• onze waardering

Recensie: Heb je vrienden lief RECENSIE

Een vriendenboek. We kennen het allemaal en de meesten hebben er in hun jeugd ook één of zelfs meerdere gehad. Tegenwoordig kunnen we alle info die toen in de vriendenboeken stond gewoon aflezen van hun online sociale profiel.

Toch zijn er ook bepaalde dingen die we (nog) niet van elkaar weten. Die kunnen nu weer heerlijk ouderwets worden neergepend in Heb je vrienden lief, een vriendenboek voor volwassenen. En tussen de vragen door kan je genieten van heerlijke en ontroerende gedichten geschreven door Lars van der Werf.

Als kind vond ik het geweldig om een vriendenboek te bezitten, het uit te lenen aan mijn vrienden en vriendinnen en er achteraf uren doorheen te bladeren. Bij Heb je vrienden lief, krijg je weer net zo'n zelfde gevoel als toen.

Hoewel de vragen intussen niet meer gaan over “Wat wil ik later graag worden” en “Wie is je beste vriend(in)”, zijn er toch nog aspecten die terug komen. Basic informatie zoals naam, geboorteplaats en telefoonnummer worden nog steeds gevraagd. En de foto, het allerbelangrijkste onderdeel van het hele vriendenboek is gelukkig ook gebleven!

Verder gaan de vragen over “Wat te doen met honderd miljoen aan poen” en “Naar een onbewoond eiland neem ik mee…” , maar ook over de fijnste momenten die we met elkaar deelden, wat we over tien jaar zijn en er is zelfs plaats voor twee van je diepste geheimen.

Tussen de invulpagina’s vind je mooie gedichten van Lars van der Werf terug. Deze zijn erg om zelf te lezen maar ook voor je vrienden die het boek invullen. Ze maken het vriendenboek erg bijzonder en geven het een soort extra waarde.

Ook zijn er drie algemene invulpagina’s waar iedereen z’n zegje kan doen. Er wordt gevraagd naar de beste partyhits (die je bij een volgend feestje kan draaien), dingen die niet mogen ontbreken als je een groot feest geeft en een mooie quote die je thuis op de muur kan zetten.

Heb je vrienden lief is een klein, fijn mooi boekje met een hele mooie en aansprekende vormgeving. Omdat het geen heel dik boekje is kunnen er maar een beperkt aantal personen het invullen. Dit is helemaal niet storend, maar zorgt er net voor dat je selectief bent en alleen je allerbeste vrienden er in laat schrijven. Hierdoor ga je onbewust ook nadenken over alle “vrienden” die je in je lijst hebt staan op je sociale media profiel, en wie van die mensen nu jouw echte vrienden zijn. Ook zet het aan tot contact. Om het te laten invullen en het later weer terug te krijgen, moet je elkaar in real-life zien en dat maakt de vriendschapsband alleen maar sterker.

Het is een enorm lief boekje waarin je informatie over al je beste vrienden kan bundelen. De mooie gedichten zorgen voor een lach en een traan en laten je nadenken over de verschillende vriendschappen en hoe die ontstaan zijn. Het versterkt opnieuw het contact tussen jou en je vrienden en laat je samen lachen om de soms grappige vragen, maar brengt je soms ook tot ontroering door de intiemere vragen. Voor mij is Heb je vrienden lief het ideale vriendenboek voor volwassenen!

Heb je vrienden lief

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een vriendenboek voor volwassenen met de mooiste vragen en versjes van Lars!
  Online gaat het goed met onze vriendschappen: op Facebook, Twitter en Instagram hebben we vaak geen gebrek aan vrienden en volgers. Maar offline is het toch lastig om je vriendschappen te onderhouden. Met het Heb je vrienden lief - Vriendenboek voor volwassenen van Lars van der Werf heb je een goed excuus om persoonlijk met die ene vriend of vriendin af te spreken. En het is altijd handig om een boek te hebben waar iedereens favoriete recept in staat, of zijn of haar mooiste herinnering aan jou. Met veel nieuwe versjes van Lars en een prachtige vormgeving is dit het ideale cadeauboek voor jezelf of voor je vrienden.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • The Witcher seizoen 3 komt eraan en nieuwe trailer onthuld

 • Spannende Stranger Things seizoen 4 teaser onthult een spookhuis

 • Bridgerton seizoen 2 teaser: Anthony Bridgerton ontmoet liefdesinteresse Kate Sharma

 • De schaduwkoningin - Marianne en Theo Hoogstraaten

 • Later als ik groot ben - Marian Keyes

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Elke dag een zoen

 • Komt wel goed - Lars van der Werf

Zoek in artikelen