• onze waardering

Recensie: De Dark Elements 2 - Steenkoud RECENSIE

Deel één in de Dark Elements begon veelbelovend. Het verhaal was zeker niet origineel maar gaf je wel wat je verwachtte. Een leuk fantasie young adult verhaal, een jong meisje die zichzelf leert kennen en twee mogelijke liefdesrelaties. Maar dit tweede deel Steenkoud is helaas een teleurstelling. Er gebeurt namelijk barweinig in. Het hele boek lijkt alleen maar te gaan of de verhouding tussen Layla, Zayne en Roth en alle emoties en seksuele dingen die daarbij komen kijken. Ik pakte dit boek op voor een spannend fantasie verhaal maar niet om een New Adult boek te gaan lezen. 

Dan als compliment vind ik alle referenties in de boeken naar dingen zoals Supernatural en Buffy the Vampire Slayer wel erg leuk.

Ik heb boek twee en boek drie achter elkaar gelezen voor het gemak en als eerste mijn recensie van het laatste deel geschreven. Maar deze recensie bevat geen spoilers en legt perfect deze boeken uit. Daarom heb ik een gedeelte van de recensie hieronder geplakt. Meer als recensie van de serie dan van een individueel boek. Lees ook zeker de volledige recensie van deel drie.

Om te beginnen geef ik dit laatste deel in de Dark Elements serie 3 hartjes. Waarom vraag je je misschien af, aangezien Jennifer L. Armentrout toch een bekende schrijfster is. Daarvoor heb ik de volgende vragen voor mezelf beantwoord. Was het boek slecht geschreven? Nee, zeker niet. Het boek leest lekker vlot weg en is goed geschreven. Waren de personages slecht? Ook niet, ze waren zelfs goed onderbouwd en goed beschreven met leuke persoonlijkheidtrekken.

Was het verhaal dan slecht? Ook niet. Het verhaal is leuk en de gebeurtenissen spannend. Maar is het boek origineel? Dat dus helaas ook niet. Het boek is precies wat je verwacht te krijgen. Een verhaal dat al vele keren is gedaan met een driehoeksverhouding, één duistere en één goede kant en het engel/ demon verhaal erin. Daarnaast was het verhaal langdradig en daarmee bedoel ik dat als Jennifer L. Armentrout alle gefrustreerde en seksuele gevoelens terug drong tot een aangenamere hoeveelheid in het boek het boek maar half zoveel bladzijdes zou bevatten.

Dat Jennifer L. Armentrout veel houdt van seks en alle gevoelens die daar bij horen, had me niet moeten verbazen aangezien ze ook bekend is met haar New Adult boeken. Maar ik had wel gehoopt dat ze dit voor een fantasie young adult serie een beetje zou terug brengen. Helaas gaan er echt hele hoofdstukken op aan alle gevoelens en seksuele handelingen. Dit zorgde ervoor dat ik het boek regelmatig weglegde en met moeite weer oppakte. Want wanneer ging het daadwerkelijke verhaal weer verder? Hoe zit het met de Lilllin enzovoort. De rode draad in het verhaal raakt verward in alle gevoelens en daardoor zou ik dit boek zeker niet nog een keer oppakken. 

Maar als je houdt van Young Adult Fantasie en je houdt van het eeuwenoude verhaal ‘wie zal ze kiezen om van te houden’ dan is Steenkoud zeker een aanrader! Voor mij alleen te weinig spanning en verhaal en teveel ‘zestienjarige seksuele gevoelens en daden’. 

De Dark Elements 2 - Steenkoud

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (3 stemmen)
 • Omschrijving:

  Als de hel losbreekt... Layla is er vrij zeker van dat haar leven niet veel erger kan. Haar beste vriend Zayne is nog steeds even onbereikbaar voor haar, en de wachters, die haar altijd hebben beschermd, houden ineens van alles voor haar verborgen. En dan is er nog Roth, de demonenprins die haar beter leek te begrijpen dan wie ook. Om háár te redden, heeft hij zich opgeofferd, waarna hij spoorloos is verdwenen. Maar dan duikt Roth geheel onverwacht weer op, en breekt de hel los - letterlijk... 'Armentrout is een geweldig talent. Ik kan gewoon niet stoppen met lezen!' - Gena Showalter - auteur van 'Alice in Zombieland'

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • The Originals feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

 • De 15 beste boeken uit de Reese Witherspoon Book Club

 • De 10 leukste beroemde vriendschappen in Hollywood

 • Uncharted trailer met Tom Holland en Mark Wahlberg is uit

 • Mijn moeder heeft altijd gelijk - Lana Lux

Gerelateerde artikelen

 • YA fantasy boeken series

 • 10 x de leukste New Adult boeken

 • Recensie: Ga voor mij

 • Recensie: Obsidian

 • Recensie: Als morgen niet bestaat

Zoek in artikelen