• onze waardering

Recensie: Je was van mij RECENSIE

Acht jaar geleden ontstond er in de zomer een geheime, ontluikende liefde tussen Tripp en Bethy. Bethy wist echter niet dat Tripp een plan had. Afkomstig van een rijke familie was Tripp zijn leven namelijk al volledig voor hem uitgestippeld, maar van geld en macht moest hij niets hebben. Na de zomer zou Tripp daarom op zijn Harley stappen en verdwijnen uit Rosemary Beach. Alleen, werd hij verliefd op Bethy, een zestien jarig meisje uit een oud trailerpark. Tripp kon zijn plan niet opgeven en vertrekt. Jaren later keert Tripp terug voor Bethy, maar dan is het te laat…

Je was van mij is het nieuwste boek van bestsellerauteur Abbi Glines. Zij staat bekend om haar romantische, stoute verhalen en het is duidelijk dat zij haar plek helemaal heeft gevonden in dit genre. De lezer wordt direct meegetrokken in dit boek en wil weten wat er in het hoofd van beide personages omgaat. Het verhaal wordt dan ook verteld vanuit de perspectieven van Tripp en Bethy en dit is voor de lezer erg plezierig.

Abbi voelt goed aan wanneer zij moet schakelen tussen de een en de ander. Het contrast tussen arm en rijk, tussen de wereld van Tripp en Bethy, weet Abbi sterk te beschrijven en de lezer kan niet anders dan meeleven met het dilemma waar Tripp voor staat. Al snel wordt duidelijk wat de gevolgen zijn van de keuze die Tripp heeft gemaakt en deze laat duidelijk haar littekens achter bij Tripp, maar vooral Bethy. Abbi schakelt telkens terug naar de Tripp en Bethy van acht jaar geleden en de Tripp en Bethy in het heden, waardoor de lezer beetje bij beetje meer te weten komt over dit bijzondere liefdesverhaal. Hierdoor zie je hoe ze door de jaren heen veranderen en groeien.

Beide hoofdpersonen worden gedetailleerd uitgewerkt en je leeft mee met hun gedachten en emoties.  Alhoewel we wel een beeld krijgen van de jaren dat Bethy zonder Tripp leefde, blijft de levensloop van Tripp grotendeels onbekend. Als lezer had ik graag willen weten wat Tripp al die jaren buiten Rosemary Beach heeft gedaan. Naast Tripp en Bethy maken we kennis met een aantal bijpersonages, voornamelijk vrienden van Tripp en Bethy, en al deze personages komen sterk en goed terug in dit boek. Abbi zorgt ervoor dat we precies genoeg van deze bijpersonages weten, zodat ze bij de lezer zorgen voor een glimlach en mogelijk een kleine traan, en daar blijft het bij. En dat is voldoende. Perfect!

Eenieder die de achterkaft van dit boek leest, kan de afloop voorspellen. Het blijft toch romantische fictie en we weten allemaal hoe het in dat genre meestal afloopt met een jongen en een meisje. Toch brengt Je was van mij een aantal verrassingen met zich mee en neemt dit verhaal al gauw een andere wending dan vooraf wordt verwacht. Dit is romantische fictie met een paar eetlepels drama. De liefde tussen Tripp en Bethy is niet zomaar een liefde, deze liefde gaat diep en is intens voelbaar voor de lezer. Wel voelde het einde enigszins gehaast en abrupt, voor mijn gevoel was alles van de een op de andere dag compleet anders. Het enige minpuntje in mijn ogen.

Je was van mij heeft diepgang en stipt thema’s aan als rouw, verlies, schuldgevoel en liefde. Daarmee is dit boek veel meer dan een romantisch, stout verhaal. Dit is een heerlijk boek, waarmee je lekker op de bank kan kruipen. De balans tussen romantiek, emoties en sensualiteit weet schrijfster Abbi Glines perfect te bewaren, wat dit boek zowel spannend als gevoelig maakt. Een aanrader voor fans van het genre en voor iedereen die denkt: “Goh, een ‘stout’ boek, dat wil ik altijd al eens proberen!”

 

Rosemary Beach - Je was van mij

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Roddelen is een favoriet tijdverdrijf in Rosemary Beach maar Bethy en Tripp hebben hun grote geheim voor zich kunnen houden.

  Acht jaar geleden had Tripp Newark een relatie met een rijk meisje van wie hij niet hield en was hij op weg naar Yale - een toekomst waar hij geen deel van wilde uitmaken. De enige manier waarop hij dat voorspelbare leven kon ontvluchten, was door het geld en de macht waarmee hij geboren was, op te geven. En dat was precies zijn plan: aan het eind van de zomer zou hij op zijn Harley stappen en nooit meer omkijken. Dat was voordat hij Beth Lowry leerde kennen. Het begon als een onschuldige verliefdheid: ze was een zestien jaar oud trailerpark-meisje dat achter de bar stond bij de Kerrington Country Club. Ze verkeerden niet in dezelfde sociale kringen. Niemand wist zelfs maar dat ze vrienden waren, laat staan lovers. Maar gedurende een zomer werd Bethy het belangrijkste op de wereld voor Tripp. Zijn plan kon hij echter niet opgeven. Hij moest wel uit Rosemary Beach vertrekken, maar hij nam zich voor om terug te komen voor haar. Als hij jaren later terugkeert, veel later dan hij beloofd had, is het te laat. Zijn neef Jace heeft de vrouw van zijn dromen ingepalmd...

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Eeuwig licht - Francis Spufford

 • Hotel op de Rots : Hotel in de Wolken - Mel Hartman

 • Grimwoud - Nadia Shireen

 • Oostende is niet ver meer - Katrien van Hecke

 • Tante Poldi 4: Tante Poldi en de Zwarte Madonna - Mario Giordano

Gerelateerde artikelen

 • Erotische boeken die je gelezen moet hebben

 • Abbi Glines boeken series

 • Perfecte zomer

 • De Vincent Boys: Gevaarlijk spel

 • Recensie: Bijna verliefd

Zoek in artikelen