• onze waardering

Recensie: De Loriënkronieken 6 - Het lot van tien RECENSIE

In Het lot van tien is de invasie nu echt begonnen. John zit in New York samen met zijn vriend Sam. Ineens heeft Sam zijn eigen erfgaven ontwikkelt, iets wat eigenlijk niet kan. Maar hij is niet de enige die dit krijgt. Daarnaast zit de rest vast in Mexico, waar de Mogadoren zichzelf hebben verzameld. Komen ze hier ooit nog uit?

Het einde van “De wraak van zeven” was vrij spannend en riep allerlei vragen op. Wat gaat er gebeuren met Ella? Kom je dit snel te weten in Het lot van tien? De titel doet je al snel het ergste vermoeden en hierdoor krijg je nog meer zin om te gaan lezen. Gelukkig voor de fans komt Ella al snel in beeld in dit boek.

Het lot van tien begint al meteen met actie en daarna is er geen stoppen meer aan. Het is wel slim om het vorige boek er nog even bij te pakken. Het was de eerste paar bladzijdes heel eventjes lastig inkomen, omdat het natuurlijk toch een aantal maanden terug is dat het vorige deel is uitgekomen. Eenmaal erin kom je er dan ook niet meer uit!

De schrijfstijl in de serie, en vooral in dit boek, is heel gedetailleerd. Iets wat normaal gesproken kan zorgen voor een rustig boek met weinig vaart, toch weet Pittacus Lore hier zodanig op in te spelen dat hij je een perfect beeld geeft van de personages en de hele situatie, terwijl je tegelijkertijd ook razendsnel door het boek heen schiet. Het is lastig om het boek weg te leggen en enorm frustrerend om te weten dat je niet direct het laatste deel erbij kan pakken.

Bij dit boek hou je je adem in en blaas je die pas uit als je de laatste bladzijde hebt omgeslagen. Wat een spanning!

Het einde is frustrerend, eigenlijk een tikje irritant, maar ook zo mooi tegelijk. Een fantastisch zesde deel in de serie dat ik eigenlijk niet helemaal had verwacht. Waar ik bij het vorige deel zo mijn twijfels kreeg of de serie nog wel twee boeken in beslag moest gaan nemen, ben ik daar nu helemaal vanaf gestapt. GEEF MIJ MEER! Ik kan niet meer wachten op de finale!

De Loriënkronieken - Het lot van Tien

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De invasie is begonnen. John, Nummer Vier, staat aan de frontlinie van de strijd in New York City. En net als zijn kansen lijken te keren ontwikkelt zijn vriend Sam, een mens, op onverklaarbare wijze een Erfgave – iets wat normaal gesproken alleen is voorbehouden aan Loriërs. En Sam is niet de enige.
  Intussen zitten Zes, Marina en Adam vast in Mexico. De Mogadoren zijn massaal in de meerderheid en er is een wonder voor nodig om te ontsnappen.
  De Garde is uitgedund, maar geeft de strijd niet op. Ze kunnen alleen overleven als het ze lukt de Mogadoorse leider uit te schakelen. Anders rest hun nog slechts één lot: totale uitroeiing.

  Ze pakten Nummer Een in Maleisië Nummer Twee in Engeland Nummer Drie in Kenia en Nummer Acht in Florida. Ik ben Nummer Zes, maar dat doet er niet meer toe, want we zijn niet meer de enigen met Erfgaven.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • The Bodyguard remake in de maak, Lizzo pitcht zichzelf en Chris Evans

 • Einde in zicht voor Grey's Anatomy

 • Stephenie Meyer wil nog 2 Twilight boeken schrijven

 • Recensie: Everybody's talking about Jamie 

 • De 10 leukste beroemde vriendschappen in Hollywood

Gerelateerde artikelen

 • 9x Science-fiction boeken die je zeker niet wilt missen

 • Recensie: De wraak van zeven

 • Recensie: De legenden

Zoek in artikelen