• onze waardering

Recensie: Magycker 1 - De klauw RECENSIE

Marit werkt in een taverne en onderhoudt op deze manier haar autistische broertje Auric. Dit brengt de nodige problemen met zich mee en ze offert veel op om hem te helpen. Dan worden er vanuit Aimery magie gebruikers ingehuurd om te helpen met een rotsblokkade. Na afloop wordt de spreuk uit het geheugen van de tovenaar gewist want magie beheersen is te gevaarlijk. Maar plotseling blijkt Auric de spreuk perfect te herinneren en kan hij deze ook gebruiken wanneer hij wil. Zodoende moet Marit vluchten met Auric en komen ze in een wereld vol met gevaar terecht.

Magycker is een nieuwe fantasie boekenserie. En waar de meeste fantasie boekenseries gaan over mannelijke hoofdrollen en soms lastig door heen te komen zijn is Magycker daar zeker anders in. Het boek wordt verteld vanuit meerdere perspectieven maar vooral uit het perspectief van Marit met haar broertje. Het boek is ook niet te lastig te begrijpen met allemaal nieuwe termen zoals je vaak ziet in fantasie boeken.

Magycker is een boek dat je gelijk grijpt en waar je, voordat je het doorhebt, al halverwege bent. Ik had echt moeite om het boek weg te leggen omdat er zoveel gebeurt.

Een belangrijk personage in het boek is de autistische Auric. Adrian Stone, de auteur, heeft zeker veel onderzoek gedaan naar autisme. Ik weet hier zelf ook het een en ander vanaf daarom weet ik dat het beeld goed klopt. Het geeft een heftige kijk in het handelen van een zwaar autistische jongen.

Het verhaal zelf is interessant en goed geschreven. Het enige wat mij dwars zat was dan toch hoe er met Auric om gegaan werd. Auric is naast autistisch ook duidelijk kwaadaardig en moordzuchtig maar het lijkt wel of dit minder uitmaakt door zijn ziekte. Hij is duidelijk een gevaar en het is maf hoe hiermee wordt omgegaan. Dit zorgt ervoor dat je eigenlijk steeds wil dat ze gepakt worden door de “slechteriken” omdat je als lezer beseft dat hij gestopt moet worden. Dit maakt het lezen interessant omdat je niet echt aan dezelfde kant staat als de hoofdpersonen.

Dit eerste deel gaat het begin worden van een langere serie en het is ook echt een begin boek. Alle personages worden voorgesteld en uitgewerkt. Het is vooral erg interessant dat Auric en Marit geen herinneringen meer hebben van hun jeugd en hoe dit langzaamaan wordt ontrafeld maakt het boek des te spannender. Maar het verhaal eindigt natuurlijk open en hopelijk wordt dit niet een reeks van tien boeken. Want ik ben toch altijd erg benieuwd naar het einde!

Ik zal uitkijken naar het tweede deel en hoe het verhaal zich verder gaat ontwikkelen.

Magycker - De Klauw 1

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De Klauw is deel 1 van Adrian Stone's nieuwe fantasy-reeks Magycker. Stone is bekend van de Duivel-trilogie en het Rune-tweeluik.

  Al eeuwenlang hebben de Magyckers van het eiland Aimerey een monopolie op magie in de wereld. Wie goed betaalt kan bijna elke spreuk kopen die hij wil. Maar de spreuken zijn vaak maar van tijdelijke duur, en voordat een Magycker zijn spreuk kan herhalen wordt het weer uit zijn geheugen gewist. Alleen de allerrijksten kunnen dus genieten van de giften van de Magyckers.

  Als een delegatie uit Aimerey de stad van Marit en haar autistische broertje Auric aandoet, kunnen ze dat daarom bijna niet geloven. De grote rotsblokken die de enige toegang tot de stad versperren zijn weliswaar een financiële domper voor de handel, maar niemand had gedacht dat het bestuur de Magyckers zou betalen om ze te laten weghalen.

  Als iemand vervolgens de spreuk van de Magyckers herhaalt, breekt de hel los. Vrij gebruik van een spreuk brengt het hele bestaan van Aimerey in gevaar, en dat zullen de Magyckers koste wat kost voorkomen.

  Maar laat nou net Auric degene zijn die de spreuk kan herhalen...

  Adrian Stone (1958) is de grootste Nederlandse fantasy-auteur van het moment. Magycker 1 - De Klauw is zijn zesde boek en het begin van een compleet nieuwe serie.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Het geheim van het familiehuis - Kate Morton

 • Dromen in Bretagne - Marcella Kleine

 • De prins van Trots (Koninkrijk der Zonden 2) - Kerri Manisalco

 • Juice - Heleen van Royen

 • De Hawthorne-broers - Jennifer Lynn Barnes

Gerelateerde artikelen

 • Shoptip: 10x leuke boekenleggers

 • Grey's Anatomy's Ellen Pompeo (Meredith) zegt dat Nathan geen nieuwe McDreamy is

 • Recensie: De tuinen van Alcázar

Zoek in artikelen