• onze waardering

Recensie: Spoedgeval RECENSIE

In spoedgeval maken we kennis met Jasmine en Penny, twee zussen met totaal verschillende karakters. Jasmine is de vriendelijke, alleenstaande moeder die als verpleegster op de spoedeisende hulp aan de slag gaat. Penny is de knappe arts die door haar collega’s als onuitstaanbaar wordt bestempeld. Toch moeten de zussen samen werken, maar dit gaat niet zonder slag of stoot. Kunnen ze hun familieband wel geheimhouden, wanneer er van alles gebeurd in hun privélevens?

Carol Marinelli schreef al verschillende verhalen voor Harlequin, maar spoedgeval is haar eerst roman voor HarperCollins. De schrijfster is afkomstig uit Australië en hier speelt zich tevens het verhaal af. Dit is een leuke afwisseling aangezien de meeste verhalen zich toch wel af spelen in Amerika.

Het boek is onderverdeeld in twee delen. In deel één wordt het verhaal verteld vanuit het perspectief van Jasmine. We leren haar kennen vanaf het moment dat ze aan de slag gaat op de spoedeisende hulp, waar haar zus ook werkt. Doordat het verhaal wordt verteld door de ogen van Jasmine, komen we erachter hoe ze over Penny denkt en leren we tevens de knappe dokter Jed kennen die Jasmines mening over mannen weleens kan laten veranderen.

In het tweede deel van het boek wordt het verhaal verteld vanuit de ogen van Penny. Dit zorgt voor een totaal andere wending in het verhaal, waardoor het boek steeds meer als een dramaserie begint te lezen. De sticker voor op het boek waarop staat, ‘voor de fans van Grey’s Anatomy’, wordt dan ook steeds begrijpelijker. Het boek zal inderdaad in goede aard vallen bij de fans van de tv serie, maar ook liefhebbers van liefdesromans met een tintje drama, zullen dit boek zeker kunnen waarderen.

De hoofdstukken in het boek zijn kort en dit zorgt ervoor dat het boek vlot leest. Een volgend hoofdstuk is immers snel gelezen en voordat je het weet ben je weer een aantal hoofdstukken verder. Aan het einde van het boek wordt het verhaal goed afgesloten met een epiloog, maar toch is er genoeg ruimte voor een eventueel vervolg. Hier zijn echter geen plannen over bekend, dus waarschijnlijk blijft het bij dit ene boek.

De zussen maken door verschillende gebeurtenissen een grote ontwikkeling mee, waardoor je voor beide steeds meer begrip opbouwt, maar er is ook ruimte gecreëerd om de andere personages in het boek wat beter te leren kennen. Dit zorgt ervoor dat het net lijkt alsof jezelf op de spoedafdeling rondloopt.

Spoedgeval is een verhaal dat niet veel aandacht heeft gekregen in de media, maar dit wel zou hebben verdiend. Het is een boek dat een groot publiek zal aanspreken, waaronder de grote groep Grey’s Aantomy fans. Een knap staaltje werk van Carol Marinelli, dit boek verdiend het om gelezen te worden.

Spoedgeval

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Jasmine is een toegewijd verpleegkundige en probeert haar werk zo goed mogelijk te combineren met de zorg voor haar zoontje. Omdat ze daar alleen voorstaat, valt dat niet mee. Hulp van haar zus Penny hoeft ze niet te verwachten want die lijkt met het ziekenhuis getrouwd te zijn. Als Jasmine gaat werken op de afdeling Spoedeisende Hulp waar Penny als arts werkt, loopt de spanning tussen beide zussen op. Een dramatische gebeurtenis zal hen uiteindelijk dichter bij elkaar brengen...

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Deze films en series worden in juni van Netflix verwijderd

 • 9 genieën in boeken

 • Column van de "eerlijke" recensie: Recensie The Wicked King

 • Top 10 ergste Disney slechteriken

 • Simpele leugens - David Baldacci

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Holland House

Zoek in artikelen