven.

Vinden ze haar op tijd of blijft de zaak een groot mysterie?

Zoals we gewend zijn van Karin Slaughter begint ze ook in Verborgen met een mysterieuze en spannende proloog die meteen je interesse wekt. Je zit als lezer met verschillende vragen, maar veel tijd om na te denken krijg je niet want je wordt meteen daarna al meegesleurd in het leven van Will Trent.

We hebben even moeten wachten op een nieuwe thriller met Will Trent in de hoofdrol maar deze keer neemt Karin Slaughter echt de tijd om zijn heden en verleden volledig uit te diepen. Voor lezers die hem al goed kennen uit de voorgaande boeken is dit heel interessant.

Nieuwe lezers zou dit iets minder kunnen aanspreken, maar omdat bijna zijn hele verleden in het kort wordt samengevat en er regelmatig wordt teruggeblikt, valt dit ook voor hen goed te volgen.

Verder is er ook nog de zaak die opgelost moet worden. Die blijkt doordrongen te zijn met raadsels. Als lezer was ik soms helemaal verward door de aanwijzingen in het pakhuis en ontdekkingen van het team. Je denkt het ene en vijf minuten later zit je weer op een heel ander spoor.

De schrijfster heeft er echt werk van gemaakt om de zaak ingewikkeld en realistisch te maken. In het dagelijkse leven loopt helaas ook niet elke zaak van een leien dakje en dat heeft Karin Slaughter in haar boek mooi aangetoond.

Tegen het einde van het verhaal wordt de beleving vanuit het team verschoven naar die van het slachtoffer. Dit maakt op een simpele en aangename manier veel duidelijk. Je ontdekt dat je als lezer veel belangrijke details gemist hebt en dat niet iedereen is wie hij lijkt te zijn.

Karin Slaughter koos in haar nieuwste thriller voor een verhaal met veel diepgang, mysteries en mooi uitgewerkte personages die allemaal wel een geheim met zich meedragen. Het was een enorm spannend en raadselachtig boek om te lezen en ik kijk op dit moment vooral uit naar het verdere leven van Will Trent en de volgende zaken die op zijn pad komen.

Karin Slaughter heeft intussen al meer dan twintig verhalen geschreven en weet het publiek nog steeds te boeien en te verassen met nieuwe, spannende boeken. Ook Verborgen slaat de bal weer raak met zijn vele mysterieuze gebeurtenissen en de duik in Wills verleden. Verborgen mag van mij het rijtje van spannende thrillers zeker aanvullen.

Verborgen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  WILL TRENT is terug Het is de verraderlijkste zaak uit zijn carrière. Dat beseft Will Trent zodra hij het verlaten pakhuis in Atlanta binnengaat, en het dode lichaam van een ex-politieagent aantreft. Van het lijk lopen bloederige voetsporen weg die erop wijzen dat een ander, mogelijk vrouwelijk slachtoffer, is meegenomen... om vervolgens spoorloos te verdwijnen. Het pakhuis is eigendom van een beroemde basketbalspeler – een lokale held die de duurste advocaten heeft ingehuurd, en die een aanklacht wegens verkrachting heeft weten te ontduiken. Voor Will – en voor patholoog-anatoom Sara Linton – wordt het nóg erger. Een vondst op de plaats delict onthult een verband met Wills ingewikkelde verleden... de gevolgen zullen zijn leven overhoop halen en ook dat van zijn dierbaren, zijn collega’s en de mensen op wie hij jacht maakt.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Top 10 Assepoester verfilmingen

 • Deze films en series verschijnen in november op Netflix

 • Einde in zicht voor Grey's Anatomy

 • De gezelligste herfstfilms

 • Alle nieuwe kerstfilms in 2021 de volledige gids

Gerelateerde artikelen

 • 10 x boekenthrillers die je afgelopen jaar niet hebt mogen missen

 • 'Gespleten' van Karin Slaughter wordt verfilmd

 • Populaire boeken die in juni 2021 verschijnen

 • De geordende boekenkast van Patricia

 • De boekenkast van Christina Stroosnijder

Zoek in artikelen