• onze waardering

Recensie: Getemd RECENSIE

Waar in Gebonden en Gewillig de verhalen van Drew en Kate werden verteld, staan in Getemd hun beste vrienden Matthew en Dee centraal. Matthew is een enorme player en is eigenlijk niet op zoek naar een relatie. Als hij Dee leert kennen gaat het daarom alleen maar om de seks. Ze stemmen in dat ze alleen een seksuele relatie hebben, maar dat het niet verder gaat. Je ziet het waarschijnlijk al aankomen, Matthew en Dee worden verliefd en dit gaat niet zonder slag of stoot!

Zoals op de achterflap al staat beschreven weet je al hoe het boek gaat eindigen, maar het gaat er juist om hoe de reis er naartoe verloopt. En dit klopt helemaal. Getemd is geen boek met een spannende plottwist of onverwachte gebeurtenissen die je niet ziet aankomen. De reis de Matthew en Dee maken is juist het lezen waard. Door de prachtige schrijfstijl van Emma Chase maakt het niet uit dat je al weet hoe het eindigt.

Net als Gebonden wordt Getemd verteld vanuit het perspectief van een man en dit keer is dat Matthew. Hij is een echte man die motor rijdt, grof gebekt is en een groot hart heeft. Emma Chase heeft een geweldig werk neergezet om als vrouw op deze manier vanuit het perspectief van een man te schrijven. Ze heeft het zo beschreven dat je naast Matthew op een wolkje zit en hij alles verteld wat hij de afgelopen maanden heeft beleefd. Ondertussen geef hij je de nodige lessen om het fenomeen ‘de man’ te begrijpen. Op deze manier begrijp je Matthew ongelofelijk goed en zo kan elke vrouw zich ook perfect in hem inleven. Je krijgt een kans om in het hoofd van een man te kijken en die kun je met twee handen aangrijpen als je dit boek leest.

Emma Chase schrijft met zoveel humor dat je regelmatig hardop zit te lachen. Je ziet gebeurtenissen van veraf aankomen, maar de hoofdpersonen tuinen er toch in. Dit gebeurt zonder dat het ongeloofwaardig of irritant overkomt. Matthew is zelf een persoon met veel humor en dit komt genoeg naar voren, maar ook de stoere Dee staat haar mannetje. Ook dit wordt op een manier vol humor verteld waardoor het ook om bad ass vrouwen draait.

De nodige ‘liefdeslessen’ die Matthew geeft en de humor waarmee Matthew praat, zorgt ervoor dat je net zo lang doorleest totdat het boek uit en gesloten op je schoot ligt. Ondanks dat je van te voren al weet hoe het allemaal eindigt, is dit toch een echte aanrader. Het enige minpuntje is dat het boek te kort is! Gelukkig hebben we nog deel 4, Geketend, zodat we nog niet helemaal afscheid hoeven te nemen van deze leuke personages. 

Getemd

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  In dit derde en onvergetelijke boek van New York Times-bestsellerauteur Emma Chase wil Matthew Fisher, de beste vriend van Drew Evans uit Gebonden en Gewillig, settelen. Daarvoor zal hij eerst de wantrouwende en uitermate levenslustige Dee Dee Warren moeten overtuigen.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Friends fouten die je waarschijnlijk nooit zijn opgevallen

 • De beste Young Adult liefdes

 • Deze actrices verborgen hun zwangerschap niet op tv

 • Zo had de Harry Potter cast eruit moeten zien volgens de boeken

 • Deze acteurs vonden het vreselijk om elkaar te zoenen

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Gewillig

 • Recensie: Geketend

Zoek in artikelen