• onze waardering

Recensie: Zusjes RECENSIE

De drie zussen Jess, Dani en Courtney Campel wonen in een oude huurboerderij in Canada samen met hun vader. Hun moeder stierf jaren geleden en hun vader kampt met een drankprobleem.

Om rond te kunnen komen in de tijden dat hun vader weg is voor zijn werk, helpen ze met z’n drieën op de boerderij van de verhuurders. Courtney’s grote droom is om ooit in Vancouver te gaan wonen en een bekende muzikante te worden. Jess wil het liefst met haar mee en Dani kijkt er naar uit om een gezin te vormen met haar vriendje.

Als hun vader op een avond stomdronken en boos thuis komt barst de hel los. De zussen vluchten met hun oude pick-up naar Vancouver, in de hoop daar een beter leven te hebben. Onderweg krijgen ze helaas autopech en aanvaarden ze de hulp van twee sympathieke behulpzame jongemannen. Op dat moment weten ze alleen nog niet dat dit wel eens het begin kan zijn van een nieuwe nachtmerrie.

In Zusjes vertelt Chevy Stevens het verhaal van de zussen Jess (15), Courtney (16), en Danni (18) die wonen op een oude huurboerderij in een klein dorpje in Canada. Courtney is de losbol van de drie. Ze gaat graag naar feestjes, windt jongens en mannen om haar vinger en neemt het niet zo nauw met drank en drugs. Jess wil het liefst naar school gaan en een diploma behalen. Jongens interesseren haar niet zo. Danni heeft al een tijdje een vaste relatie met een vriendelijke jongen. Ze kijkt vooral uit naar de toekomst en hoopt ooit een gelukkig gezin met hem te vormen.

De zussen hebben alle drie een ander karakter en zijn hele sterke personages. Chevy Stevens beschrijft ze erg gedetailleerd en laat hun persoonlijkheid erg goed naar boven komen gedurende het verhaal. Je hebt als lezer vaak het gevoel jezelf te herkennen in één van de drie zussen. Ook de band die ze met elkaar hebben is herkenbaar.

Het verhaal begint met een dramatische gebeurtenis en pas in de helft van het boek lijkt het leven van de zussen weer enigszins normaal te worden, voor zover dat mogelijk is in hun situatie. De dingen die ze meemaken doorheen het verhaal worden door de schrijfster zo gedetailleerd beschreven dat ik vaak kippenvel kreeg tijdens het lezen.

Het leek soms alsof je er op stond te kijken en niets kon doen om hen te helpen. Hun noodkreten, pijn en angst gaven me tijdens het lezen vaak een brok in mijn keel. Er waren stukken waarbij ik even moest stoppen met lezen of stukken waarbij ik in huilen uitbarstte omdat het zo realistisch geschreven was. Ik kon me soms gewoonweg te goed inleven in de personages waardoor ik helemaal vergat dat het maar een fictief boek was.

Zelfs dagen later dacht ik nog aan hun gebeurtenissen. Nooit eerder las ik zo’n realistisch fictief verhaal vol pijn en verdriet. Chevy Stevens lijkt wel een enorm talent te hebben voor het neerzetten van personages. Ik ben echt onder de indruk van haar schrijfstijl.

Zusjes leest als een trein. Het boek slokte me op, haalde verschillende emoties naar boven en gaf me toch de kans om het als lezer echt af te ronden. Vaak blijf je als lezer nog met vragen achter en met Zusjes was dit niet het geval. Het boek is uit en het verhaal is ook echt af. Je weet alles wat je moet weten en kan het verhaal echt afsluiten en achter je laten. Om dan weer klaar te zijn voor het volgende avontuur…

He boek is enorm spannend en heeft erg realistische en gedetailleerd uitgewerkte personages. Chevy Stevens weet de gruwelijke gebeurtenissen zo levensecht te beschrijven dat je er als lezer kippenvel van krijgt. Zusjes is een verhaal vol leed maar toont aan dat er niets sterker is als de band die de zussen met elkaar hebben.

Zusjes

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  De zusjes Jess, Courtney en Dani Campbell wonen op een afgelegen boerderij in Canada. Het is een hard leven, vooral omdat ze uit de buurt moeten blijven van hun driftige vader. Op een nacht loopt een ruzie uit de hand en de zussen slaan op de vlucht. Als hun auto pech krijgt vragen ze hulp aan twee mannen in een klein stadje, maar dat is het begin van een nieuwe nachtmerrie. Achttien jaar later wonen ze onder andere namen in Vancouver. Wanneer een van de zussen vermist wordt, wordt duidelijk dat het verleden hen heeft ingehaald, en dat ze niet nog een keer kunnen vluchten.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • You seizoen 3 trailer: Joe heeft een nieuwe obsessie

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Bloemen van steen van Ilaria Tuti

 • Recensie: Dune

 • Winnaars Emmy Awards 2021

 • Recensie: Lucifer - seizoen 6

Gerelateerde artikelen

 • De Dolle Tweeling 2 (DVD)

 • Blauw voor Leonore

 • Kom in mijn leven

 • Geef je op voor de Chicklit.nl Leesclub met Blijf af

 • Ik zie alles

Zoek in artikelen