• onze waardering

Recensie: Engel RECENSIE

Engel heeft een bijzondere gave: ze kan wensen in vervulling laten gaan. Zo krijgt ze de leukste dingen voor elkaar, zoals een bus met honderd pizza’s. Samen met haar beste vriendin verzint ze de origineelste dingen om allemaal mensen te helpen. Maar zodra anderen erachter komen wat ze kan, maken ze misbruik van haar gave. Hoe kan Engel ervoor zorgen dat er alleen maar goede wensen in vervulling gaan?

Isa Hoes en haar dochter Vlinder Kamerling hebben samen dit bijzondere boek geschreven. Het verhaal gaat over het lieve, verlegen meisje Engel, dat van de een op de andere dag magische krachten heeft. Engel ziet altijd het goede in mensen. Haar ouders zijn vaak aan het werk en daarom brengt ze veel tijd door bij haar gekke oppas Tobias. Samen met hem en haar beste vriendin Keesje wensen ze de raarste dingen.

Dat Engel door moeder en dochter is geschreven merk je goed. Engel heeft een goede band met haar ouders en durft ze altijd alles te vertellen, behalve haar grote geheim. Je merkt duidelijk dat de gedachten in het boek door kind zijn geschreven en dat zal andere kinderen ook zeker aanspreken aan de schrijfstijl.

De karakters worden duidelijk beschreven en van alle kanten bekeken. Zo leer je van het boek dat iedereen ook een andere kant heeft en dat mensen soms gemeen doen om een reden. Ook leert het boek je dat je iemand niet op uiterlijk of beroep moet beoordelen, maar dat er een heel verhaal achter verborgen zit. 

De mooie illustraties in het boek zijn grappig en verhelderend. Ze zorgen ervoor dat je begrijpt wat ze met sommige voorwerpen bedoelen. Het boek is erg makkelijk leesbaar en zeker geschikt voor kinderen met leesproblemen. Het leert kinderen om te geloven dat dromen uit kunnen komen ook zonder magie en er altijd mensen zullen zijn die jouw geluk van je willen afpakken, maar je je daar niet door moet laten tegenhouden. Het enige minpuntje aan het boek is dat het einde nogal cliché is, maar toch zijn we altijd blij met een goed eind.

Engel is een verfrissend verhaal geschreven door Isa Hoes en haar dochter Vlinder. Het leert je om de goede dingen in jezelf en andere te zien en niet hebzuchtig te zijn. Het boek heeft duidelijke illustraties en een spannend plot. Zeker een aanrader om samen met je kinderen te lezen.

Engel

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Isa Hoes schreef Engel samen met haar dochter Vlinder (10).
  Het boek gaat over Engel, een heel bijzonder meisje dat een speciale gave heeft: ze kan wensen in vervulling laten gaan.
  Maar niet alle wensen: alleen die van goede mensen. Al snel liggen er mensen op de loer die misbruik willen maken van haar
  gave. Engel wordt gekidnapt en lijkt de gave te zijn kwijtgeraakt. Gelukkig kan ze niets voor de kidnappers betekenen omdat het
  allemaal slechteriken zijn. Maar dan blijkt dat de wensen van een van de ontvoerders wel in vervulling kunnen gaan...
  Isa hoes: 'Ik vond het een geweldig leuk idee om een kinderboek te schrijven. Toen ik het er 's avonds tijdens het eten met
  Vlinder over had, begon zij meteen met het verzinnen van verschillende verhalen. Het is ontzettend leuk om dit samen met Vlinder te doen.'

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Eeuwig licht - Francis Spufford

 • Hotel op de Rots : Hotel in de Wolken - Mel Hartman

 • Grimwoud - Nadia Shireen

 • Oostende is niet ver meer - Katrien van Hecke

 • Tante Poldi 4: Tante Poldi en de Zwarte Madonna - Mario Giordano

Gerelateerde artikelen

 • Toen ik je zag

 • Hemel

 • Doe mee en win Extase!

 • Verleiding

 • Recensie: Gedichten die vrouwen aan het huilen maken

Zoek in artikelen