• onze waardering

Recensie: De glazen troon RECENSIE

Celaena wordt na een jaar in een strafkamp te hebben gezeten eruit gehaald door Dorian de prins himself. Zij is aangesteld als deelnemer van de koning om mee te spelen in een dodelijk spel om zo de titel te winnen van “Kampioen”. Dit houdt in dat Celaena haar vrijheid kan terug verdienen maar daarvoor moet ze eerst winnen. En als ze zou winnen moet ze de moordenaar van de tiran koning worden.

Deze serie van Sarah J. Maas bleek nog niet gerecenseerd te zijn en na het lezen van “Hof van doorns en rozen” van Sarah heb ik besloten dat ik fan ben van haar! Ze schrijft namelijk heerlijk. Dus ik ben gelijk begonnen aan de eerste serie die ze heeft geschreven namelijk “De glazen troon”. Dit is een fantasy boek en ook al is “Hof van doorns en rozen” bij een andere uitgeverij uitgegeven en gekenmerkt als een young adult schrijft Sarah J. Maas gewoon harde fantasy. En zodoende ook “De glazen troon”. Bij dit boek merk je wel dat de schrijfstijl van Sarah zich nog aan het ontwikkelen is en in haar nieuwe serie beter naar voren komt. Dit merk je bijvoorbeeld door dat ze zich heel erg richt op de band die je opbouwt met het hoofdpersonage maar dit heb je minder met de karakters die er ook bij komen kijken. Waardoor je dus minder voelt bij de karakters van het boek.

Ook in dit boek ontstaat er een klassieke liefdesdriehoek maar dit is er eentje die ik als lezer dus niet voel. Ik voel de aantrekkingskracht niet. Celaena is ook een personage wat op dat moment niet open kan staan voor een liefde door alles wat ze heeft meegemaakt. Maar de twee mannen in haar leven worden niet diep genoeg uitgewerkt waardoor je niet een bepaald gevoel krijgt of een favoriet. Meestal voel je wel redelijk aan wie van de mannen uiteindelijk de “juiste” gaat zijn maar hier heb je dat totaal niet. Dit maakt je juist wel extra nieuwsgierig naar hoe dit verdergaat in het verhaal.

Maar eigenlijk heb ik alleen maar lof over het boek. Dit is het eerste boek in de serie en daarom verwacht ik nog betere karakter ontwikkeling in de volgende delen. Het boek leest heerlijk weg en het verhaal is heel erg spannend. Elk hoofdstuk sluit af met een bepaalde spanning waardoor je (ook al moet je slapen) toch nog één hoofdstuk extra wil lezen. Je leeft helemaal mee met Celaena en haar ontwikkeling door het boek heen op emotioneel en fysiek gebied is heel goed uitgewerkt. Het verhaal is een fantasy maar het boek is vooral heel erg spannend met lichte fantasy aspecten die allemaal erg goed zijn uitgewerkt. De serie is zeker één van mijn nieuwe favoriete series.

Glazen troon 1 - De glazen troon

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (4 stemmen)
 • Omschrijving:

  Ze wordt door twee mannen bemind Het hele land vreest haar Alleen zij kan het koninkrijk redden Celaena wordt voor de keuze gesteld: óf haar leven slijten in de gevangenis, óf deelnemen aan een toernooi waarvan de winnaar de nieuwe kampioen van de koning wordt. Een voor een worden de deelnemers van het toernooi echter op gruwelijke wijze vermoord en al snel vecht Celaena niet alleen voor haar vrijheid, maar ook voor haar leven.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Zij die achterbleef – Jean Kwok

 • Professor Prank - Jozua Douglas

 • De scheepsdochter - Anne Jacobs

 • Dodelijke wraak - Robert Bryndza

 • IJsbreker - Kristina Ohlsson

Gerelateerde artikelen

 • YA fantasy boeken series

 • Boeken zoals Throne of Glass

 • De film van 'Hof van Doorns en Rozen' gaat eraan komen

 • De beste luisterboeken op Storytel

 • Boekenreeks De Glazen Troon van Sarah J. Maas wordt een tvserie!

Zoek in artikelen