• onze waardering

Recensie: Delicious. Feel Good Food RECENSIE

Het magazine Delicious staat vol met, zoals de naam al doet vermoeden, heerlijke recepten. Ze zijn alleen niet allemaal even goed voor de lijn. Daar heeft Valli Little de oplossing voor gevonden met het samenstellen van het boek Delicious. Feel Good Food. De lekkerste Delicious recepten zijn verzameld en er is een gezonde twist aan gegeven. Gerechten met volkoren producten, kokosolie en ook de superfoods ontbreken niet in dit kookboek.

Dat gezond niet meteen gelijk hoeft te staan aan minder lekker bewijst Valli Little in dit dikke kookboek. Er is keuze genoeg en de pagina grote foto’s doen je watertanden. Met Delicious. Feel Good Food kan je als kok een tijd vooruit. Aan ieder moment van de dag is gedacht: ontbijt, tussendoortjes, sappen, lunch, avondeten, snacks en gebak. Dit allemaal met een gezonde twist waardoor je zonder schuldgevoel een stuk chocoladetaart naar binnen kan werken.

Carnivoren, vegetariërs en zelfs veganisten kunnen uit de voeten met Delicious. Feel Good Food. Wat soms wel jammer is, is dat er geen alternatieven aangeboden worden voor het vervangen van het vlees en vis, of juist om dit toe te voegen aan een vegetarisch gerecht. Een kok met enige kennis en inspiratie weet hier wel zijn of haar eigen twist aan te geven, maar het had het boek net extra interessant gemaakt. Toch is er genoeg variatie in recepten en smaken, geen enkele keuken voert echt de boventoon. Van curry’s en pasta’s tot burgers en aardappelen, genoeg om mee te experimenteren.

Veel recepten uit dit boek spraken mij meteen aan en ik heb dan ook vier verschillende recepten geprobeerd. Alle vier smaakten heerlijk, maar hadden wel enige aanpassingen van mijn kant nodig. De volgorde van werkwijze was niet altijd even handig en logisch naar mijn mening en ik er miste soms wat ‘seasoning’. Ook was het fijn geweest als er een indicatie werd gegeven van de bereidingstijd, maar met enige kookervaring zijn deze kritiekpunten prima op te vangen. Zie hier het eindresultaat van twee uitgeprobeerde recepten.

Recept 1: Broodje falafel

Recept 2: Pittige eiercurry

Valli Little heeft met Delicious. Feel Good Food een geliefd kookboek op de markt gezet. Dit is namelijk een boek dat je graag cadeau zou krijgen of stiekem gewoon voor jezelf koopt. Je hoeft totaal geen schuldgevoel te hebben, want dit zijn verantwoorde recepten die ook nog eens heerlijk smaken. 

Delicious. Feel Good Food

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  180 recepten voor gezond & lekker eten!

  Valli Little is inmiddels een van de meest geliefde kookboekenauteurs en nu heeft ze een nieuw boek geschreven over een van de meest geliefde onderwerpen: 'feel good food'. Met haar simpele recepten - altijd met een leuke twist - is gezond en vooral lekker eten eenvoudiger dan ooit tevoren. Van recepten voor als je haast hebt tot gezonde lunches en van goed gevulde salades tot stressloze etentjes met vrienden - Valli heeft de perfecte balans gevonden tussen gezond eten én genieten van zelf koken.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • You seizoen 3 trailer: Joe heeft een nieuwe obsessie

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Bloemen van steen van Ilaria Tuti

 • Recensie: Dune

 • Winnaars Emmy Awards 2021

 • Recensie: Lucifer - seizoen 6

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Delicious

 • Recensie: Koken voor mijn familie

Zoek in artikelen