• onze waardering

Recensie: Studentenkost RECENSIE

Met het boek Studentenkost heeft Mélanie Martin een kookboek met 55 makkelijke recepten geschreven. De recepten zijn opgedeeld in verschillende thema’s. Zo zijn er recepten bij ‘Laat ontbijt’, ‘Uit het vuistje’ en ‘Dagelijkse kost’. Op deze manier kan elke student een makkelijke en gezonde maaltijd of hapje op tafel zetten.

Het boek bevat 55 makkelijke recepten waarbij weinig benodigdheden worden vereist. De meeste benodigdheden hebben de meeste studenten al in huis dus enkel goedkoop boodschappen doen is nog een vereiste om een lekker maaltijd op tafel te zetten. Daarnaast zijn de ingrediënten dagelijkse benodigdheden dus je hoeft geen producten in huis te halen die je na één keer nooit meer zult gebruiken. De meeste recepten kosten ook niet veel tijd dus perfect om na het koken direct weer aan je studie te gaan.

De 55 recepten zijn ook allemaal echte studentenmaaltijden. Denk bijvoorbeeld aan de traditionele macaroni met ham en kaas of wat dacht je van roerei met bacon (het echte katerontbijt). Ook voor de studenten die regelmatig vrienden over de vloer krijgen is dit boek geschikt. Mélanie Martin heeft een stapel met recepten van heerlijke aperitiefhapjes toegevoegd aan het boek.

Het kookboek staat vol met mooie afbeeldingen die je direct laten watertanden. Door de duidelijke afbeeldingen weet je meteen wat je kunt verwachten en of je er ook daadwerkelijk zin in hebt. De illustraties maakt het studentenkookboek een lust voor het oog.

Een minpunt aan het kookboek is dat de recepten allemaal voor vier personen zijn. Er zijn genoeg studenten die vaak in hun eentje eten. Hierdoor kan het lastig zijn om de juiste porties van de ingrediënten te gebruiken. Bij een aantal recepten is het makkelijk om de ingrediënten te verdelen over het aantal personen, maar bij een aantal gerechten wordt dit toch iets moeilijker. Mélanie Martin had beter recepten kunnen maken voor twee personen of een extra noot bij de recepten te plaatsen.

Studentenkost is een perfect kookboek voor de student die geen zin heeft om lang in de keuken te staan maar toch een lekkere maaltijd voor zichzelf en voor zijn vrienden op tafel wil zetten. Met de mooie illustraties weet je gelijk waar je aan toe bent en door de simpele boodschappenlijstjes zet je goedkoop wat lekkers neer.

Recept 1: Kipnuggets met een krokant korstje (p. 20)

We kozen er voor om de kipnuggets met een krokant korstje te maken en deze te nuttigen met gebakken aardappeltjes. Het recept was erg simpel en ook hadden we niet teveel ingrediënten nodig. Volgens het recept hadden we alleen kipkruiden nodig, maar wij hebben ook nog cajunkruiden en paprikakruiden bij het mengseltje met ei toegevoegd. Zelfs nu vonden we de kip een tikkeltje flauw dus mochten we deze kipvingers de volgende keer nog een keer maken zullen we meer kruiden gaan gebruiken.  De kipnuggets waren erg lekker en zeker aan te raden!

Recept 2: Tiramisu met aardbeien en speculaas (p. 100)

Als toetje maakten we de tiramisu met aardbeien en speculaas. Wij zijn zelf meer fan van Bastogne koeken dus vandaar dat we de speculaasje hebben vervangen door Bastogne koeken. Dit toetje is erg makkelijk te maken en je hebt ook hierbij niet veel ingrediënten nodig. Ik was even in de war met bloemsuiker, maar voor in het kookboek staat vermeld dat bloemsuiker normale poedersuiker is. Afgezien van het uurtje wachten voor de room heb je dit dessert binnen no time op tafel! Volgens mijn gasten was dit een zeer geslaagd toetje! 

Studentenkost

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Heb je genoeg van die overvolle studentenrestaurants, smakeloze conserven en ongezonde kant-en-klaarmaaltijden? Ook studenten houden van lekker eten!

  In 'Studentenkost' vind je ideeën voor een dagelijkse snack tijdens de les of een heerlijke maaltijd met vrienden. Met klassiekers en hippe nieuwkomers: gelakte kip op spiesjes, balletjes van rundvlees en ras el hanout, tortellini met rode pepers, gegratineerde macaroni met kipnuggets, soesjes van mascarpone met vanillesmaak, kaastaart met citroen, pannenkoeken met ahornsiroop of Nutella-taart... Met een minimum aan ingrediënten boks je in 15 minuten de ultieme studentenkost in elkaar!

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Film & Serie top 6: december 2023

 • Young adult top 6: december 2023

 • Fictie top 6: december 2023

 • Koffers vol liefde - Marli Elisa

 • De affaire - Yvonne Doorduyn

Gerelateerde artikelen

 • Doeltrappers: Het raadsel van de slapende scheids – Roberto Santiago

 • De leukste romantische Young Adult films op Netflix

 • Het begint met de geur van sneeuw - Kelly Moran

Zoek in artikelen