• onze waardering

Recensie: De weduwe RECENSIE

Glen Taylor wordt verdacht van gruwelijke misdaden die hem door de mallemolen van justitie laten gaan. Zijn vrouw Jean staat al die tijd onvoorwaardelijk achter hem. Dan sterft hij en lijkt de jacht op haar geopend, want wat kan zij onthullen nu hij niet langer meer leeft?

De weduwe spreekt op het oog onmiddellijk aan met een intrigerende cover en een veelbelovende aanbeveling van niemand minder dan Stephen King. Daarnaast belooft Fiona Bartons journalistieke achtergrond eveneens schrijfkwaliteit, dus meer redenen om dit boek uit te proberen, waren niet nodig.

Het betreft absoluut geen twijfel dat De weduwe een uitstekend verhaal biedt. Barton kiest ervoor om vanuit verschillende personages delen van de gebeurtenissen te vertellen. Vaak wisselt ze hen af per hoofdstuk, maar soms komt eenzelfde personage meerdere keren achter elkaar aan het woord, al is dit wel steeds in een andere tijd. Hoewel uit de tekst af te leiden valt om welke tijdsperiode het gaat in het verhaal, is het handig om de titels te gebruiken als leidraad.

Wat absoluut als Bartons grootste sterkte moet worden beschouwd, is de aandacht die naar de psychologie en de denkwijze van de personages gaat. Ze slaagt erin om de gebeurtenissen levensecht te maken door elk van hen een voor hem of haar logische gedachtegang te geven. Het maakt dat je als lezer gedwongen wordt om steeds vanuit een ander perspectief te denken zonder dat je een sluitende conclusie kan trekken over goed en slecht. Haar schrijfstijl is daarbij zo goed dat ondanks je wetenschap over het vervolg van vele gebeurtenissen, je toch blijft hopen dat er iets anders gebeurt.

De paar minpuntjes aan het verhaal zijn flink te verwaarlozen. Zo is het misdaadelement gemakkelijk te voorspellen. Ook aan de onthulling hiervan is weinig onverwachts te bespeuren. Desondanks doet dit geen afbreuk aan het thrilleraspect ervan. De huiveringen komen vooral voort uit de gedachten van de personages.

De weduwe is een absolute aanrader voor iedereen die van psychologische thrillers houdt. Fiona Bartons vlotte schrijfstijl maakt dat je door het boek heen vliegt. Ze geeft haar personages een diepgang mee die het verhaal boeiend houdt en mixt net genoeg spanning in het geheel om ook de thrillerlezers tevreden te maken.

De weduwe

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  We weten allemaal wie hij is, de man die wordt verdacht van een verschrikkelijke misdaad. Het monster. Maar wie is de vrouw die zich aan hem vastklampt op de trappen van de rechtbank? Het leven van Jean Taylor was heerlijk gewoontjes. Mooi huis, prima baan, knappe echtgenoot. Totdat haar man Glen de man werd die van die misdaad werd verdacht. Maar nu is Glen dood en is ze vrij om háár verhaal te vertellen. Jean Taylor gaat ons alles wat ze weet vertellen...

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De 10 leukste beroemde vriendschappen in Hollywood

 • Boeken die niemand ooit lijkt uit te krijgen

 • 10x het beste van Ryan Reynolds

 • Dit weten we over Fantastic Beasts 3

 • De 7 ergste momenten in de Bachelor franchise

Gerelateerde artikelen

 • Fallen in love

 • Bridgerton 1: De ongetrouwde hertog - Julia Quinn

 • Recensie: The Hustle

Zoek in artikelen