• onze waardering

Recensie: De perfecte Preston RECENSIE

De perfecte Preston is een boek dat zo’n honderd recepten en driehonderd tips bevat om van elk gerecht het perfecte gerecht te maken. Het is een verzameling van gekende recepten die omgevormd en samengesteld zijn om zo het perfecte recept te worden.

Dit kookboek is er een voor de (meer ervaren) thuis kok die zijn gerechten naar een hoger niveau wil tillen dankzij de handige tips van Matt Preston. Vleesgerechten, visgerechten, ontbijt, desserts en gebak zijn er allemaal in terug te vinden.

De perfecte Preston is een mooi vormgegeven boek waar bijna elke soort gerecht in te vinden is. Elk hoofdstuk gaat vooraf aan een pagina vol tips die je kunnen helpen het gerecht nog beter te maken.

Het boek wordt omschreven als het perfecte boek voor de thuis kok maar na het doorbladeren van het boek en het ontdekken van de recepten viel mij op dat je toch enige ervaring nodig hebt om deze te kunnen maken.

De gerechten bevatten bijna allemaal een hele reeks bekende en onbekende ingrediënten. De recepten uit dit boek zou ik dan ook eerder maken bij een feestelijke gelegenheid dan op een doordeweekse dag.

Omdat ik een grote fan ben van gebakken en ongebakken cheesecake besloot ik het recept van “De beste gebakken cheesecake uit te testen”. Ook maakte in “Amanda’s repen” omdat deze een leuke aanvulling zijn bij mijn zomers ontbijt.

Recept 1: De beste gebakken cheesecake
Het recept voor de beste gebakken cheesecake verschilt niet veel van een standaard recept dat ik ooit gebruikte. Toch pakt Matt Preston enkele dingen anders aan. Zo gebruikt hij bijvoorbeeld andere koekjes voor de bodem (die absoluut overheerlijk bleek te zijn) en bakt hij de cheesecake in een springvorm, die in een braadslee gevuld met water, staat.

Hij raadt aan om de springvorm in te pakken met aluminiumfolie zodat er geen water doorheen kan. Maar zelfs na het inpakken in drie lagen wist het water tot in de bodem van mijn cheesecake te kruipen. Dat was erg jammer omdat de bodem hierdoor op een spons ging lijken.

Gelukkig trok het meeste vocht er uit in de koelkast en bleek hij na een dag koud staan toch heerlijk te smaken. Al denk ik wel dat ik de volgende keer gewoon een kommetje met water in de oven plaats i.p.v. mijn springvorm in het water te zetten.

De cheesecake was ondanks het water erg heerlijk en ik gebruik vanaf nu geen enkel ander recept meer dan dat van de perfecte cheesecake!

Recept 2: Amanda’s repen
In tegenstelling tot de meeste recepten bevat het recept voor Amanda’s repen niet veel ingrediënten en een korte bereidingstijd. Deze rozijnenrepen zagen eruit als een heerlijke aanvulling voor bij een licht ontbijt. Het zijn niet de typische graanrepen maar eerder een iets ongezondere versie waar je ook veel energie uit kan halen.

Het deeg voor de graanrepen was heel snel klaar. Enkel het bakken duurde iets langer dan aangegeven in het boek. Ook bleven de repen niet goudbruin zoals op de foto in het boek, maar werden ze vrij donker terwijl ze vanbinnen nog niet helemaal gaar waren.

Ondanks hun donkere kleur waren ze wel lekker. Alleen vond ik ze persoonlijk erg vettig. De volgende keer zou ik dan ook iets minder boter gebruiken en dat zorgt er dan misschien ook voor dat ze minder snel donker worden in de oven.

Dit boek krijgt van mij 3/5 hartjes. De recepten in het boek zien er allemaal heerlijk uit maar vergen toch iets meer ervaring dan men laat doorschemeren. Ook worden er vaak speciale ingrediënten gebruikt die niet allemaal eenvoudig te vinden zijn in de supermarkt. Dit zorgt er voor dat ik de meeste recepten in het boek eerder geschikt vind om te bereiden bij een etentje of voor een speciale gelegenheid dan op een doordeweekse dag.

De perfecte Preston

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In De perfecte Preston deelt Matt Preston, de publiekslieveling van MasterChef Australia, zijn ultieme keukengeheimen. Zijn 300 tips zorgen ervoor dat iedereen perfecte gerechten op tafel kan zetten. En met bijna 100 recepten, van Sticky Ribs tot Pasta primavera, kun je deze kennis meteen in de praktijk brengen. Dit is het perfecte boek voor de thuiskok die nog beter wil leren koken. Want iedereen kan wel een salade maken, zalm bereiden of een cheesecake bakken. Maar Matt Preston laat zien hoe je een perfecte salade, zalm of cheesecake maakt.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De schaduwkoningin - Marianne en Theo Hoogstraaten

 • Later als ik groot ben - Marian Keyes

 • Het Zijden Huis - Kayte Nunn

 • De vier windstreken - Kristin Hannah

 • Tokio voor altijd - Emiko Jean

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Matt Preston Kookboek

Zoek in artikelen