• onze waardering

Recensie: Rebel in de woestijn RECENSIE

 

Amina glipt op een avond vermomd als een jongen het huis uit waar ze woont met haar oom, tantes en nichtjes. Amina wil namelijk meedoen aan de schietwedstrijd in de schietkuil. Als ze wint kan ze eindelijk ontsnappen met het gewonnen geld van haar huidige leven. Want als zeventienjarige gaan haar oom en tante erover nadenken om haar uit te huwelijken. Of misschien wil haar oom haar ook wel toevoegen aan zijn huidige vrouwen. 

Bij de schietwedstrijd is Amina haar tegenstander ‘De Oosterse Slang’ en vanwege de onderbreking van een rebel loopt Amina haar geld mis. Maar dan kruisen hun wegen zich nogmaals als Amina en deze jongen samen gaan ontsnappen nadat blijkt dat ze allebei gezocht worden.

 

Rebel in de woestijn is een vernieuwende young adult/ fantasie. Het verhaal speelt zich af in een Duizend-en-een-nacht wereld wat een welkome afwisseling is van de vampier en weerwolf werelden. Alwyn Hamilton zet een prachtige wereld neer waar verschillende factoren aan bod komen zoals oorlog, rebellen, technologische ontdekkingen, liefde maar ook hoe achtergesteld vrouwen zijn in deze wereld en dat allemaal met een vleugje magie. De spanning, humor, romantiek en magie wisselen goed af waardoor je gefascineerd blijft door het verhaal. Je wordt boos als je leest over de vrouwendiscriminatie en dat ze gewoon een eigendom zijn van de mannen. Je bijt je nagels eraf als ze worden achtervolgd en je kan niet stoppen met lezen tot dat je weet hoe het verhaal eindigt.

 

De fantasie in dit boek is in het begin heel subtiel aanwezig en naarmate het boek vordert breid zich dit uit. Maar wat fijn is van Alwyn Hamilton is dat ze alles begrijpelijk en geleidelijk aan beschrijft. De wereld wordt duidelijk omschreven en tijdens het lezen waan je je ook echt in dit bijzondere land. 

 

De chemie tussen Amina en Fazim (de Oosterse Slang) is duidelijk voelbaar en hoe zij met elkaar omgaan houdt het boek spannend. Haat, verraad en romantiek wisselen zich af. Het verhaal ontwikkelt zich steeds interessanter en dat maakt dit tot een moeilijk boek om weg te leggen als je erin begonnen bent.

 

Alwyn Hamilton schrijft daarnaast ook af en toe prachtige filosofische zinnen waardoor je nog meer het prachtige verhaal in wordt gezogen. Je leest met Rebel in de woestijn zeker niet zomaar een simpele young adult. En dit boek is een aanrader voor iedereen die een mooie sprookje wilt lezen.

Rebel in de woestijn

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (3 stemmen)
 • Omschrijving:

  Rebel in de woestijn van Alwyn Hamilton is voor iedereen die genoten heeft van De Hongerspelen, De Kronieken van de Onderwereld, De selectie en Academicus Vampyrus: een verhaal vol romantiek en sterke personages.

  Rebel in de woestijn gaat over een stoer meisje dat opgroeit in de woestijn en beter met pistolen dan jongens overweg kan. Vermomd als jongen doet ze mee aan een schietwedstrijd, maar voordat ze het weet is ze samen met een knappe, mysterieuze jongen op de vlucht en wordt ze achternagezeten door angstaanjagende djinns en gewelddadige bandieten.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Top 10 Assepoester verfilmingen

 • Deze films en series verschijnen in november op Netflix

 • Einde in zicht voor Grey's Anatomy

 • De gezelligste herfstfilms

 • Alle nieuwe kerstfilms in 2021 de volledige gids

Gerelateerde artikelen

 • Even voorstellen: Anouk Hoefmans

 • Best beoordeelde spannende boeken 2020

 • Recensie: Mannenharten (DVD)

Zoek in artikelen