• onze waardering

Recensie: Heppie Kemper RECENSIE

Elvis Watt is een tienjarige jongen met een verassend leven. Vroeger woonde hij met zijn moeder in een klein huisje en douchten ze zich met regenwater. Na een erfenis werd Elvis Watt plots miljonair en woonde hij in een heuse villa. Helaas bleek dat zijn opa jarenlang geen belasting betaalde en werd er beslag gelegd op het huis.

Elvis moeder lost het probleem gelukkig op door een heppie kemper met zwembad, gamehal, pizza automaat en honderden andere leuke opties, te kopen. Samen gaan ze met de heppie kemper op zoek naar de vader van Elvis. En dat beloofd een avontuurlijke reis te worden!

De cover van Heppie Kemper roept gewoon om gelezen te worden, met zijn felle kleuren en grappige tekening. Het geeft een mooi beeld van de inhoud van het enorm grappige verhaal en spreekt zonder twijfel vele kinderen (en volwassenen) aan.

Heppie Kemper was het eerste boek dat ik las in de reeks van Elvis Watt maar dat bleek helemaal geen probleem te zijn. In het korte hoofdstuk “Wat vooraf ging…” geeft Manon Sikkel een mooie samenvatting van de avonturen uit de voorgaande boeken. Zo kan je het verhaal goed volgen en er meteen op inhaken.

Tijdens het lezen had ik vaak tranen in mijn ogen van het lachen. Manon Sikkel heeft een enorm jeugdige schrijfstijl doorspekt met leuke grapjes. Ze lijkt zich erg goed te kunnen inleven in de gedachten en de fantasie van haar toekomstige lezers. Welk kind droomt nu niet van een camper met de meest gekke opties en welk kind gaat niet krom van het lachen als hij hoort dat Elvis moeder hun fortuin bij het afval gooide. Die manier van schrijven zorgt er voor dat het boek echt aansluit bij de leefwereld en humor van de lezers. Hoewel het misschien simpel lijkt om wat kinderlijke grapjes te maken denk ik dat je je echt wel moet verdiepen in hun leefwereld om op die manier een verhaal te kunnen schrijven.

De personages in de serie zijn net zoals de schrijfstijl helemaal afgestemd op de leeftijd van de lezers. Elvis Watt is een typische tienjarige jongen die boordevol gekke ideeën en wilde plannen zit. Zijn moeder daarentegen blijkt een vrij saaie vrouw te zijn, die uiteindelijk toch haar tweede jeugd beleefd en samen met Elvis in de meest gekke avonturen duikt.

Elvis beste vriend en buurjongen Ole is net als hem. Vol fantasie en avontuur. Helaas komen er ook minder leuke personages voor in het boek. Meneer Honing is een vervelende belastingadviseur die constant beslag wil leggen op de eigendommen van Elvis, terwijl zijn dochter Zoef weer het hart van Elvis sneller laat slaan met haar charmes.

Manon Sikkel creëerde met de belevenissen van Elvis Watt een leuke serie voor jonge lezers. Het hoofdpersonage Elvis is een leuke jongen en zijn avonturen zijn nog leuker. Na het lezen van Heppie Kemper ben ik er zeker van dat de andere boeken van de reeks minstens even leuk zijn en de serie zonder twijfel vele lezers zal aanspreken!

Dit boek krijgt van mij 5/5 hartjes. Het is een hilarisch boek met een grappige, aansprekende cover. Het hoofdpersonage en zijn belevenissen sluiten goed aan bij de leefwereld en interesses van de jonge lezers. Heppie Kemper is een boek om heerlijk bij weg te dromen, te fantaseren en intussen hard te lachen. Het is een aanrader voor jong en oud! 

Elvis Watt 3 - Heppie Kemper

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De tienjarige Elvis Watt is miljonair. Nou ja, hij wás miljonair. Sinds de Belastingdienst bijna alles van hem heeft afgepakt, heeft hij alleen nog maar een paar vuilniszakken met geld en een schilderij van Rembrandt. Samen met zijn moeder reist hij in een camper door Europa, op zoek naar zijn vader. Die blijkt onvindbaar. Maar onderweg komen ze wel iets tegen wat bijna net zo leuk is als een vader.
  Met grappige illustraties van Annet Schaap.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Populaire boeken die in oktober 2021 verschijnen

 • Grey's Anatomy en Station 19 crossover trailer onthult een bruiloft en de terugkeer van een oude bekende

 • Smash - Margje Woodrow

 • Fantastic Beasts 3 titel, plot en releasedatum onthuld

 • Het lied van de mistral - Olivier Mak-Bouchard

Gerelateerde artikelen

 • Heartbreak hotel door IzzyLove

 • Manon Sikkel wint Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2013

 • Hoe word ik een koppelaar? door IzzyLove wint de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2012

 • Recensie: Geheim agent oma

 • Recensie: IzzyLove 7 Expeditie vriendschap

Zoek in artikelen