• onze waardering

Recensie: Blijf bij me RECENSIE

Wanneer haar dertienjarige dochter Maya verdwijnt, wordt privédetective Brenna Spectors ergste nachtmerrie werkelijkheid. Wie zit achter deze ontvoering? Zal ze haar kind terugvinden?

Dit boek is het derde en laatste deel in de Brenna Spector serie. De rode draad door de drie verhalen heen is Brenna’s zoektocht naar informatie over haar zus Clea, die sinds haar zeventiende is verdwenen. Interessant detail daarbij is Brenna’s zeldzame neurologische afwijking waardoor ze niets kan vergeten.

Het eerste wat opvalt, is dat dit boek absoluut niet leest als een onderdeel van. Vaak zijn seriedelen zo opgesteld dat je als lezer altijd het gevoel krijgt iets te missen omdat je de voorgaande verhalen niet hebt gelezen. Hoewel er hier ook verwijzingen naar het verleden (lees: vorige delen) passeren, ontstaat er niet de noodzaak niet om ze te moeten lezen. ‘Blijf bij me’ kan dus perfect op zichzelf staan.

Een tweede aangename verrassing is het wegblijven van het stereotype beeld van een stoere, doorwinterde tante met liefdesproblemen. Geen superheldin op het werk, die er thuis een puinhoop van maakt. Alison Gaylin zet met Brenna Spector een intrigerend, geloofwaardig hoofdpersonage neer. Iemand met echte zorgen en problemen.

Ook het verhaal zelf is ietwat afwijkend van de norm opgebouwd. Het begint met een dagboekfragment van Brenna’s vermiste zus. Vervolgens komt de verdwijning van Maya aan bod. De lezer weet dus al op voorhand hoe het zit. Pas na ongeveer één derde van het boek, pikt het verhaal terug in op de verdwijning van Maya. Vanaf dan komt het thrilleraspect meer naar voren omdat er dan een nadruk ligt op het terugvinden van Maya en haar ontvoerder. Gaylin geeft haar hints subtiel, maar duidelijk zodat een aandachtige lezer al snel doorheeft hoe de vork in de steel zit. Desondanks blijft de spanning in het verhaal zitten en wil je doorlezen tot het einde.

‘Blijf bij me’ is het laatste deel van de Brenna Spector serie, geschreven door Alison Gaylin. Het gaat om een spannende, ongewone thriller met een erg authentiek aanvoelend hoofdpersonage. De opbouw van het verhaal is erg gevarieerd wat bijdraagt aan de goede spanningsboog. Hoewel het einde kan voorspeld worden, neemt dat niets weg van de kwaliteit van het verhaal. 

Brenna Spector 3 - blijf bij me

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Toekomst en verleden komen samen in het afsluitende deel: Brenna Spector moet al haar vaardigheden inzetten als haar dochter verdwijnt

  Brenna Spector heeft een zeldzame neurologische afwijking waardoor ze geen enkel detail van haar leven vergeet: beelden, geluiden, smaken, geuren. Het begon in haar kindertijd, toen haar oudere zus in een vreemde auto stapte en nooit meer werd teruggezien, en het is van onschatbare waarde bij haar speurwerk naar vermiste personen.

  In Blijf bij me probeert Brenna het mysterie te ontrafelen rondom haar zus Clea, die achtentwintig jaar geleden op zeventienjarige leeftijd verdween. Geobsedeerd door deze verdwijning raakt ze het contact kwijt met haar dochter Maya, die de laatste tijd erg geheimzinnig doet. Als ook zij verdwijnt, vreest Brenna dat haar ergste nachtmerrie is uitgekomen. Ze zal haar bijzondere gave ten volle moeten benutten voordat het te laat is…

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De beste Young Adult liefdes

 • Recensie: De Sims 4: Fashion Street Kit & Incheon Kit | 2 hartjes

 • Labyrint - Inge Verbruggen

 • Ik zie, ik zie... - Ellie Marney

 • Recensie: No Time to Die

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: En ze was

 • Harteloos

Zoek in artikelen